hategame logo
Sega мести QA отдела си от Лондон в София
пуснато на 12 октомври 2018 от pseto
sega 2
Sega ще премести своя водещ Quality Assurance отдел за Европа от Лондон в София, научаваме от официално съобщение. Ходът трябва да бъде финализиран до края на юни 2020 година.

„България е европейски лидер в IT развитието, като в нея са базирани регионалните офиси на някои от най-големите технологични компании като IBM и HP. България също така има е позната с технологичните си постижения и иновации“, казва Гари Дейл, президент на европейския отдел на Sega.

Аз поне се изчервих леко.

Интересно е да отбележим, че Дейл казва, че ходът няма нищо с Брекзит... но можем да сме сигурни, че истината вероятно не е такава. Разбира се из нашите ширини е по-евтино, отколкото в Лондон, което несъмнено е допълнителна мотивация за решението.

Засега подробности – например колко работни места ще се отворят в България – няма. Знаем, че Sega ще дискутира със служителите си в Лондон евентуалните опции за бъдещето им, включително и преместване да работят у нас. Но поне през 2019-а QA отделът на Sega във Великобритания трябва да продължи да работи с пълна пара, както досега.

Редно е да отбележим, че наскоро японската компания се сдоби със студио у нас – Creative Assembly Sofia. Не ставаше дума за изцяло нова компания – просто Sega придоби Crytek Black Sea, а след това я преименува. Но явно японците са харесали достатъчно нашенския бизнес климат.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
14 октомври 2018
Ми евтина работна ръка. Бг че е лидер в ит технологиите,като го юрочетох паднах :-D
vanmx avatar
vanmx
14 октомври 2018
Евтино им излиза спрямо това да плащат лондонски заплати и наеми. Обзалагам че българите които ще работят там, заплатите няма да са същите като на английските им колеги в паундове, но ще имат същия стандарт като тях, в тяхната си страна.

Това са хубави неща за България като цяло, които трябва да ни радват.

И е факт че в българия се правят много неща от световно значение, това че някои хора не виждат димящите комини и си мислят че нямаме индустрия си е техен проблем

nightwarrior avatar
nightwarrior
14 октомври 2018
Разбира се, че тук ще им е по-евтино, това изобщо не стои като въпрос. Но да, заплатите ще са доста прилични, съдейки по другите компании изнесли работа за тук.

Не забравяйте, че в Индия също им е евтино, но тук поне знаят, че ще се свърши работа

pseto avatar
pseto
16 октомври 2018
По-евтино е, а също така и кадри колкото щеш тука. Особено ако става дума за гейминг - това ще е допълнителен бонус. Също така България е в ЕС.

И да, нормално е тука да се правят такива неща, аз като знам на какви индийски извращения съм се натъквал... направо да ти спре сърцето, човек се чуди как толкова парчета от Stack Overflow могат изобщо да функционират. Тука поне сме сравнително бели хора. Макар и прогресивно полудяващи.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл