hategame logo
Ефектите на The Mandalorian са правени с Unreal Engine
пуснато на 23 февруари 2020 от pseto
the mandalorian 1
Гейм енджините в последните години далеч не се използват единствено за игри. Особено ако говорим за Unreal Engine, който Epic отвори към какви ли не бизнес сфери през годините.

Една от които очевидно е Холивуд.

От видеото под статията можете да видите как са направени ефектите на хитовия сериал по Star Wars- The Mandalorian. Клипчето ни показва интересния подход на техническия екип, при който всички сцени се рендерират предварително и се пускат около актьорите посредством огромни екрани.

В резултат на това те успяват да се слеят по-добре с околната среда - сочейки например обекти към нея. Това, естествено, е възможно и при класическото добавяне на ефекти, когато край актьорите са опънати зелени/сини платна. Но тогава те трябва да сочат напосоки и след това обектите да се добавят, докато тук всичко се случва по-естествено.

От видеото научаваме също, че във втория сезон на The Mandalorian ефектите ще са още по-амбициозни. Което единствено може да радва феновете на сериала.

Коментари
logout avatar
logout
24 февруари 2020
Star Wars, махни Star Trek
Skygleam avatar
Skygleam
24 февруари 2020
Но тук става дума за Мандориана от Стар Трек, който с помощта на брадвата Екскалибур дадена му от Арагорн трябва да спаси принцеса Прасковка от злия Волдеморт. По пътя той среща Артас и двамата влизат в матрицата, качват се на кораба Ентърпрайс, вдигат му платната и отплават към непознатата земя Скайрим. И понеже е модерна екранизация на историята пристигайки Мандалориана сменя пола си и приема името Манди като сменя и цвета на кожата си - става черен.
pseto avatar
pseto
24 февруари 2020
Хах, оправих го, така е като пишеш новини в неделя вечер.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл