hategame logo
Valve: Решението за Metro Exodus е несправедливо за потребителите
пуснато на 29 януари 2019 от pseto
valve 2
Вчера съвсем изненадващо бе обявено, че Metro Exodus няма да може да се свали от Steam при пазарната си премиера. Причината? Ексклузивно споразумение, сключено с Epic Games Store. От което стана ясно, че играта ще е налична цяла година само в тази услуга и никъде другаде.

Отзивите на геймърите засега не са положителни за хода. А мнението на Valve е, че политиките на Epic са „нечестни за потребителите в Steam”.

„Смятаме, че решението (на Epic и разпространителите на Metro Exodus от Deep Silver) е нечестно за потребителите в Steam”, пишат от Valve, визирайки факта, че от обявяването си до днес играта е налична за предварителна поръчка в платформата им.

И въпреки че всички, които са купили Metro Exodus в Steam ще могат да го играят там – с всички бъдещи ъпдейти и DLC-та – то бъдещи поръчки ще бъдат спрени. Така ако сте се надявали да си вземете играта малко преди пазарния дебют, чакайки заплата например – то трябва да се насочите към Epic Games Store.

От Valve споделят, че са научили в последния момент за решението на Deep Silver и Epic и не са имали достатъчно време да реагират.
Но сега идва големият въпрос – как ще се развие вече започналата война между Valve и Epic?

Коментари
igra4 avatar
igra4
31 януари 2019
Гейбчо прасето е 1 към 1 със Пеевски и по същия начин е монополизирал и промил мозъка на средностатистическия пецеджия, щво квичи на умряло дебелия, нека има някаква конкуренция, нормално е А4 и силвърите да минат към епик, като им предлагат по изгодни условия.
Charcharo avatar
Charcharo
31 януари 2019
https://i.redd.it/hbjhjh344jd21.jpg

Самият автор на Metro 2033, 2034 и 2035 не е съгласен.

Но нали, Играчкин знае по-добре от Глуховски...

vldir avatar
vldir
31 януари 2019
Конкуренция ама цената същата.
sauron93 avatar
sauron93
31 януари 2019
Местя го от единия е другия крачол
vldir avatar
vldir
31 януари 2019
LethianDream avatar
LethianDream
31 януари 2019
Аз драма и сълзи не виждам, който иска Метро на PC ще си го купи от магазина на Епик. Епик търсят реклама на магазина си, защото при равни други условия никой не би си купил играта от техния магазин. Така или иначе ще я играя на PS4, затова я обичам тази платформа, слагаш диска/купуваш дигитално и играеш, има един стор, не хиляда, има един хардуер, не хиляда. И не, не ми пука грам колко е велика графиката на PC, само мега маниаци като Чарчаро, които стават и лягат с видео карти това ги интересува
BundyBari avatar
BundyBari
31 януари 2019
Напълно подкрепям... преди играех на PC, сега на конзола, и вече не се занимавам с неща, които грам не са ми интересни - драйвъри, кадри, настройки на графика, фиксове, пачове от нета и тн. Но винаги съм бил против спора конзоли vs PC, важното е да има избор, за всеки влак си има пътници
nightwarrior avatar
nightwarrior
31 януари 2019
Разликата е, че на РС не искаме схеми като на конзоли, там е драмата. И тук не говорим за графика. Играя и на двете от миналия май, но примерно шуутър на козола ми е като пица без плънка - пак ще се наядеш, ама не е същото. Ако някой го устройват шуутъри на конзола - няма лошо, просто на мен ми е неудобно.

Проблемът тук е, че ти отнемат избора и точно щото не виждаш драма, се стига до хилядата стора и затова потребители недоволстват.

За тая игра конкретно ми е все тая, преордърнал съм я преди доста време и ще ми уважат преордъра в Стийм, но ако стане така примерно със Sekiro - вземам я на конзола.

И не, убеден съм че само някакъв процент(вероятно под 50) ще я вземе от епик стора. Най-различни причини - вбесяване и теглене на майна на Deep Silver, пари вече вкарани в steam wallet, гледах че някои региони към момента не могат да пазаруват от Epic Store дори да искат(като това се знае още откакто даваха безплатно Subnautica през декември ако не се лъжа).

Това ще е най-пиратстваната игра от серията(може би за годината) и после онези мърльовци от Deep Silver ще мрънкат, че не се е продала добре. Те убиват 4A в момента, дано китайците са им дали достатъчно пари, алчни задници.

Charcharo avatar
Charcharo
31 януари 2019
" И не, не ми пука грам колко е велика графиката на PC, само мега маниаци като Чарчаро, които стават и лягат с видео карти това ги интересува"

Но аз смятам графиката за мъничък плюс. Не е кой знае какво.

Виж, модиннга, обратната съвместимост и емулацията. Ето ТОВА е сериозен аргумент, не графиката

Моята лудост по хардуер не е само за гейминг.

pseto avatar
pseto
01 февруари 2019
Принципно фактът е, че хората обикновено мрънкат, но накрая купуват и толкова. Ако някой си купи играта за PS4, вместо за PC, това не е никаква форма на протест. Парите пак са в Deep Silver. Интересно ми е колко хора наистина ще се ядосат достатъчно, че да не си купят изобщо Metro Exodus. Според мен неособено много.

В случая губещият е Epic Games Store. Не виждам някой да вини 4A Games, Deep Silver си ги знаем, че са пълни кенефи (и THQ Nordic трябва да им се скарат, ако имат и един грам акъл). Само че с тази си политика не виждам Epic Games Store да прокопса. А и то не могат да се хвърлят безкрай пари, ако няма възвръщаемост...

...интересно, интересно.

nightwarrior avatar
nightwarrior
01 февруари 2019
Epic Game Store е бакнат от Tencent. Схемата е като с китайските телефони - продаваш на загуба(или поне не на печалба) докато стъпиш на пазара и след това цените почват да се вдигат. Така бяха Huawei преди време, сега Xiaomi. Това си е едва ли не китайския похват. От новините по чуждите сайтове, четох че Епик дават пари предварително, отделно се сетва някаква бройка продажби, която те твърдят, че могат да набавят и ако продажбите са под тази граница - Епик доплаща на разпространителя.

Не че българсият пазар е фактор, но дори и по него можеш да съдиш, че реакцията се отразява.
От декември исках да преордърна в Озон Аврора едишъна и го нямаше. Оказа, че за РС е изчерпано количество и че не се очаква да се набави още. Сега, не мога да кажа, какво е било количеството, дали реално бройките са били малко и т.н. Както и да е, преордърнах я в Стийм.

Затова и днес казах на vldir да погледне в Пулсар(щото там го имаше още миналата година, а защо не исках да го поръчам оттам е съвсем друг въпрос). Затова и се изненадах доста, когато vldir ми даде линк към РС версията на Аврора едишъна в Озон. Вариантите са два - набавени нови бройки въпреки, че не се очакваха или отказани преордъри(съответно освободени бройки).

Допълнение за идиотите, които мислят, че Денуво е фактор, борещ пиратството - RE2 вече я има по бг тракерите кракната, пиратите чакаха цели 6 дена...

sauron93 avatar
sauron93
31 януари 2019
Да бе ще играя шутър със джойстик. Посмъртно не.
lyubohar avatar
lyubohar
31 януари 2019
Абсолютно.
pseto avatar
pseto
01 февруари 2019
Както съм казвал много пъти дори след стотиците часове, които съм играл шутъри на конзолата, а може и хиляда да са станали, пак ми е неествествено. Просто е неествествено.
vldir avatar
vldir
31 януари 2019
Аз ще я поръчам от озон Аврора изданието, че мноо ми се цъка тва метро. Няма как.

Пък и трябва да се цъка на новата щайга която си подарих за празниците
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 февруари 2019
В Озона са останали бройки само за конзоли, в Пулсар има и за РС(предполагам това имаш предвид под щайга). Но засега е загадка къде ще се активират.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 февруари 2019
Изтрит коментар
bojosan avatar
bojosan
01 февруари 2019
Аа... сърбят те ръцете значи да тестваш новата машинка.Гледам новия стар Resident Evil 2 вече паднал в Замундата,моеш да и напраиш сефтето с него.
rado84 avatar
rado84
11 март 2019
Има и друг вариант, който мен лично повече ме устройва от Епик Геймс: Kinguin.net. Сваляш си от торент играта, която си решил да купиш, инсталираш я, но без да копираш крака и от kinguin си купуваш само ключа. По този начин си купих ключове за игри в Стийм, които тогава струваха 40 евро, а ключовете ми излязоха общо 10 евро. И ключовете са валидни. В Стийм имаше (вероятно още има) опция да си свалиш игра без да я плащаш, ако вече имаш валиден ключ за нея.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
11 март 2019
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл