hategame logo
FIFA 20 с демо
пуснато на 10 септември 2019 от pseto
fifa 20 1
PES 2020 излезе днес – а случайно или не, EA реши да пусне демо за FIFA 20 в същия момент. То в момента е налично за PC, PS4 и Xbox One.

Демото, както обикновено, не предлага особено много съдържание. Можем да изиграем приятелски мачове или в стандартния за серията формат с по 11 футболисти от отбор, или във Volta – уличния футбол, който е трима на трима.

Включените отбори са Челси, Ливърпул и Тотнъм от Висшата лига плюс по един представител на още три първенства – Борусия Дортмунд, Реал Мадрид и ПСЖ.

FIFA 20 излиза на 27 септември. Платформите са PC, PS4, Xbox One и Switch.

Коментари
Ludnichar avatar
Ludnichar
11 септември 2019
А, сега го виждам това. Макар и да отказах фифата, ще метна едно око на демото, и без това се чудя как да си запълня времето докато излезе Code Vein.
sauron93 avatar
sauron93
11 септември 2019
Аз доста години бях гифаджия но вече съм песаджия. Просто ме разочароваха скриптовете твърде много,особенно на ФИФА 19. Така че не съм заинтересован.
Ludnichar avatar
Ludnichar
12 септември 2019
Изиграх един мач снощи и толкова. Не видях никаква разлика със Фифа 17 и Фифа 18.
sauron93 avatar
sauron93
12 септември 2019
Аз пуснах демото и играта ми се стори същата като 19. Но песа пък имат голям напредък,много е добра,поне за мен. Псето ще каже дали му харесва,но смятам че ще се кефи тъй като беше харесал пес 19 ,а тази е доста по-добра.
pseto avatar
pseto
12 септември 2019
Изобщо не ме кефи този PES. Имам чувството, че играя PES 2017 или нещо от рода. Целият прогрес от миналата година - по-физическата игра, по-бавното темпо, по-методичните атаки, футболистите, които лесно пресичат топката, сравнително добрите вратари и т.н. са заменени от старите дефектни поведения. Не знам дали 20-те мача, които направих, не са някакви специални, ама вратарите се държаха като рибоци, бековете пак не покриват пространства и си тичат назад, сякаш са сами на полето, без да им дреме за нападащите футболисти, дефанзивните играчи не могат да пресекат топки, които им минават през краката, смяната на футболисти ти пуска играч на случаен принцип и дори да пуснеш ръчната (със смяна и тъмбстика) пак рядко ти дава онзи, който ти трябва. Античните дефекти в серията - например как някой играч се "стъписва" като го избереш, докато тича на някъде и спира на място, което довежда до изпуснат противник, още не е оправен... и още, и още.

Не знам дали си играл сингъл или мултито извън myClub... аз досега само в myClub. Гледам сингълът го хвалят. Мултито го плюят. Миналата година, откровено, играх повече в онлайн сезоните, не myClub, тъй че може би трябва да направя малко мачове там с готови отбори да видя дали има разлика. Съвсем възможно е myClub да е направен по макета на Ultimate Team... но останалото да е по-играемо.

igra4 avatar
igra4
12 септември 2019
И едните и другите са маскари. Искам ремастър на GOAL 3
sauron93 avatar
sauron93
13 септември 2019
Аз си разцъквам онлайн дивизии и куик мач. За мен е по-бавно темпото от пес 19 която пускам от време на време. Демото беше още по-бавно но при цялата игра вдигнаха скоростта малко. Вратарите за мен са същите като 19 . Иначе ги има проблемите като например играчите бягат от топката,като избереш играч се чуди малко и тогава тръгва. Но на мен много повече ми допада от 19 като цяло. Не знам защо,някакси по-реални ми идва във всеки аспект.

Фифата иначе е като 19 със подобрена графика и волта.

pseto avatar
pseto
13 септември 2019
Хм, доста интересно. Значи директно скачам на онлайн сезоните да видя дали наистина има чак толкова голяма разлика.
LethianDream avatar
LethianDream
13 септември 2019
Не знам, пичове, чета отзиви за ПЕСа в Стийм, буквално хвърчи перушина - "такава беше Фифата до 2012", "скриптиране на по-слабия отбор, за да се изравят везните" и т.н. Както знаете, аз съм фифаджия, но тази година се колебаех дали да не цъкам ПЕС поне докато ротативката излезе. След като и Псето плюе по любимата си игра, давам мощен скип и чакам лятото да я пуснат за без пари в Плюса.
nightwarrior avatar
nightwarrior
13 септември 2019
Не съм усетил никъде по-слабият отбор да е бутан. Това че някой не може да играе, буха пари за отваряне и не прави два мача подред с един състав, че да вдигне тийм спирита няма как да е проблем. Ниския тийм спирит води до по-лоши пасове, по-лошо изнасяне и това е от години. Като ме засече отбор само с черни топки(най-добрите футболисти в пес) и е адекватен играч, имам тежки загуби. Вчера един ме отвъртя с 5 на 1, но не съм усетил да му дава нечестно преимущество или превес при 50:50 ситуациите. Бия чувствително по-илни от мен отбори, само когато е някой с пари и под 10 мача(след мача ти дава дали е рууки или не). Когато отборите са равностойни или едните са с лек превес стават добри мачове, когато е някой по-опитен със силен отбор, ме прави да си говоря сам.

Играта не е без проблеми, но тежък скриптинг не съм забелязал никога. Сребърните ми защитници логично не могат да настигнат черни/златни нападатели(нещо което съм виждал като еквивалент във Фифата) и ако не са се добре позиционирали по начало става опасно. Сребърния ми нападател прави десет удара, 6 точни и нула гола, неговият черен прави 5 удара, 4 във вратата и 2 гола - нормално ми се струва.

Според мен можеше да подобрят вратарите и ниския тийм спирит да не е толкова наказващ(макар че може да ти се паднат буустери като отваряш безплатни скаути).

Просто някои хора не разбират, че можеш да си купиш играчи, но не и скил.


Колкото до предпочитанията. Аз ги играя и двете всяка година. Първо Пес, после ФИФА(с абонамента). За 19 ми хареса песа. За 20 пес ми харесва, дали ще ми хареса повече от ФИФА, ще видим по-късно, не мисля да свалям демото сега.

Сега погледнах. За скриптинг реват хора с 5-15 часа и дават пример с демото, където няма тийм спирит и всички играчи са със сходен къндишън... Шок!

pseto avatar
pseto
13 септември 2019
Не знам, за мен myClub е скриптиран на ужас и практически неиграем. След онова, което написа sauron93 изиграх два мача в онлайн сезоните и те се усещаха като друга игра. Можеш да вържеш някакви пасове, някакви атаки, няма моменти, в които изведнъж футболистите ти безпричинно да спрат да се движат или безпричинно да започнат да подават фрапантно зле. Каквито изобилстваха поне при мен в myClub.

И да кажеш, че играя със скапани футболисти - не са скапани. Благодарение на легендарното издание, което ми даде Пулсар и на многото премиум пари, които Konami раздаде, си направих супер добър състав. Играя с team spirit от 80+ в повечето мачове. Не виждам защо в някои моменти футболистите ми стават статични и спират да играят или защо не могат да подадат три топки (дори и с насочения пас пак се случват какви ли не неща).

Примерно само в последния мач - играя срещу някакъв доста слаб, излизам 4-5 пъти сам срещу вратаря - с леко по-силен шут аут, с леко по-слаб шут анемичен удар право във вратаря (нищо, че бия с Кейн и Кройф и нищо, че в 95% от случаите преди това с подобни изпълнения влизаха голове). Онзи другия направи едни удар в 80-тата минута от дистанция, който се получи супер зле, топката летя сигурно секунда и половина до вратата (не се ебавам), в което време сигурно секунда вратарят стоя на място и не мърдаше, а когато топката мина край него падна на тревата ("хвърли се") в стил Малката Перука и топката влезе. Това си беше 100% FIFA лайнаризъм. И далеч не беше единственият, който ми се случи.

Ама, направи добър състав и продължи да играеш, пък нека да коментираме после. В началото, когато си с някакви избушляци - окей, PES може да се оправдае. Ама после, когато видимите числа са такива, че всичко трябва да е наред...

П.С. А, да, да уточня, за мен "тежък" скриптинг е онзи, в който важат различни неща за единия и другия играч. Тоест на твоите играчи не им се получават пасовете, а на чуждите - да. Не говоря за "обичайните" два скрипта в PES, които си ги е имало открай време - 1) мачовете, в които или нищо не влиза, или всеки удар е гол и 2) поведението на съдиите и това колко лека игра пускат и колко леко картони дават/не дават. С тези две неща съм окей, реални това са съдиите не е никак лошо, това за головете... не знам, свикнал съм с него още от дузина години, винаги си е било така в PES и винаги ще си бъде. Стига играчите да са на равни начала съм окей. Не съм окей, когато в някой мач изведнъж пасовете за единия или другия спрат да се получават, а такива мачове в myClub имах. Играем си с някакъв, става интересен мач, макар и при нула на нула, и двамата подаваме що-годе добре. Изведнъж в средата на мача без НИКАКВА причина и двамата не можем да вържем и 2 паса. Топката само си сменя притежанието. И аз го виждам другия, че не е олигофрен и пробва с насочения пас, извеждащия пас да върже комбинация - ама не става! И аз като пробвам пак не става. Ей такива моменти не можеш да ми обясниш с "нисък team spirit" или лоши футболисти... или липса на умение. Не може двама души да играят по един начин 5-6 минути реално време и после изведнъж уменията им да деградират тотално...

nightwarrior avatar
nightwarrior
13 септември 2019
Не знам. Играя и онлайн сезоните и myclub и доста френдлита. Единственият случай когато играчите ми съм ги усещал видимо неадекватни е при нов треньор или при нови лица.

Де да знам, може да съм имал късмет или да съм някакъв тъпак, че да не ги усещам тези неща. Иначе да, двата споменати варианта съм ги усещал - нищо да не влиза или да свършим 6 на 5. Както и съдийте да са го играли на точен брой картони. Не знам, може пък просто да съм кьорав.

pseto avatar
pseto
13 септември 2019
Аз говоря за FIFA-подобни извращения, няма как да не ги видиш. Явно просто не ти се случват. Говоря за неща като например топката да мине през ръцете на вратаря, да се удари в горната греда, да попадне директно в краката на противников играч и да ти вкарат. Или да пуснеш перфектния извеждащ пас към играч по крилото и докато топката лети към него... той да изгуби баланс (от нищото, без да има противник до него) и да се строполи на земята. Ей за такива неща. А подобни случаи - бол при мен в myClub. И то точно когато виждам, че играта е решила да ми го вкара - тогава се случват тези неща. Във втория случай - всеки втори пас - грешен, каквото и да правя, ама противникът си беше оголил единия фланг изцяло. Гледам Бернардо Силва се е засилил, давам му просто перфектния прехвърлящ извеждащ пас и с рефлекса, който FIFA ми е вродила в последните години си казах - "Добре, сега какво ще се случи, за да не стигне топката при Силва" - защото тя лети към него и няма как тя да бъде пресечена - и бам, Бернардо Силва пада на тревата.


Хубаво е все пак, че поне при мен в онлайн сезоните геймплеят е тотално различен. Онова, което похвалих миналата година. Сега ме е яд, че не играх повече време там, ами си троших нервите с myClub. Съвсем друг геймплей - при който пасовете се получават, футболистите се движат с мисъл по терена, пресичат пасове, търсят пространства в атака, движат се... някои от фундаменталните проблеми са си едни и същи, ама останалите неща се различават.

Най-малкото - вратарите. Какви неща се случиха в myClub, не е истина. Докато същевременно в онлайн сезоните вратарите са си съвсем стабилни и не правят нищо мега олигофренско...

Freenod avatar
Freenod
13 септември 2019
MyClub в PES 19 е тежка криминална схема ,която се проявява доста често,за PES20 няма да ме учуди ако са повторили Конами упражнението,все пак лицензи нови се купуват
Доста мачове навъртях и никога не съм се имал за добър играч,но някой път такива неща ми се случват,че странични хора са ме питали ти тая игра защо не е изтриеш
Даже по едно време ако много рано ми се спи след работен ден пусна си един-два мача на MyClub да си вдигна нервите и адреналина и да се разсъня
LethianDream avatar
LethianDream
17 септември 2019
Явно и в двете игри тези режими - MyClub и UT са тотал щета и ротативка- ако играта реши да спечелиш, ОК, ако не- ако ще да се насереш от перфектна игра- ще се хлъзгат, търкалят, накрая някоя изритана напред топка, единствен удар за противника и нечовешка радост за 0-1, след като цял мач си го мачкал- даже знам наизуст коментара- "that's football for you"
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 септември 2019
Може и така да е. Аз във ФИФА играя само сезони и то щото мога да хвана отбори от ниските девизии. При PES пипам и myClub, най-вече за мачове с приятели. Вчера се разбихме с един приятел, и двамата имаме прилични отбори(точки от преордър и бонус стартовата кампания, пари не сме давали). Много здрави мачове се получиха. Пробвах и сингъла, малко по-разчупен са го направили, но ако ЕА включат обещаното и не счупят нещо по геймплея мениджър мода там май е с повече потенциал.

PS. Има вече доста опшън файлове оправящи екипи и имена.

pseto avatar
pseto
17 септември 2019
Да, ротативки са и двата режима. myClub вече се доказа като стопроцентова схема в очите ми. Не е толкова лоша, колкото FIFA, но върви натам. Докато писах ревюто ми за PES 2020 се сетих за ревюто, което писах за FIFA... 15, сега погледнах в търсачката (добре, че я направих най-накрая ). Та там казах, че това е едновременно най-добрата и най-лошата игра в серията. В зависимост от скриптовете. PES 2020 е същото. Страхотен е, когато позволи равностойна игра, но когато развърти генератора на числа - става грозно. И дори да направиш 2-3 добри мача, някак си само един гаден, скриптиран ти взима удоволствието от миналите три, които са били сравнително добри и честни.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл