hategame logo
Call of Duty: Black Ops 4 лидер във Великобритания
пуснато на 15 октомври 2018 от pseto
call of duty black ops 4
Call of Duty: Black Ops 4 дебютира на първото място в традиционната класация на Chart-Track за физическия пазар във Великобритания. Което не е особено изненадващо – играта по традиция стартира силно в последните години.

Интересно е обаче, че продажбите са най-лошите за Call of Duty серията в последните 10 години. Но тук пак може да се повтори, че говорим само физически за такива. А този път Activision обяви официално, че популярността на Black Ops 4 в дигитален вид е била рекордна.
Така че в случая виждаме, че физическите продажби не ни разкриват цялата картинка.

Иначе остатъкът от класацията изглежда обичайно. FIFA 19 е на второто място, а пък Assassin’s Creed Odyssey е трети. Forza Horizon 4 е на петото място, Marvel’s Spider-Man – на шестото. Топ 10 е в следният вид:

1. Call of Duty: Black Ops 4
2. FIFA 19
3. Assassin’s Creed Odyssey
4. WWE 2K19
5. Forza Horizon 4
6. Marvel’s Spider-Man
7. Super Mario Party
8. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
9. Shadow of the Tomb Rider
10. Mario Kart 8 Deluxe

Коментари
bojosan avatar
bojosan
16 октомври 2018
Дебютира щото хората вече забогатяха,изпонакупиха техника,на която няма какво да играят а ги сърбят ръцете да си я ползват.А и 50 паунда на един Английски зидар или дограмаджия са половин надник.Иначе игрите в последните години са си чисти лайна.В смисъл - те не са нищо повече от поукрасени и лустросани стари такива.Няма нова игра която до сега да не съм купил .Нито една не ме изкефи.Гледайте в Метакритик колко са дали юзърите на БО4:
https://www.metacritic.com/game/xbox-one/call-of-duty-black-ops-4
toti avatar
toti
16 октомври 2018
то и fortnite има user score 3.3 ( напълно заслужено ) но това не и пречи да е най играната джитка в момента за мое и(не само) огромно съжаление...така че тия оценки са пълна глупост...
God avatar
God
16 октомври 2018
Целта не е да пускат игри, които се харесват, а потребителите да заявяват следното: "няма нова игра която досега не съм купил". Ти си златната им кокошка.
pseto avatar
pseto
16 октомври 2018
Те или 11, 12, 13-годишните и прочее, на които първите им игри са "модерните на деня" - FIFA, Call of Duty, Fortnite, Minecraft, Grand Theft Auto. Която компания успее да се издигне до подобен статус е орисана с всяко следващо издание да трупа стотици милиони годишно.

Всъщност мисля, че това е от по-голямо значение, отколкото онези хора, които искат да играят всичко. Модата продава.

BundyBari avatar
BundyBari
16 октомври 2018
Съвременните потребители сме презадоволени, това е истината. Пробвайте да спрете всякакъв гейминг за 5 години и след това си купете новия Асасин, новото CoD и новата Fifa. Ще ви харесат всичките, без да ви пука от коя игра е крадена и че няма много промени от миналогодишната версия. Същото е с филмите и музиката. Едно време като дебнех по радиото да запиша на касетка някоя песен имах доста повече любими песни, а сега 1 не мога да харесам, или като събирах стотинки да си взема филм от видеотеката. И да не е за Оскар пак ми харесваше, че рядко гледах нови филми. Интернет ни разглези и затова вече трудно казваме "уау" на нещо, всичко малко или много е омръзнало. (лично мнение без да го натрапвам)
lyubohar avatar
lyubohar
16 октомври 2018
Абсолютно точно казано. И аз постоянно се чудя защо не се кефя на нищо така, както когато съм бил дете/teen. Това е единият отговор. Другият според мен е възрастта
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
16 октомври 2018
+
pseto avatar
pseto
16 октомври 2018
За мен това си е просто възраст. Като си на 10, 11, 12 всичко ти е ново. След това с всяка изминала година започващ да виждаш все повече макети и да те впечатлява онова, което е извън макета.

Естествено при всички форми на изкуството има такива необясними неща, при които да те изкефи дори и най-тъпия и предсказуем филм, игра или пък най-елементарната откъм аранжимент песен. Тъй че не е казано задължително, че трябва непременно да се опитваш да си супер уникален и т.н. Ако можеше просто така да се намери рецептата за успеха така или иначе богатите филмови, гейм и музикални компании щяха да са в доста пъти по-богати.

П.С. Иначе и пренасищането си оказва своето влияние, няма спор. Но лично при мен балансиращият момент е липсата на време. Определено нямам достатъчно такова, за да изиграя всичко и в общия случай трябва да се задоволя с онова, на което съм решил да отделям време в дадения момент. Което от друга страна ме кара да хейтя повече, ако усещам, че нещо ми губи времето... но това е друга тема.

toti avatar
toti
16 октомври 2018
мен пак този battle royal на COD много ме радва,даже сега си го цъкам здраво...много по добро и по забавно е (поне за мен) от онова недоразумение fortnite...силно се надявам този BR да прати в забвение тоз измислен fortnite...и без това му мина модатa стига толкова...
nightwarrior avatar
nightwarrior
16 октомври 2018
Трудно. ЕПИК много точно се прицелиха - играта е проста, може да се играе от всеки, върви на всичко (барабар с телефона), има кросплей, зарибява с мисии и (най-важното може би) е безплатна. Повечето от тези(може би всички, но не съм играл CoDa) ги няма е CoD-a. И аз не понасям фортнайта, но разбирам що го цъкат.
toti avatar
toti
16 октомври 2018
така е прав си,но мен вече ме е страх да влизам в интернет от този fortnite то бива бива,ама па не биваше...влизам у youtube само клипове за fortnite,влизам у twitch-а ъъъ fortnite на 1 място с по 3-400 000 зрители(въпреки че тези 3-4 дена COD BR го побутна за което съм happy но все пак) разбирам за + на играта,ама това вече е прекалено...за това е време да позатихне и да отминава лека полека,както стана с PUBG-то голям хит пак сега си е просто една от многото игрички и нищо повече...абе луда работа
vldir avatar
vldir
16 октомври 2018
Тази година орязаха кампанията, другата ще орежат и мултито и така само празен диск и пак ще се купува.
bojosan avatar
bojosan
17 октомври 2018
В Metakritic отценките на юзърите и при двете платворми (ПС4/Оне) са убийственни.Направо я запопават..
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл