hategame logo
Bungie и Activision късат
пуснато на 13 януари 2019 от pseto
destiny 2 5
10-годишното партньорство, обявено през 2010-а между Bungie и Activision официално приключи. Така изглежда дори и да има някога Destiny 3, то играта няма да бъде разпространявана от Activision.

Но тук идва един интересен детайл - Bungie успяват да запазят правата за последния си франчайз. Почти във всички случаи разпространителите държат вечно дадена серия и много рядко позволяват на разработчиците да ги задържат. Но явно в случая има изключение.

Можем да сме сигурни, Bungie са си платили, за да запазят Destiny - Боби Котик и сие не правят нищо за без пари. Но все на теория можем да видим нова част от серията в близко бъдеще с различен разпространител.

Но каква е причината за приключилото партньорство между Bungie и Activision (защото е редно да отбележим, че създателите на Halo и Destiny запазиха своята независимост и не бяха дъщерна фирма на Activision)?

Официално съобщение няма. Но слуховете са немалко - а именно, че Bungie никак не са били доволни от Activision. И то с години. Най-вече заради едно - темпото, с което бяха принуждавани да пускат съдържание за Destiny (че и цели игри).

Destiny 2 беше почти тотално недовършен и предлагаше много по-малко съдържание от първата част (с експанжъните си). Но и самото оригинално заглавие се появи практически без сюжет и история, в което изглежда вината пак е била на Activision, които вероятно не са позволили играта да бъде отложена (въпреки че в даден момент е било решено сценарият да се пренапише). И в резултат имаше... буквално почти нищо.

Любопитно е, че и първото Destiny успя да предложи силни екпанжъни, и втората част върви по този път. Така на теория без юркането от Activision... можем да видим нещо доста по-добро?

Иначе за Destiny 2 всичко ще си остане същото известно време - вероятно година. Играта ще се поддържа по същия начин (и ще е част от Blizzard-ския Battle.net), а плановете за експанжъни си остават налице.

Интересно е да отбележим, че вече Bungie има и 100-милионна инвестиция (в зелено) от NetEase за нов проект, несъмнено с MMO привкус с оглед на профила на разпространителя. Кога ли ще видим и него?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл