Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
lyubohar
Цитиране
14 май 2026
Ако ходиш навсякъде ще намериш още. Иначе сега като се замисля имаше места, на които и аз минавах транзитно покрай зомбитата, но беше рядко. Примерно в приемната на болницата, където се respawn-ват на всеки сейв (аз сейввах бая). За да не се събуждат трябва да им отнесеш главата, което е трудно без големия патлак (даже май не може с Грейс). Понякога се събуждат като т.нар. blister heads, които са мнооого по-тегави. Може би на някое такова си попаднал, те наистина искат много патрони и най-добре да се избягват. Според мен на classic е по-трудно от normal (не само заради сейвовете). Може би затова ти е по-трудно. Не съм проверявал, честно казано, но аз си я изиграх на normal и ми беше тамън (на места една идея по-лесна, но не да ми развали кефа).

Също, в типичен RE стил, ако не четеш в нета е практически невъзможно да намериш всички collectibles. Особено документите и raccoon статуите. Аз бях адски внимателен в събирането и накрая ми липсваше само един документ, но примерно 3 статуетки (от общо 21 май бяха). Хем внимавах много (те издават и звук), но пак съм пропуснал 2-3.

Rostik79
Цитиране
14 май 2026
lyubohar написа
Също, в типичен RE стил, ако не четеш в нета е практически невъзможно да намериш всички collectibles. Особено документите и raccoon статуите. Аз бях адски внимателен в събирането и накрая ми липсваше само един документ, но примерно 3 статуетки (от общо 21 май бяха). Хем внимавах много (те издават и звук), но пак съм пропуснал 2-3.

Да - уж са все някакви коридорчета, килери, тесни пространства, не е като да е отворен свят и да са сложили някоя жълтица между две тухли в комина на покрива на някоя колиба на майната си, но все успяват да ги крият тези колектибъли.

Иначе ограничените сейфове доста ти променят майнд-сета. Ако тъкмо си сейфнал, даже понякога нарочно нахлувам в неизвестна територия да видя за какво става въпро и няма проблем да ме убият, но вече знам нивото. Обаче ако си играл 20-30-60 минути без запис и вече си минал някоя трудна секция, почваш доста по-колебливо да пристъпваш към следващата стая, която не познаваш, че може за една секунда невнимание да се върнеш да преиграваш пак.
Направо не ги разбирам тези мазохисти, дето играят режими с един живот за ЦЯЛА игра и връщат отначало всеки път като умрат.

А в резидент има пасажи, които ако нямаш нито патрони, нито инжекции, стават почти неминаеми.

lyubohar
Цитиране
14 май 2026
Не е отворен свят, но понякога статуетката е на майната си и трябва да я снайпнеш от някакъв покрив Това ако не го знаеш няма начин да се сетиш - нито се чува специфичният звук при това разстояние.

Иначе и аз съм се чудил на тия дето играят с един живот. Даже това не ми е най-бруталното като игра, примерно Silksong с един живот? 60-часова МЕГА-ТРУДНА игра с един живот, ти луд ли си???

The_Doctor46
Цитиране
14 май 2026
Реквиема в никакъв случай не го харчи за обикновените гадове.Ако обикаляш навсякъде и отключваш всички шкафчета,ще ти пуска материали за правене на патрони за Реквиема.С Леон може да си купуваш по-напред в играта,но и там си ги пази за шефовете.Иначе за collectibles аз правих 3 ръня за платината и чак на втория събрах всичко.Има странична мисия,която ако не я гледаш в нета,да я решиш сам е абсурдно просто.

П.С permadeath рън на Реквиема не е толкова труден.Аз примерно бих направил.Като знаеш вече кое оръжие къде да ползваш.Кой ъпгрейд да сложиш и тн.Изисква да познаваш играта много добре и известна доза практика.Сега пуснаха нещо като rogue мод с последния ъпдейт.Трябва да го пробвам.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
14 май 2026
Така е, като научиш веднъж кое къде е и с какво да го биеш, нещата доста се канализират. Даже съвсем в края с тия глухите изроди мислех да сваля на easy, че нещо ми беше писнало и исках да свършва, а ме убиваха няколко пъти.

И уж смених на "кежуъл", минах ги от първия път без никакъв проблем. Ама гледам като ме ударят - пак бая кръв ми взима и си викам "абе тоя кежуъл режим не е много по-лесен".

И после гледам в сейвовете, че въобще не съм успял да го сменя и съм си играл на нормалния Но като тръгнах с настройката, че вече ще е лесно и знаех кое къде е, наистина стана лесно без да съм пипал трудността

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.