hategame logo
Специалисти ще портват Cyberpunk 2077 за конзоли
пуснато на 28 януари 2020 от pseto
cyberpunk 2077 qloc
По-рано през месеца Cyberpunk 2077 беше отложен. Като причина беше посочено обичайното – нужда от повече време за довършване на играта. Но според слухове портът на заглавието за Xbox One е бил толкова лош, че за да не си навлече излишни критики CD Projekt Red са решили да забавят и цялото заглавие.

Възможно е спекулациите да са много близо до истината – особено след като бе обявено, че студиото QLOC ще работи по конзолните версии на Cyberpunk 2077. Компанията е полска, точно като CD Projekt Red, като в последните години получи страхотни отзиви за свои портове.

Те включват PC ревизията на Mortal Kombat X, която първоначално бе адски лоша, но бе поверена на QLOC и те успяха да я закрепят. Освен това поляците са работили по Mortal Kombat 11, Injustice 2 и Switch версията на Hellblade: Senua’s Sacrifice, която получи много хвалби.

Със сигурност обаче и останалите разработчици на Cyberpunk 2077 ще могат да си отдъхнат при новата дата на премиера, която ще им даде повече време да изчистят част от бъговете в играта – които вероятно в момента никак не са малко. За нас, геймърите, също е винаги добре, когато можем да се докоснем до по-завършени игри.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
28 януари 2020
Е малко ще е странно след 4-5 години разработка и два месеца преди премиерата да се усетят, че портът за дадена конзола не върви добре. То такова нещо не се ли разбира още на по-ранен етап?
Де да знам, де. Не съм разработвал игри ...
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 януари 2020
Първо не знаем кога са го забелязали, това че на нас ни се обявява два месеца преди премиерата, съвсем не значи че тогава е усетено. Имат инвеститори пред които да се отчетат първо, ПР отдел който да посъветва кога да се сподели информацията.

Аз поне не знам и как са го разработвали. W2 беше РС Билд, който след това се портна за конзоли, което беше обратно на обичайната практика при портовете като цяло.

pseto avatar
pseto
28 януари 2020
Поне аз предполагам, че са оставили порта за накрая, след като горе-долу са приключили основната ревизия за PC (CD Projekt Red са казвали в прав текст, че правят игрите си първо за PC, освен ако паметта ми не ме лъже много сериозно). Не бих се изненадал и ако конкретно Xbox One версията е запратена в трета глуха и се е бачкало здраво по PS4 ревизията, понеже спекулациите не говорят нищо за нея. Все пак тази конзола има посредствени/слаби продажби това поколение и вероятно не е била никакъв приоритет.

Това са само размишления, естествено, аз също не знам как се прави AAA игра.

П.С. Иначе CD Projekt Red са казвали, че са първо PC студио в прав текст.

darkblue avatar
darkblue
28 януари 2020
Отложиха я защото играча им e писал, че иска да я играе. Затова сега я портват за конзола и искат всичко да е ок за играча
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
28 януари 2020
На Дарк версията ми се срутва най-достоверна. В случай, че не бъдат удовлетворени високите му стандарти, неговата посредствена оценка може да накърни продажбите. СДПР си знаят интереса.
igra4 avatar
igra4
29 януари 2020
Darkblue, така е, всичко при PS4 трябва да е топ, защото от там ще лапнат най-много пари. Така е драконче, щом играча играе дадена игра, това е гаранция за високо качество, научил си си урока😊
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 януари 2020
Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
29 януари 2020
Играча да пише и на други компании да му портнат игри като CS 1.6, WC3, DIABLO 2, Euro Truck Simulator 2 и DOTA на PS-о, да види и той какво са игри
pepito avatar
pepito
01 февруари 2020
Закакво му са, той признава само комерс като ГТА и производните им дето ги бълват на килограм ubisoft
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл