hategame logo
Шутърът Syndicate няма да има online pass… обяснението за този ход е интересно
пуснато на 02 февруари 2012 от pseto
syndicate
Концепцията с online pass-овете беше представена през 2010 година като начин разпространителите на игри да печелят от препродажбата им. Става дума за код, който се въвежда еднократно при пускането на играта и активира онлайн компонента й. Когато тя бъде препродадена, то новият й притежател трябва да си вземе нов online pass… или да играе само сингъл.

Доста е интересно обаче обяснението играта Syndicate, която ще се появи на пазара по-късно този месец, да не използва тази схема.

„Ние сме уверени в мащаба на играта”, казва Джеф Геймон, продуцент по разработката на Syndicate. „Имаме 9 карти за кооперативна игра, които отнемат едно 6-7 часа за минаването им за първи път на normal. За да продължи напред вашия герой и за да бъде ъпгрейдната екипировката му има доста неща за правене. Това и сингъл кампанията означават, че евентуално няма да видим много ранни препродажби на играта”, добавя той.

Или с други думи, пичът е сигурен, че ще цъкаме играта поне месец и ако някой се колебае дали да си я купи, просто ще реши да направи това от магазина, не от някой форум например, каквато е обичайната практика у нас.

Разбира се, има и една уловка към горното обяснение – в Syndicate ще има само кооперативно мулти без каквато и да е възможност да се пуцате с други хора. Именно това е и сред основните причини цъкалката да няма online pass.

Все пак, на мен този начин на мислене ме кефи. Ако една игра има яко съдържание, то човек няма да я продаде след 1-2 седмици, което на мен ми се е случвало често. И именно в тези насоки трябва да се мисли, а не в предлагане на поредния килограм DLC-та и опити за допълнително цакане на геймърите.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл