hategame logo
Blizzard реже екипа по клиентската поддръжка в Европа
пуснато на 22 декември 2018 от pseto
blizzad cork
Майк Морхайм напусна преди броени месеци... и вече изглежда, че Activision са съвсем готови да превземат Blizzard. След обявяването на Diablo Immortal и практически спирането на разработката на Heroes of the Storm научаваме също, че екипът по клиентската поддръжка на компанията за Европа е бил сериозно орязан.

Той се намира в Корк, Ейре, като до края на годината над 100 души ще напуснат. Редно е да отбележим, че не става дума за съкращения. Напротив – иде реч за опция, която в България се случва адски рядко.

А именно – на служител му се осигурява солидна парична сума, за да напусне доброволно. Така от една страна се избягват големи заглавия в гейм медиите тип „Съкращения в Blizzard”, които биха повлияли негативно и на фондовата борса. От друга – самите служители получават по-сериозни компенсации.

Някои от кадрите на Blizzard, изказващи се анонимно, споделят, че на няколко пъти компанията е предлагала постоянно увеличаващи се бонуси. В крайна сметка последната партида е била „прекалено добра оферта, за да бъде отказана“.

Настоятелността на Blizzard да намали служителите по поддръжката влияе негативно на онези, останали в компанията, понеже не е сигурно какви са бъдещите планове. Например да бъде затворен центъра в Корк и преместен някъде другаде.

Самите Blizzard уверяват, че качеството на услугите няма да се влоши. Което звучи абсурдно – при толкова напуснали и без нови попълнения това не изглежда реално. Всъщност преди 2 дни поддръжката за Европа бива преустановена в 5 часа следобед „поради голям брой заявки“. Така изглежда в подобни случаи в бъдеще геймърите ще трябва да чакат.

Иронично Blizzard добавя, че потребителите са в сърцето на всичко, което студиото прави и те могат да очакват същото ниво от поддръжка, налично и досега. Но защо ли с всеки изминал ден вярваме все по-малко на компанията?

Коментари
rosniak avatar
rosniak
22 декември 2018
ЗАКРИВАЙ ! От компания с читави игри, небалансирани, с клиширани истории, но добре поднесени, сега станаха синоним за провал и то само за 2-3 месеца !!! ЗАКРИВАЙ !!!!!!!!!
sauron93 avatar
sauron93
22 декември 2018
Ми предполагам това им е съдбата. Дори на последния експанжън ма уоу са добавили само 3 зонички,набити ,със същите скучни куести както и всеки експанжън.
Провал след провал и това е но ако продължават в същият дух до няколко години ще изгубят клиентите си.
pseto avatar
pseto
24 декември 2018
Няколко мобилни игри с имената на големи франчайзи на Blizzard - задължителни милиарди в касичката на Activision Blizzard. Пък след това... каквото дойде. Майк Морхайм се пенсионира и сега хиените от Activision спокойно могат да се нахвърлят връз Blizzard.
rosniak avatar
rosniak
24 декември 2018
Съмнявам се, силно се съмнявам !
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
23 декември 2018
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл