hategame logo
Fortnite с 1 милиард приходи
пуснато на 19 юли 2018 от pseto
fortnite battle royale
Независимо дали ви харесва или не в момента battle royale игрите са на върха на вълната. Въпреки че се появи малко по-късно от други заглавия като Playerunknown’s Battlegrounds изглежда доминацията на Fortnite е сериозна.

Компанията Superdata споделя изследване, според което хитът на Epic е записал приходи от над 1 милиард долара от премиерата на battle royale режима си през октомври миналата година.

Не само това, но и в последно време Fortnite носи около 200-300 милиона долара месечно и темпото единствено се качва.

Освен финансово играта се справя отлично и при популярността си в стриймовете. През май тази година геймърите са наблюдавали 700 милиона часа battle royale съдържание, 83% от което е било посветено на Fortnite. На второ място след този жанр се нарежда MOBA-та в лицето предимно на Dota 2 и League of Legends. Геймърите са гледали 275 милиона часа от този тип заглавия.

Коментари
bojosan avatar
bojosan
20 юли 2018
Това Фортнайт само абсолютни и тотални олигофрени могат да го играят и гледат.
toti avatar
toti
21 юли 2018
абсолютно си прав...ама какво да се прави след като олигофрените подкрепят това недоразумение...за жалост скоро май няма да му видим края на това нещо...
igra4 avatar
igra4
24 юли 2018
Игнорирайте ги, на такива игри повече от 2-3 минути геймплей не съм гледал.
LethianDream avatar
LethianDream
24 юли 2018
Пичове, нещо страшно е, всички дребуси само това играят, това е нещо средно между стрелба и крафтене тип Майнкрафт. Лошото е, че хората се радват на тая мания "последния оцелял" и сега са вътре, хора, с които преди сме играли сравнително нормални популярни шутъри като Destiny и Overwatch, които са приказка спрямо това.. "нещо".
pseto avatar
pseto
26 юли 2018
Е, Destiny и Overwatch са си най-обикновени игри в съвсем обикновени, класически жанрове. Арена шутър и онлайн шутър. Едва ли някога те ще излязат от мода.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 юли 2018
От играта лично ми се гади, ама мисля, че правите от мухата слон. Играта е безплатна, достъпна навсякъде и механично е относително проста. Това реално е единственият(май) професионално направен, безплатен battle royale без никакъв pay to win. Разбираемо е що я играят, не случайно наблъскаха батъл роял и в предстоящия CoD.
Аз май имам проблем с жанра като цяло, не с играта конкретно.
bojosan avatar
bojosan
25 юли 2018
Абе нема нищо,ама лошото е,че вкусът на таргет групата и отдавна вече се е превърнал в еталон за направа на новите игри.Демек - само блювочи ! Само блювочи сглобени от няколко по предишни блювоча, и в най добрия случай с леко променени карти.
nightwarrior avatar
nightwarrior
25 юли 2018
Не знам какво имаш предвид под станал. Индустрията се движи така от маса време. След първия Underground, масово излизащите рейсъри бяха стрийт рейсъри, виж еднаквите CoD-ове и клонингите им- първо всичко беше Втора световна, после настояще, накрая и футуристични. Ами сървайвъл игрите? Forest, Rust и тн. Сега батъл рояла е на мода, дайте му време и ще позатихне. Масата имаше глад за компетентно направен, безплатен, Баръл роял и Епик точно това им дадоха. Повечето от цъкащите тва нещо дори не знаят, че основата на тва нещо беше зомби сървайвъл със строене, а батъл рояла беше просто страничен режим. След няколко месеца ще плюем по следващата нова мода вероятно.
bojosan avatar
bojosan
25 юли 2018
Не знам,ама да не излъжа,сигурно вече година как не съм стигнал до края на нова игра.Всичко ново съм купувал на премиерата,особено на Сони игрите.Тотал щета,пълен ташак,имах чувството че некой се подиграва с мен ,аман от взаимстване,толкова ли са тъпи че не могат да измислят нищо ново мамкаму,не знам..Разчитам много на Т.Райдър до сега все са се справяли някакси,Блак Опс новия съм го отписал.Ако и Т.Р ме разочарова,продавам и двете си конзоли и спирам да се занимавам с глупости и да си давам грешни пари за тоя що духа.
pseto avatar
pseto
26 юли 2018
Хубаво е, че модните игри тип Fortnite си обират аудиторията и тя не се занимава с по-другите жанрове. Реално погледнато геймъри има бол, за всичко има място. Иначе съм съгласен - моди колкото щеш, някоя и друга година са на върха на вълната, после увехват. Ей всичките тези сървайвъли с крафтинга нямам идея как вървят в момента. Едва ли толкова впечатляващо чак.

Тъпо само, че се опитват навсякъде да го вкарат тоя батъл роял. Имам чувството, че прекалено много дори големи разпространители нямат чак толкова ясна идея какво изобщо правят. Или може би вярват, че цялата им аудитория е точно толкова тъпа, колкото да хвърля стотици и хиляди долари за луут кутии.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл