hategame logo
Тим Шафер и Double Fine се обръщат към геймърите за спонсориране на нов куест... събират 1.2 милиона долара за 2 дни
пуснато на 10 февруари 2012 от pseto
double fine
Наскоро Тим Шафер, известен с куп култови куестове от 90-те години на миналия век, обяви в свое интервю, че големите разпространители на игри се страхуват да инвестират в чисто нови игри. Особено куестове.

Това обаче изобщо не значи, че геймърите не искат да видят подобни заглавия! На сайта Kickstarter.com, в който обикновените хора имат възможност да спонсорират проект, който им харесва… Double Fine (компанията на Шафер) обявяват, че ще правят нов куест и са им нужни 400 000 долара. Тази цел бива премината за по-малко от 24 часа.

Не само това. В момента близо 32 000 души са инвестирали близо 1.2 милиона долара... а набирането на средства ще продължи още 32 дни!!! Дали пък ако нещата продължат с подобно добро темпо, Double Fine няма да получат едно 10-на милиона долара за този свой проект? Това ще е супер!

Иначе, ако си падате по куестовете, то и вие може да се включите. Срещу инвестирани 15 долара, то всеки ще получи пълното копие на играта, когато тя се появи в продажба! Има и други бонуси в зависимост от сумата, която дадете... като за едно 15 000 в зелено можете да вечеряте с Шафер и други ключови членове от екипа на Double Fine!

Аз лично сериозно се замислям за това да дам едно 20-на лева за тази кауза. В крайна сметка, за толкова пари си купих Modern Warfare 3 от руските сайтове, а тая игра ще изгние в Steam акаунта ми, тъй като не съм я пускал отдавна и дори нямам такова намерение. А пък един куест на Double Fine като нищо може и да се окаже нещо култово!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл