Безообразно копи пейст от Doom. Графика тип Doom 1 и Doom 2. Пикселизирана и за враговете и обектите по картата са използвали същия тип похват с 2d картинките кото да имитират 3d - имаше си термин за това нещо, ама не го помня. Предполагам се сещате за какво става дума ![]()
Върху тази пикселизирана ретро графика обаче имаш съвременни контроли, визуални ефекти като от последните doom игри и отново, метъл саундраци и кървища. Част от картите, локациите или поне определени части от тях напомнят на Quake 2 и вероятно други игри от този тип които не съм играл. Който е фен на тои тип пуцалки, препоръчвам му Prodeus с две ръце.
Забавното е, че Proteus е нейният по-стар и далеч по-спокоен брат
https://youtu.be/6WlSvrPVfmM?si=RFbt2NBH9UxpI7Gd
Тайния(може би) бос във Великата Пагода също беше лудница.
Като цяло, въпреки по-слабата(за мен) последна част, играта беше лудница. Ще видя дали да не гоня ачийвмънтите в Ng+, че и Space Marine се задава, пък за него съм доволно нахъсан.
Като видя игра с пиксел графика, бягам надалеч
Но има адски добре направени pixel art игри, например Blasphemous или Animal Well. Толкова са мазни и красиви, че докато играеп дори не разбираш, че са пиксел арт.
Тъй като тва беше първото ми сериозно cRPG и се оказа, че в него dungeon & dragons рулсета го няма, това много ми допадна и Baldur's Gate 3, по скоро бих го паснал на тоя етап, тъй като и той ще е като втора работа, но се замислям за Pillars of Eternity 2, някой дали я е играл?
Между другото се очаква и Divinity Original Sin 3, след дългата почивката, която ще си вземе студиото от Baldursa.