П.С. да не забравяме,че казаха още веднага,че Гералт ще бъде в играта под някаква форма,а така вече ще е натурално.
@Charcharo и мен ми се щеше. Я да покажат някво стори по-рано в таймлайна(примерно около първите Вещери) или доста по-нататък или дори друго училище. Явно са решили да заложат на сигурното, щото познатия персонаж ще генерира повече интерес. Не изключвам обаче да видим и нещо различно, даже се надявам. В ревийл трейлъра на W3 видяхме само Гералт а реално(макар и малко) можехме да играем със Сири. Отделно това че тя може да пътува в пространството може би им отваря възможности. Ще видим, умерено хайпнат съм.
За разлика от умерения ми хайп към W4, за новото разклонение на Elden Ring съм неприлично хайпнат ![]()
Например, има "прости" игри, направени обаче от 1 човек - на него дали му е било трудно или лесно? И заслужава ли да претендира за игра на годината? А "сложна" игра с 500 души и милиони зад гърба си?
За мен всяка игра има право да претендира за игра на годината ако отговаря на условието да е "игра" и това е.
Освен това има хора, които не се вълнуват толкова от историята и скипват кътсцените, но примерно оценяват много високо геймплея.
Има пък игри с невероятна история/диалози, но много "лесен" за правене геймплей - Disco Elysium, например. Там битки няма. По тая логика и тя не отговаря на всички условия за игра на годината.
Затова двете игри, които цитирам, нямат изобщо право да бъдат там. Чиста подигравка с гейминга като изкуство. Но пък малките и бащите им се радват, че играят на нещо. Както майките им се радват, че са минали хиляди нива на Кенди Кръш Сага.
Честито, Блу, и аз харесах Сири в предния Уичър, ако селякът Гералт изобщо не се появи, ще е още по-хубаво.
Без да задълбавам допълнително за Astro Bot, набързо ще си изкажа мнението. От близо 6 години вече съм в този форум и мисля, че това твърдение на Доктора" "Astro Bot не трябва да участва в The Game Awards, защото е лесна за правене" е близо най-тъпото нещо което съм чел, редом до Летиан и неговото "Astro Bot не ме кефи, затова който гласува за нея, няма да получи награда".
Това което каза Любо, е факт. Astro's Playroom беше безплатна малка игра, която е инсталирана на всяка PS5-ца още от кутията и беше демо за конзолата и Dualsense контролера. Astro Bot е вече цяла разработена игра, която струва пари.
Откога има двоен стандарт спрямо сложност и това определя коя игра заслужава да е в наградите, и коя не? Дай да сложим Concord щото беше по-сложна, тогава.
Отделно, откъде знаеш, че не е била сложна за правене? Графики, звуково оформление. Това че не е със сериозен тон или история като други игри, не значи че заслужава по-малко да е там.
На който не му харесва, дали действително, дали такъв като Летиан дето си вади неща от да не казвам къде, без да е играл, си има пълното право да мисли така. Глупаво изказване, ама пак е изказване.
Ама да се вадят такива твърдения е смехотворно. ![]()
Също Летиан, 3-тата награда може да я поставиш там откъдето вадиш твърденията си.
.
Айде приключих rant-а. ![]()
Ето това ама без Гералт и щях да съм доста hyped.