Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
798
...
805
>
lyubohar
Цитиране
28 ноември 2025
Ростик, как върви с KCD2? Аз я тествам също в момента и ми е адски бавна, с невероятно много пълнеж под формата на диалози, от които просто няма никаква нужда. То бива реализъм, но все пак игра е това. Все така ли е нататък?
Rostik79
Цитиране
28 ноември 2025
Нямам търпение за петъчната ми вечерна сесия, но в същото време не мога да си кривя душата - наистина е бавна и фрустрираща на моменти. Ако усетя, че наистина много напразно говорят, почвам да скипвам. Диалогът наистина е много и хем мога да отдам почитания, че толкова старателно са озвучавали абсолютно всичко, хем малко идва прекалено на моменти. Все едно е някакъв ТВ-сериал. Някои казваха, че РДР2 била бавна, но е нищо пред КЦД2. Вече съм 30+ часа навътре и още се чувствам като пълен цървул. Срещу повече от двама изправя ли се, означава смъртна присъда. Едвам съм събрал окло 200 гроша и ми свиди да си купя рецепта да си правя сапун. А сапун само от едно място засега видях да мога да си купя и ако съм далече, ходя с мърляви дрехи.
За по-добри оръжия и дрехи не смея и да мисля засега.

Има обаче яки моменти - срещанах един ловец-алкохолик, който ме черпи ракия. Викам си да ударя един гълток (може и да откажеш) да видя в играта с алкохола как е. В първия момент нищо не стана (както в другите игри) и си викам тая механика нещо е счупена, само показателите ти променя. Обаче след малко постепенно почна да се върти света и да се замъглява. А тоя ловец трябваше да го мъкна на гръб, че си беше навехнал крака. И двамата пияни вървим с мъка през гората и са някакви смешни диалози от сорта на "да не вземеш да повърнеш на гърба ми" или "братле, я зарежи бивака, закарай ме до най-близката кръчма да си допиваме"

lyubohar
Цитиране
28 ноември 2025
Да, и аз четох точно за такива моменти, че си заслужавали много...Не знам, хич нямам време за поредната дълга игра (като гледам Сталкер 2 ще ми отнеме едно 80+ часа, тая сигурно двойно), но вероятно ще я поиграя поне още малко преди да реша.
LethianDream
Цитиране
28 ноември 2025
Видях, че имам 12 часа изиграни в първата част на KCD, а не помня абсолютно нищо от нея. Смятайте колко бавна и тромава игра е била Мислех, че не съм я играл никога
lyubohar
Цитиране
28 ноември 2025
И аз не знам дали ще имам нерви, честно казано по-скоро ще я отсвиря с ясното съзнанение, че ако издържа 30-50 часа ще ме грабне, но какво да се прави

Но все пак тази започва с истинска история. Първата те хвърля в някаква колиба като гол селянин и е "на ти свят, оправяй се" положението.

dzhiny
Цитиране
28 ноември 2025
И аз доста часове имам навъртяни на някой игри, защото са стояли на alt+tab докато работя
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Charcharo
Цитиране
30 ноември 2025
lyubohar
Цитиране
30 ноември 2025
Tiberian Sun ако римейкнат ще е велико. Generals така и не ме грабна...

Между другото съветвам ви да минете поне туториъл/интро секцията на KCD2. Много, много по-интересно и зарибяващо е от първата част. Аз както нямаше да я играя, като седнах и 5 часа не ги усетих.

nightwarrior
Цитиране
30 ноември 2025
Да да, има нещо в тая игра. На хартия нещата които правиш трябва да са досадни и да пречат. Обаче мен така ме потапяше, че като погледнех часовника и се питах "Кога, бе, как така?"
lyubohar
Цитиране
30 ноември 2025
Проблемът е, че интрото свърши и сега ме хвърли в sandbox режим и се опасявам, че ще изгубя бързо интерес, защото не се кефя да нямам ясна следваща цел. То реално има - да ида на някаква сватба - но не е като в Skyrim просто да продължиш със следващата мисия ако не ти се занимава с всички sandbox системи. За да се подготвя за тая сватба, трябва да свърша още един куп неща, които не са точно структурирани като куестове, ами по-скоро трябва да живея в тоя свят и да търся решения на един куп проблеми (храна, спане, дрехи, пари, оръжия и т.н.) докато в един момент се окаже, че вече мога да направя следващия main quest. Което хич не е моето...
Rostik79
Цитиране
01 декември 2025
lyubohar написа
... За да се подготвя за тая сватба, трябва да свърша още един куп неща, които не са точно структурирани като куестове, ами по-скоро трябва да живея в тоя свят и да търся решения на един куп проблеми...

Да, именно - то е нещо като сървайвъл - ако тръгнеш просто да обикаляш в Скайрим/Асасин-стил, ("чакай да прочистя тази зона и после да продължа") постепенно деградираш откъм облекло, умора, глад, оръжия и до никъде не стигаш.
Аз погледах някои туториали и нещо като комбинация от тях си направих за някакво що-годе прилично начало:
- първо като те пуснат от позорното излагане в селото и говориш с една просякина - тя ти дава няколко напътствия и малко дрешки;
- малко нагоре от селцето има една ябълкова градина - оттам си набавих доста безплатни ябълки;
- после отиваш надолу в едно селце Semine - там има конеферма и ще намериш собствения си кон - Pebbles. С малък диалогов избор, ще си го вземеш безплатно. Без кон е още по-тегаво иначе.
- оттам нататък вече захапваш основната мисия за сватбата - имаш два избора - да отидеш при един ковач или при мелничар. Аз отидох при ковача и оттам вече нещата тръгват малко по-структурирано. Няма никакъв смисъл да експлорваш или да правиш някакви странични мисийки преди това , защото просто не си достатъчно екипиран и опитен - нито ключалки можеш да отваряш, нито да се биеш, нито каризма имаш.

Пътят е тежък в началото и кривата на заучаване на механиките е доста дълга, но както Нощния воин казва - някак си е доста зарибяващо, макар и на пръв поглед да е досадно.

lyubohar
Цитиране
01 декември 2025
Точно където описваш съм, само че преди това минах през циганския катун и научих някакви нови умения за меча. Сега в момента драмата ми е къде да си разтоваря боклуците, че съм почти претоварен. Явно трябва да си купя стая в страноприемница, за да имам и stash, но нямам пари. Имам 2-3 ценни неща, които изрових от един гроб, но не смея да ги продам Като реша тоя проблем ще ходя при ковача или мелничаря, както е по история. Мерси за коня, не знаех.
Rostik79
Цитиране
01 декември 2025
Точно при ковача (предполагам и при мелничаря) ще получиш стаичка (да не кажа килерче) с легло и сандък. В леглото може да сейфаш като спиш, иначе на други места не те записва, освен чат-пат при основните мисии. Аз на няколко пъти преигравах по час-два докато свикна със системата за запис - ако обикаляш free roam и забравиш да сейфнеш, спокойно може да заминат няколко часа.

Малко издавам, но това е игра, при която няколко съвета могат да ти спестят и решат доста иначе досадно време и нерви.

The_Doctor46
Цитиране
01 декември 2025
Как я мъчите тази дървения,не знам.Има си готини неща,но има и толкова глупости в нея,а комбата е пълен боклук.Поне на PC да я цъкате,за да вкарате два,три мода,които пестят време и нерви,но Ростик не може и това да направи.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
01 декември 2025
Да, за тази игра абсолютно не бих отказал някой друг quality-of-life мод, ама при конзолните селяни не става
Всъщност има модове за Скайрим и Фолаут 4, но са някакви безсмислени тъпотии.
<
1
...
798
...
805
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.