hategame logo
Уволнения и във Valve
пуснато на 08 март 2019 от pseto
valve htc 1
В последните седмици чуваме за куп съкращения в гейминга и поредната такава новина идва от Valve. 13 души, работещи по проекти, свързани с виртуалната реалност, са били уволнени наскоро.

От Valve споделят, че ходът не е резултат от промяна на стратегията на компанията за VR. Напротив, тя си остава все същата.

Съкращенията обаче са дошли, понеже някои от споразуменията на Valve с външни компании са били преустановени. Решението за съкращенията бива описано като „злощастна част от бизнеса“.

Все пак винаги е кофти, когато има подобни съкращения - независимо дали са нормална част от гейминга напротив.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
09 март 2019
Работя в IT сферата от много години и мога да кажа, че винаги ме напушва смях, когато прочета някаква таква "трагична" вест. Това са супер-високо платени инженери, особено щом става въпрос за сравнително нишова специалност като VR. Вероятно са освободени с 5-6 заплати и естествено вече имат "Valve" в CV-то си, в момента вероятно вече тече наддаване за услугите им от страна на компании от ранга на Google, не ги мислете Дори и в България познатите ми, които по някаква причина загубят работата си, обикновено реагират с "идеално, и без това тук ми бяха малко парите"...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл