Поиграх малко Greedfall - впечатлиха ме структурите на мисиите още в тюториала - повече идейни и интересни от цялата Асасин Шадоус (която впрочем още не съм изиграл). Нещо битките ми идват трудни. Пуснах на предпоследна трудност играта и доста ме ступват още в началото.
И голямата критика - кой, по дяволите е решил (това и в други игри го има, даже във всички соулски е така), че е добра идея да държиш хикса на контролера за бягане (или кръгчето)? Съответно не можеш да въртиш героя с десния стик. Съответно ако бягаш и искаш да завиеш, трябва да пуснеш бутона за бягане, за да преместиш десния палец на гъбката да завиеш и после продължаваш да бягаш. В по-нормалните случаи бягаш с L3 или R3. Мишка и клавиатура, каквото и да си говорим, няма какво да го бие.
Същата работа и с екшън бутоните - удряш с триъгълник и квадрат, доджваш с хикса, парираш с кръга. Т.е. вичко ти е на един пръст. Малко или много отиват няколко микросекунди да отместиш пръста от еднота, за да отиде на другото. Да не говорим, че и комботатата по този начин се осакатяват (ако има такива). Трябва с международен закон да се задължат разработчиците да слагат R1, R2 за ударите