Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Mitko6000
Цитиране
04 март 2026
Ами, съдейки по клипове, не ми се вижда най-слабия. Ама всеки си има мнение. Иначе, да, ще го изчакам, но не защото не ми се иска да го взема, а защото има доста други игри и неща, които съм си набелязал.
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
04 март 2026
Типичен Resident Evil, поне от тия които съм играл. Почва много силно и атмосферично и в един момент се превръща в някаква пародийна екшън касапница. Тук е даже още по-изразено с двата персонажа и на мен лично хич не ми допада този контраст, то и затова не съм и някакъв върл фен на поредицата. Ако цялата игра беше като в началото в медицинския център, щеше да ми бъде претендент за игра на годината, но уви...
dzhiny
Цитиране
04 март 2026
LethianDream написа
Иначе за Арк-а, един френд играе и ме кандърдисва да играем, била много яка и зарибяваща. И естествено хейти Маратон, била за деца, "смях, не си ми приятел, ако играеш тая тъпня"

Тая с котките я загледах доста още като излезе, като фен на turn based-a и гледах Cohhcarnage, който я stream-ва и явно доста и се зариби... Май playthrough-то е доста дълго, но пък e само turn based битки. Прилича много на Tactical Breach Wizards, която цъках преди време малко и на която до колкото помня ти се точеше. Липсва ми разнообразието, свободата и rpg елемента при тия игрички, иначе за жанра си са топ.

"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
The_Doctor46
Цитиране
04 март 2026
Далеч е от най-слабия РЕ.Това си е до вкус,но според мен е от силните.Лютиче,всяка РЕ игра е в този дух.За мен лично внася баланс.С Грейс си по-уязвим,докато с Леон си трепеш наред.Ще се повторя,играта си е пушка за феновете на поредицата според мен.Говорейки за РЕ,CAPCOM вече правят втори римейк на единицата и DLC за реквием с Леон.Първата й правиха римейк навремето,но пак не беше баш си модерен и по фенските групи се събираха петиции за нов,та явно са решили да се вслушат.Аз като фен на играта съм доволен.Колкото повече,толкова по-добре,но все се надявах на римейк на петицата.Там малко имаше скандали,щото стреляш по черни хора.Даже в някои държави я забраниха тогава.Фейспалм.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Цитиране
04 март 2026
Играл съм РЕ игрите от 4 до 9 част. Пет и шест са категорично най-слабите за мен, там абсурдите започват почти от самото начало и дори и не ги завърших. Другите са един дол дренки. Почват като хорър и завършват като ужасните екшън филми с Мила Йовович Единицата трябва да я пробвам. Навремето я играх малко някъде при приятели, а и всеки клип който ми се е мяркал, ми мязаше доста повече на хорър. Като гледам и перспективата на камерата, малко ме съмнява и там нещата да залитнат в посока Бързи и Яростни 9 като Леон с мотора в Реквиема, но знам ли
The_Doctor46
Цитиране
04 март 2026
6-цата не струва,така си е.Най-слабия RE.5 наистина не е кой знае какво,но е следващата в поредицата римейкове и се надявах да я подобрят някак.Ти иначе си изпуснал баш си оригиналите,които бяха култ навремето,но може и да си бил твърде малък.Все пак първата излезе 1996 мисля.Аз съм фен оттогава и си се радвам на абсолютно всички с изключение на 6.Екшън винаги е имало в РЕ,дори в оригиналните си имаше пуцане.Не е тип Amnesia или Alien да речем.На мен това ми харесва.Не обичам да се чувствам твърде безпомощен. Малко пъзелчета,малко екшън.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Цитиране
04 март 2026
То и аз предпочитам да ми дадат оръжия, даже убих почти всичко що може да се убие с Грейс. Това което не ми допада са зомбита с автомати и базуки и какви ли не там още аниме криндж глупости. Игри като SIlent Hill, Alan Wake 2, първият Dead Space са идеален компромис за мен.
Mitko6000
Цитиране
04 март 2026
Оригиналната 4-ка до голяма степен отвори портите на посредственноста за поредицата следващите години. Имаше повече екшън и абсурди от това което беше в поредицата до онзи момент. 5-цата надгради абсурдите и 6-цата просто еба майката на всичко. Revelations 1, между другото ми хареса, но не можеха да намерят мекото на хляба отново, докато не излезе 7-цата и дори там, не се ошлайфаха отново докато не пуснаха римейка на 2-ката. 9-ката, доколкото съм гледал, е нещо за всеки. Като фен на по-атмосферичния и традиционен хорър, може би ще ми хареса.

Между другото, оригиналния римейк на първата е доста добра игра. Имам я на 5-цата. Графиката е още приятна и атмосферата си е там. И да не излезе втори римейк, не бих се сърдил.

RE5 я изиграх миналата година за 1 път, след като я бях играл съвсем малко през 2009. Като цяло, става. Първите часове в Африканското село определено ме кефят повече от остатъка на играта.

The_Doctor46
Цитиране
04 март 2026
Първия(и за момента единствен) римейк на оригинала наистина е добър и даже в момента не е чаак толкова остарял както каза Митко,но все пак е изометрична, и явно искат хората баш си от трето/първо лице.Аз съм играл дори Code Veronica,която излезе за Dreamcast мисля само.Имаше един гараж близо до нас с Play Station,Dreamcast и XBOX към края на 2002 и взимаше човека народна пара на час.Даже ако мен ме питат,точно Code Veronica бих избрал за следващ римейк,а не единицата.Първо,защото тогава поне ми се стори супер добра и второ,защото е по-малко позната.Аз винаги ще си имам слабост към RE сериите.Това сигурно е първата сървайвъл хорър игра,която съм играл.1996 бях лапе на 10-11 години и си се плашех чат пат. За мен единствената,която наистина не става за нищо е шестицата.Петицата си я цъках с кеф,макар да е далеч от предишните като качество.И да, четворката вкара повече екшън в поредицата,но и до ден днешен е втората най-харесвана(оригиналната),след оригиналната тройка мисля.Явно хората си обичат патаклама.Римейка на тройката беше по-зле от оригинала обаче.Там малко се изложиха,но въпреки това си беше солидна игрица.Това е моето мнение,но хората сме различни.Данделиън не ги харесва,аз си го обичам.RE3(оригинал) и Dead Space са ми до ден днешен най-любимите игри в жанра,а даже ще отида по-дслеч като кажа,че DS е дори една от най-добрите игрици в гейминга.

П.С. Гледам,че Code Veronica е излязла и за PS,и XBOX.Тогава я имаше само за Dreamcast -a в гаражчето.

Цитиране
04 март 2026
Е аз не съм им някакъв хейтър, иначе отдавна щях да съм спрял да ги купувам, просто не са нещо което ще помня дълго време, камо ли да тръгвам да преигравам. Ето седмицата я играх преди 4-5 месеца за пръв път и не мога да си спомня нищо след супер яката бос битка с трионите нататък
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.