hategame logo
Cyberpunk 2077 отложен
пуснато на 16 януари 2020 от pseto
cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 беше отложен. Така точно три месеца преди пазарната премиера научаваме, че ще трябва да чакаме още за играта на CD Projekt Red.

Но колко голямо ще е забавянето се чудите? Съвсем немалко - 5 месеца (и един ден). Cyberpunk 2077 вече очакваме на 17 септември, наместо на 16 април.

Причината едва ли ще шокира когото и да е - нужда от още време за довършване на играта.

"В момента сме в етап, в който играта е напълно готова и може да се изиграе отначало до край, но има още работа за вършене", пишат CD Projekt Red. Добавя се, че Нощния град, в който ще се развива действието, е огромен откъм истории, съдържание и места за посещаване, поради която причина е нужно повече време за тестване и поправяне на бъгове.

Така календарът за първата половина на 2020 година олеква със значителна скорост. Поначало нямаме чак толкова много игри в следващите месеци, но и съвсем наскоро Marvel's Avengers бе забавен. Отново за септември. А сега и един от претендентите за GOTY в лицето на Cyberpunk 2077.

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
16 януари 2020
Нека я забавят и да я полират, да не ми излиза с някакви лагове, технически проблеми и лайна. А и хитреци са, няма спор, сега ще си изиграят TLOU2 и ще преценят какво да пипнат, за да я стигнат, ако е много напред
Charcharo avatar
Charcharo
16 януари 2020
Не мисля, че трябва да се притесняват от TLOU лол.
vldir avatar
vldir
16 януари 2020
Не вярвам това да е причината.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
16 януари 2020
Едва ли смятат да черпят вдъхновение точно от TLOU2,прекалено са различни.Знаем си ги CD Projekt Red перфекционисти по всички параграфи.Пък и ако излезе с някой грозен бъг от сорта на fallout 76 или WWE 2K20 ще е голям срам за тях.Ще почакаме кво да се прави.
vldir avatar
vldir
17 януари 2020
Ще има една торба с бъгове.
pseto avatar
pseto
17 януари 2020
The Witcher 2 и 3 си имаха солидно бъгове, в тройката първата версия не помня да е имало нещо фрапантно, ама все пак си имаше своите проблеми. Перфекционист или не, когато правиш голяма игра задължително има бъгове. Важното е само да не е нещо значително. А и каквото и да си говорим, геймърите са онези, които намират значителното количество неща. Като пуснеш нещо на няколко милиона човека... всичко лъсва. То аз като си гледам в работата някой нов фийчър и го тествам под всички ъгли и го мисля за идеален - само като иде до 2-3 човека и лъсват 5-6 бъга. Какво говорим за такава игра.
igra4 avatar
igra4
17 януари 2020
Голям страх от Tlou, нормално, tlou се очаква да е игра на годината.
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 януари 2020
А Nauthy Dogs от кого ги беше страх та я отложиха за тази година. Или само другите като отлагат е страх... После що ти викам палячо...
SpiderSharp avatar
SpiderSharp
17 януари 2020
Пише се Naughty Dog ти си много некадърен бе брадчед
Ама нормално кво да очаквам от паляк като теб да е играл на PlayStation 1 че да види логото ако беше играл Crash Bandicoot щеше да ти се е запечатало логото как се пише точно Ама такива помияри като тебе не са цъкали Crash, Spyro, MediEvil най-яките игри.
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 януари 2020
Наистина ме разсмиваш, продължавай, комплексар.
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2020
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2020
Аз лично съм доволен от това отлагане
darkblue avatar
darkblue
17 януари 2020
Еба им се мамата, на тея дет си отложиха игрите заради Cyberpunk 2077 За да не се засенчат игрите им...
LethianDream avatar
LethianDream
17 януари 2020
Блу, те всички ги е страх, накрая GOTY ще се окаже някое опикано инди, защото всички са си отложили игрите. Не изключвам реакция на Кучетата с ново закъснение на TLOU2, както и няма да е изненада, ако Киберпънка още веднъж я отложат за края на 2020 да хванат новите версия за PS5/Xbox.
Rostik79 avatar
Rostik79
17 януари 2020
Ако втори път отложат Киберпънка, ще отнесат дебелия хейт на гейм-обществото, колкото и да са обичана компания сега и сегашното отлагане черпи от големият им кредит на доверие. Повечето с преордъри като гледам преобладаващите мнения не са особено сърдити.

Малко ми е съмнителен мотивът за отлагане обаче. Цели 5 месеца само за оправяне на бъгове ...

pseto avatar
pseto
17 януари 2020
Както писахме в другата тема, няма как PS5 и Xbox Series X да не играят своята роля. Много е вероятно по-скоро да се изчиства порт към тях (заедно с бъгове, де).

То сега е малко объркано всичко, понеже компаниите с мултиплатформени игри не знаят как действат. То и заради това толкова малко имат солидна дата на премиера. Сега ли да ги пуснат? Покрай новите конзоли ли? Ама ако всички тръгнат да пускат покрай новите конзоли, тогава няма ли тяхната игра да е засенчена? А ако я пуснат 2-3 месеца преди ноември, дали хората няма да чакат до новото конзолно поколение?

darkblue avatar
darkblue
17 януари 2020
LethianDream - има ли значение коя игра ще направят готи ? Важното е за теб, коя си е готи и коя ти е донесла най много удоволствие.

Rostik79 - аз също съм с преордер на колекционерското издание ама не ми е проблем че ще закъснеят с 5 месеца. Все ще има какво да се играе.

Charcharo avatar
Charcharo
17 януари 2020
GOTY на някакви тъпи западнали псевдо геймъри няма значение.
Elder avatar
Elder
17 януари 2020
Само че новите конзоли ще имат обратна съвместимост с старите игри.Така че е абсурдно да видиме cyberpunk за next gen.Microsoft обявиха че тяхната обратна съвместимост ще бъде ос игрите от xbox one xbox 360 и стария xbox.И то приicrosoft можеш да си играеш игрите от дисковете.При PS5 е охициално че Ps4 игрите ще бъдат обратно съвместими.
pseto avatar
pseto
17 януари 2020
Аз за обратната съвместимост не им вярвам и на едните, и на другите, докато не я обявят като екстра в прав текст. И как точно ще работи.

Наскоро се замислих по темата, ама признавам, че не съм 100% наясно - дали може Sony/Microsoft да пусне игра с обратна съвместимост без съгласието на разработчик? Не мисля, че това е възможно. Дадена игра се регистрира като PS4 заглавие да кажем, което не значи, че може да се предлага като PS5 заглавие, без разработчик да се съгласи. Тоест техническо може да е съвсем възможно да имаме обратна съвместимост, но колко компании ще се възползват от нея (ако съм прав в размишленията си, де).

LethianDream avatar
LethianDream
17 януари 2020
Започнаха майтапите с поляците, отдавна не ми е било толкова весело в офиса: "Polish need time to Polish. Fair enough." и "I am glad that they will not delay until 2077."
KKND avatar
KKND
17 януари 2020
Единствената ми драма с това отлагане е кога да си пусна отпуска, иначе дори предпочитам да я взема директно в бъндъл с петицата Иначе доста силна година от към заглавия се очертава ...
Freenod avatar
Freenod
17 януари 2020
На мен тази дата ми беше съмнителна още от началото,че ще бъде окончателна.Малко като стрелба в тъмното ,да се оправдае хайп-а и появата на Киану.Поляците на които им съм фен да уточня,си имат своите истории с проблемни игри на day one,още от първия Witcher,тогава и с втория им беше донякъде простено понеже бяха по-скоро инди студио .Witcher 3 имаше 3 отлагания ,общо около година време и накрая като я пуснаха играта им трябваше година да я оптимизират поне за конзолите,нямаше драстични бъгове ,но фрейм дропове и от други по дребни изобилстваше.А loading screen-вете и fast travela още ги помня ,че продължаваха по една цигара време Така че като цяло съм със смесени чувства,играеше ми се много ,но пък и тайно се надявах да не се сблъскам с познатите проблеми или поне не в такова количество,които да леко да ми помрачат удоволствието от играта.
Charcharo avatar
Charcharo
17 януари 2020
Не мисля, че им е дремело толкова за конзолните бацили. Поляци са, не западняци.
Freenod avatar
Freenod
17 януари 2020
Charcharo и на бацилите парите не миришат.
Между другото ние всички в този сайт,много добре знаем,че си представител на хай енд елита .Но не е учтиво всеки ден да ни го припомняш ,по толкова откровен начин.От името на всички бацили и пейзанти ,бъди по-великодушен с нас
pseto avatar
pseto
17 януари 2020
Чак конзолни бацили. Ако някоя компания не иска да прави конзолен порт, да не го прави (и да отпише конзолните долари). Или правиш нещо както трябва, или не го правиш. Нещо като некадърната PS4 версия на Control. Ако не можеш да направиш играта за тази конзола, пускаш я PC ексклузив и това е.

Между другото за мен винаги е било много по-впечатляващо да видя какви неща могат да постигнат някои разработчици при ограничен хардуер. Когато имаш цялата производителност на света на PC е лесно.

Charcharo avatar
Charcharo
18 януари 2020
Откровен съм. Така е коректно. Защо да ви щадя? Ако имате конзола значи имати парите за high end pc.

Най добрите инженери не са на конзолите.

vldir avatar
vldir
18 януари 2020
Всичко може да се направи. Я виж пускат двете метрота на switch и bioshock ще пуснат. Стига да искат всичко може да направят.
pseto avatar
pseto
18 януари 2020
@Charcharo, PC от 2013 година за 1000 лева ще е всичко друго, но не и "хай енд" днес. А дори и да имаш реално хай енд PC за няколко бона, пак имаш портове като Red Dead Redemption 2 и те далеч не са един или два. Та конзолните селяни си играят спокойно тази игра, а за PC - среден пръст. Нещата далеч не са черни и бели.
lyubohar avatar
lyubohar
18 януари 2020
За парите на конзолата днес - една mid-tier видеокарта, и то от по-евтините и това е. "Ама тя пак ще е по-добра от тази в конзолата". Да, но ще си я бие в главата ли?

Като човек с конзола и геймърски PC-та мога да кажа, че купуването и поддръжката на high-end PC под каквато и да е форма е много, МНОГО по-скъпо.

Charcharo avatar
Charcharo
18 януари 2020
Ааа ето го пак нечестното сравнение. Да сравняваш "high-end PC" с конзола е тъпо.
Сравнявай конзолата с нейният еквивалент, някакво low end компютърче. Ако ще е честно нека да е честно на макс. Не тази западна "аз подбирам как ще сравнявам" двуличност.

Това, че едното е по-добър value long term e факт, но ако проблемът наистина е пари ще вземеш просто low to mid range PC. Ако имаш парите да те цоцат Sony по малко по малко значи теоретично ги имаш и за яка машина.

@Pseto
PC от 2013та с 280/7950 все още ще бие конзалата във абсолютно всички игри. 7870 PC ще и е наравно и ще губи само ако е с 2GB и то в някои игри. Не е трудно бе хора.
При все това трябва да си луд да купуваш конзола като излезе точно. 2014та PC vs PS4 ще е по-кофти сравнение за играчката на японците.

lyubohar avatar
lyubohar
18 януари 2020
"Ако имате конзола значи имати парите за high end pc."

Твоите думи, виж по-горе. Аз не съм сравнявал нищо различно от това, с което ти започна. Да беше казал "low end компютърче", щом това е правилното сравнение. Май излиза, че в твоята уста всичко е правилно, а същите думи в нечия чужда уста - грешни

Освен това за PC ще те цоцат точно колкото за конзолата, даже повече - лично аз намирам в пъти повече интересни игри за PC, тоест ще плащам много, много повече и за игри (освен за PC-то). Разбира се ако взимаш PC с идеята да играеш само пиратки - тогава сметката е друга, наистина.

Charcharo avatar
Charcharo
18 януари 2020
Ами да, ще дадеш също толкова пари колкото и на high end PC.
На конзола игрите струват повече, плащаш си онлайна, губиш стари конзолни игри, стари PC игри, цели жанрове, 99.99% от модовете... и на всичкото отгоре пак ти трябва компютър.
Ти даваш пари и то много пари и получаваш нищо. Просто ги дай за PC.
lyubohar avatar
lyubohar
18 януари 2020
Да, но сравняваш два удобни за твоята позиция крайни случая - конзолният геймър, който плаща за всичко, купува всички игри на пълна цена, плаща онлайна и т.н., а не всички са такива. Много хора играят малко игри, купуват от OLX вместо на day 1 и не плащат за PS+.

И от другата страна слагаш хардкор PC геймър, който сваля всичко от Замунда, не дава лев за игри, изиграва много игри на година, игрите са от разнообразни жанрове и набити с модове догоре. Това е пак краен случай, който едва ли покрива повече от 10-20% от потребителите. Аз например съм от тази група (макар че и купувам игри), но не познавам толкова много други такива.

Така че да, като наредиш картите предварително по удобен начин, сметката излиза. В реалния живот - не особено

Charcharo avatar
Charcharo
20 януари 2020
Нека да е по-просто. Имаш Casual, който играе няколко игри на година. За този човек, средна класа PC + игри на намаление пак е на оферта, защото иска или не иска му трябва компютър в днешно време. Значи за casual пак е добре да е на PC. Или по-добро качество на играта или по-евтино ще му е. Зависи от детайлите.

За хардкор геймър и ти си съгласен, че е по-добре PC. Аз си купувам всички игри BTW.
Не виждам къде му е сложното.

vldir avatar
vldir
18 януари 2020
Играта може и да не оправдае големите очаквания, все пак имат един успешен вещер и това е. Клиповете от по 1 час дето ги пускаха не беше нищо впечатляващо.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
19 януари 2020
Под "един успешен Вещер" имаш предвид три успешни игри, всяка от тях по-добра от предната, на европейско студио без предишна история в ААА гейминга, предполагам?

Иначе, да, може да оправдае, може и да не оправдае очакванията, според това кой какво очаква, иска или харесва. Струва ми е приложимо и валидно за всяка игра.

vldir avatar
vldir
20 януари 2020
Имам предвид само Вещер 3 като успешен. Предишните не са.
nightwarrior avatar
nightwarrior
20 януари 2020
Зависи какво се визира под успешно. И трите игри се продаваха на печалба.

Първата малко по-слабо, като за нея и енджина е купен(от BioWare), но явно достатъчно на печалба, че да им създаде име, а и да им отвори възможността да си направят свой енджин за втората.

Втората се продаде доста добре с оглед на проблемите с новия енджин в началото и т.н. Мисля, ще бяха около милион копия до лятото. Което си е супер за малко студио и с бюджет реклама колкото ядките "Кронос".

За мен и трите игри са успешни, да за ЕА тия бройки щяха да са смешни, но трябва да гледаме и какво е влагано. Обичам и трите.

Харесвам впрочем и Тронбрейкъра, но то е вече твърде нишова история.

Charcharo avatar
Charcharo
20 януари 2020
При първата игра около 60% от продажбите са от региони, където книгите са били популярни. Тя е успешна все пак, и дори в някои неща е по-добра от Witcher 2 и 3.
Witcher 2 е една идея по-малко зависима от Източна и Централна Европа. Тя има най-добре развитата политика в серия, далеч по-добра от това, което виждаме в Witcher 3.
Чак Witcher 3 се отцепва като успех от това да зависи от книгите и Източна Европа. По ирония на съдбата, тя и най-много следва книгите. Не на шега смятам, че човек може спокойно да прочете книгите и да играе Witcher 3 и да разбере играта по-добре от чистите геймъри.
rosniak avatar
rosniak
20 януари 2020
Мислех че съм единственият от тук, играл и харесал Thronebreaker-a !!!!
lyubohar avatar
lyubohar
20 януари 2020
https://kotaku.com/game-delays-cause-more-crunch-1841065204
rosniak avatar
rosniak
20 януари 2020
Kotaku да го духат!!!
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 януари 2020
Мислех, че съм единственият тук, (не)харесващ Котаку !!!!

😉

pseto avatar
pseto
21 януари 2020
Шрайър има доста солидни материали, но този не е от тях. Малко изсмукан от пръстите е даже.

Няма начин вътрешно в CD Projekt Red да не се е знаело, че се пече отлагане. Това винаги се вижда в един продукт, особено ако има наистина много бъгове (тук не можем да знаем колко са, но вероятно не са никак малко). Тоест забавянето не е дошло като някакъв жесток шок за хората вътре.

Заедно с това ако играта се появи счупена в продажба, то няколко месеца пак ще има брутален крънч, докато всичко се поправи, плюс хейт от всички страни (което носи още повече стрес) и евентуално изпуснати бонуси. Зависи какви са договорките в компанията.

И трето, проблемът е, когато има преработване през целия цикъл на разработката на игра. Предполагам, че почти всеки няма да има нищо против няколко по-трудни месеца, ако преди това е имал нормален работен режим.

П.С. Kotaku имат някои читави ревюиращи хора, най-вече онези, които пишат директно за игрите. Имат обаче и няколко овци, на които статиите им са 2/3 спам и SJW простотии. Тях само като ги видя затварям страницата.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл