hategame logo
Steam с рекорден брой играчи едновременно
пуснато на 03 февруари 2020 от pseto
steam valve
18.8 милиона души. Така изглежда в момента рекордът на Steam за най-много хора, логнати едновременно в платформата. Постижението се случва тъкмо вчера, в края на уикенда.

Любопитно е обаче, че когато бива постигнат рекордът... активно играещите възлизат на 5.8 милиона души. Което не е най-високото число за Steam - то е 7 милиона души отпреди две години. Което може да се обясни само с едно - мнозина просто са били логнати в платформата и тя си е стояла като фонов процес, но не са играели.

Е, това леко омаловажава рекорда, нали?

Що се отнася до най-популярните игри, то лидер напоследък е Counter-Strike: Global Offensive. Dota 2 е на второто място, след като в последните месеци отбелязва спад на играчите. Редно е да споменем все пак, че въпреки критиките за последния значителен пач в играта мнозина започват да се връщат към нея. Както обикновено се случва.

Другите игри, оформящи челната петица по време на постигнатия рекорд са PUBG, GTA V и Monster Hunter: World.

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
04 февруари 2020
Реално по брой активни използвачи е по-голяма от конзолните извинения за магазин / community hub.

pseto avatar
pseto
04 февруари 2020
Кой знае, не съм сигурен, че Sony споделят подобни числа. Ама при 100+ милиона продадени PS4-ки постигането на 7 милиона играещи в един и същи момент не би трябвало да е супер трудно.
Charcharo avatar
Charcharo
04 февруари 2020
При 100 милиона бройки, да имаш 7 милиона активни юзъри в един и същи момент би било ненормално добро постижение. 3-4 ... дори 5 са възможни но 7% е абсурдно.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл