hategame logo
Ubisoft се пребори с Vivendi
пуснато на 21 март 2018 от pseto
ubisoft 3
В последните години Vivendi – бившият собственик на Activision и Blizzard, под чиято шапка всъщност се формира Activision Blizzard – показа силни намерения да се сдобие с Ubisoft. Придобивайки над 27% от акциите на разпространителя и намеквайки, че ще се бори за пълен контрол над дружеството. Не само това – компанията Gameloft, отново собственост на фамилия Гиймо, беше придобита от Vivendi.

Но ето, че Ubisoft все пак ще запазят своята независимост. По-рано през месеца научихме, че Vivendi са продали притежаваните свои акции в компанията. Огромното от количество се връщат в рамките на Ubisoft и фамилия Гиймо. Интересно е да отбележим обаче, че част от книжата са придобити и от китайският титан Tencent – който притежава немалка порция от Epic Games, а също така и мажоритарен дял в Riot – компанията зад League of Legends.

Тъй или инак – ако трябва да ограничим малко бизнес думите – най-важното е, че Ubisoft ще запази своята независимост. Като можем да гадаем какви са били целите на Vivendi в цялата схема – вероятно покрай ударното купуване на акции са успели да получат добра цена при продаването им.

Макар че покрай цялата тази драма Ubisoft успя да представи и нещо страхотно – Assassin’s Creed Origins. Игра, сякаш продукт на вслушване в множеството критики за това, че серията става прекалено еднообразна. Която получи и отлични отзиви по същата причина. Но дали и един Far Cry 5, който чакаме скоро ще е реализиран в същия дух?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл