Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
11 септември 2026
Гаранция нямаш, оценките са толкова различни, колкото и хората.

Това, че някой дава 6 или 7 на дадена игра, не означава абсолютно нищо.

Единственият начин е -око да види, ръка да пипне.

Моята тройка за годината вече се оформи, да видим дали ще има някоя приятна изненада до края на 2026.

lyubohar
Цитиране
11 септември 2026
Но факт е, че почти никой не дава 1-5, нали?
LethianDream
Цитиране
11 септември 2026
Между другото, аз като киноман-маниак си оценявам всички филми, които съм гледал и ако се върна назад, сигурно много малка част съм оценил между 1-5, процентно под 10 процента. Така че тук съм съгласен. Обикновено по гейм сайтовете съм гледал много ниски оценки в крайно редки случаи-когато играта е тотално счупена или некадърна..
lyubohar
Цитиране
11 септември 2026
Именно, безсмислено е. Ясно е, че всички между 1 и 5 са лайно.

Аз също оценявам всички филми, които гледам, имам сигурно 2000-3000 откакто започнах. Но и там е петобална система.

LethianDream
Цитиране
11 септември 2026
В сайтовете, които следя за кино- имдб и критикер- скалата е съответно 1-10 (имдб) и 1-100 (критикер).

Мисля, че стотната скала е най-добра, поне според моите наблюдения. Можеш да вкараш повече нюанси. Щото 61 не е равно на 67 примерно. Има филми, които са супер добри и силни и са с някакъв умрял и дразнещ финал, автоматично тогава му свалям оценката с 10 до 20 точки

Mitko6000
Цитиране
11 септември 2026
lyubohar написа
Затова винаги съм настоявал за петобална система. 1-5 по десетобалната са абсолютно неизползваеми степени и почти никой не ги използва така или иначе.

Не? Явно си забравил какво е било преди 20-25 години. Хората използваха повече проста математика. В днешно време, нищо не може да е просто добро. Или трябва да е шедьовър на всяка цена, а ако не е боклук. Никакво средно положение. Поне в игрите.

В миналото има ТОНОВЕ игри получили между 7 и 8, ама никой не ги зачерква директно за тотален боклук и фейл. Това просто е безумие.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.