Също, в типичен RE стил, ако не четеш в нета е практически невъзможно да намериш всички collectibles. Особено документите и raccoon статуите. Аз бях адски внимателен в събирането и накрая ми липсваше само един документ, но примерно 3 статуетки (от общо 21 май бяха). Хем внимавах много (те издават и звук), но пак съм пропуснал 2-3.
Да - уж са все някакви коридорчета, килери, тесни пространства, не е като да е отворен свят и да са сложили някоя жълтица между две тухли в комина на покрива на някоя колиба на майната си, но все успяват да ги крият тези колектибъли.
Иначе ограничените сейфове доста ти променят майнд-сета. Ако тъкмо си сейфнал, даже понякога нарочно нахлувам в неизвестна територия да видя за какво става въпро и няма проблем да ме убият, но вече знам нивото. Обаче ако си играл 20-30-60 минути без запис и вече си минал някоя трудна секция, почваш доста по-колебливо да пристъпваш към следващата стая, която не познаваш, че може за една секунда невнимание да се върнеш да преиграваш пак.
Направо не ги разбирам тези мазохисти, дето играят режими с един живот за ЦЯЛА игра и връщат отначало всеки път като умрат.
А в резидент има пасажи, които ако нямаш нито патрони, нито инжекции, стават почти неминаеми.
Иначе и аз съм се чудил на тия дето играят с един живот. Даже това не ми е най-бруталното като игра, примерно Silksong с един живот? 60-часова МЕГА-ТРУДНА игра с един живот, ти луд ли си??? ![]()
П.С permadeath рън на Реквиема не е толкова труден.Аз примерно бих направил.Като знаеш вече кое оръжие къде да ползваш.Кой ъпгрейд да сложиш и тн.Изисква да познаваш играта много добре и известна доза практика.Сега пуснаха нещо като rogue мод с последния ъпдейт.Трябва да го пробвам.
И уж смених на "кежуъл", минах ги от първия път без никакъв проблем. Ама гледам като ме ударят - пак бая кръв ми взима и си викам "абе тоя кежуъл режим не е много по-лесен".
И после гледам в сейвовете, че въобще не съм успял да го сменя и съм си играл на нормалния
Но като тръгнах с настройката, че вече ще е лесно и знаех кое къде е, наистина стана лесно без да съм пипал трудността ![]()