hategame logo
Wasteland 3 обявен официално
пуснато на 29 септември 2016 от pseto
wasteland 3 4
Вече е официално – студиото inXile готви Wasteland 3. Беше ясно, че след успеха на предходната игра от серията е въпрос на време да бъде обявено и продължение, което в крайна сметка вече се случи.

Основният въпрос обаче е следният – какво ново ни очаква в Wasteland 3?

Първото и най-интересно – ще има кооперативен мултиплейър. Ваш приятел ще може да се присъедини към вас и да разкрива виртуалния свят. Хубавото е, че не е задължително винаги да се мъкнете заедно – ще е възможно да се разделите и разкривате отделни кътчета на някое ниво. Което звучи доста яко – понякога при походовите ролеви игри цялостното обикаляне на някое помещение идва леко скучно.

Въпреки кооперативните механики Wasteland 3 ще си остане същия в своята есенция като това, което познаваме - изометрично отборно походово RPG.

Сред другите новости в играта е интегрирането на превозни средства. Те ще ни помагат да пътуваме по-бързо из нивата, като освен това ще могат да бъдат ъпгрейдвани. Заедно с това ще видим и добавяне на специални отборни умения (вероятно и пасивни такива, и активни).

Интересен момент е, че действието в Wasteland 3 ще се развива в заснежената пустош на щата Колорадо, САЩ. Почти винаги постапокалипитчните игри ни предлагат горещи пустини под една или друга форма. От inXile обаче залагат на по-разчупена концепция.

Засега не знаем кога Wasteland 3 ще се появи в продажба. Едва ли ще е догодина – може би ще е най-рано през 2018-та. Редно е да се отбележи също, че скоро ще започне кампания за набиране на средства за заглавието. Това няма да се случи в Kickstarter, а алтернативата на популярния сайт Fig. Надеждата на inXile е Wasteland 3 да събере поне 2.75 милиона долара. Платформите, на които можем да очакваме заглавието са класически – PC, Xbox One и PS4.

Любопитно е обаче, че в момента inXile готвят още... две игри. Torment: Tides of Numenera беше отлаган на няколко пъти, а пък The Bard’s Tale IV беше обявен преди прилично количество време, но новини за заглавието почти няма. Дали пък студиото не се опитва да прави прекалено много неща едновременно в момента?wasteland 3 3 wasteland 3 1 wasteland 3 2

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл