hategame logo
Раздялата между Bungie и Activision била по взаимно съгласие
пуснато на 14 февруари 2019 от pseto
destiny 2 2
Наскоро стана ясно, че Activision и Bungie ще прекратят своето партньорство, а пък всички права за франчайза Destiny ще отидат при разработчика на серията. Което бе определено изненадващ ход. Но защо се е случил?

Оперативният шеф на Activision Blizzard Коди Джонсън хвърля малко светлина по темата. И ни разкрива, че реално е имало раздяла по взаимно съгласие между двете компании.

От една страна Destiny 2 не е оправдал финансовите цели на Activision. Което не е изненадващо – играта стартира слабо, за разлика от своя предшественик, и получи много критики.

От друга – Джонсън споделя, че Activision не са имали пълните права за Destiny серията. Това е попречило на компанията да „контролира интелектуалната собственост и добавя нови модели за източници на приходи“. Което силно звучи като още по-агресивни микроплащания. За които може би Bungie са се опънали?

В крайна сметка и двете компании са преценили, че е най-добре да продължат по собствения си път. Като сега ще трябва да видим какво крие бъдещето за Destiny серията, вече изцяло извън контрола на Activision.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл