Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
115
...
273
>
LethianDream
Цитиране
13 май 2019
Странно защо, новия епизод на Троновете ми хареса доста. Махаме дъвките и "епичната" битка, имаше много повече емоции и това ми хареса. Вече е ясно, че няма смисъл да гледаме логическите нишки, но имаше здрави сцени, СПОЙЛЕР включително тази в която градът се предава и камбаните бият. До какви неща стигат жените при липсата на здрав секс Доволен съм, да видим как ще е финала.
pseto
Цитиране
13 май 2019
Хората са казали, че няма лоша реклама - ама не знам дали хората, отговорни за последния сезон на Game of Thrones ще са доволни от начина, по който той ще се запомни - а той е едно голямо говно. Lost омазаха, Battlestar Galactica, любимият ми някога сериал, който ме разочарова брутално с последния си сезон, също омазаха. Ама там сценаристите сами се оплетоха и се поставиха в невъзможна ситуация. И трябваше да се стигне до "сън на куче" или "ангели" (в шибана научна фантастика, мамка му, защо, още ме боли като се сетя за това). Но в Game of Thrones всичко си беше чистичко и хубавичко преди последния сезон. Лъснато, бръснато, идеална работа. Толкова можеха да измислят, да направят, а те...

...тоя последния епизод за мен беше пародия. Аз откровено така го приех. Пълен смях. Не мога да приема, че това е сериозен сериал. Ама поне скоро ще се приключи с него и това е. Накрая сигурно и ще вземе няколко емита.

LethianDream, тая нишка с Денерис всеки я очакваше, особено и при все, че Жони трябва да стане царо. Не че беше конкретно лоша, но ме издразни, че не я развиха. Не показаха никаква психология на персонажа. Как малко по малко ѝ кипва и накрая изфирясва. Просто така за 5-10 минути набързо дадоха един намек и после бам, Денерис от нищото изпепелява всичко. И 7 сезона на тъпия ѝ, дразнещ, малоумен, телешки поглед и създаване на различен персонаж отидоха в кофата в търсене на плот туист. Също както Night King и всичките 6 сезона с него бяха хвърлени в кофата с чикийката на Аря. Която в този епизод нямаше нито едно свръхестествено умение - нито телепортация, нито невидимост, нито нищо, някакви обикновени селяни щяха да я прегазят като царя лъв в Цар лъв. Практически сценаристите обезсмислиха целия сериал в рамките на някоколко епизода. Обезсмислиха драконите, които ги убиват с прашка, обезсмислиха "голямата опасност" на Night King, който се оказа тотал клошар, обезсмислиха мега скучната Денерис, обезсмислиха и сто пъти по-скучният от мега скучната Денерис Бран, който беше мъка за наблюдаване дори и от феновете на сериала и накрая се оказа, че всичките десетки часове с изцяло негово участие са били... за нищо!

Личното ми мнение от изгледани едно 300-400, а може би и 500+ сериала, ако броя и аниметата... е че такава простотия, каквато видях в последния сезон на Game of Thrones никога не съм виждал! Идиотизми - колкото щеш, много, много. Но това счупи всички тъпомери. И на всичкото отгоре, пак повтарям, пиша това като човек, комуто този сериал е безразличен. Представям си ако бях фен.

nightwarrior
Цитиране
14 май 2019
Нощния - пишманите вал дигнали а-у, пикла с чинийка го наигра. Предишният път като са го изтласкали преди вала легенди се носят колко е дълго било.
Зимата! Зимата! Обяснява се във Вестерос че летата а и зимите са по камара време. Последното лято било 7 години ако не се лъжа. Това в кралски чертог на зима ли ви мяза?

Предсказания за обещания принц - в кофата.
Предсказание за смъртта на Церсей - в кофата.
Арката на Бран - изсраха се
Арката на Джейми - съсипана.
Арката на Церсей, Юрон - пълен шит.
Денерис пълно 180 градуса обръщане.

До такава степен тъпаците гонят плот туриста, за сметка на разказа, че очаквам Тормунд да седне на железния трон заеби. Ей тъй, за ташак. Не знам, откакто минаха книгите е щета, ама това вече е скандално. Това е гнусен изкривен фен фикшън... почти на нивото на 50 нюанса сиво(фенфик на Здрач... На ЗДРАЧ!!!).

LethianDream
Цитиране
14 май 2019
Троновете никога не е бил велик сериал за мен, а манията по него ми е непонятна. Особено при положение, че повечето хора са изключително кухи и не харесват фентъзи по принцип. Но стана някаква мега мания с предните сезони и ако кажеш нещо против, те гледат на кръв. От всеки сезон има един или два епизода, които стават. И това го казвам като хейтър на сериали, не мога като Псето да гледам 500 сериала, плоски са ми, за мен киното си е игрален филм, 2 часа време за изграждане на персонажи, фабула и т.н. Седнах да чета в един момент първата книга на Мартин, феноменална скука, едва я довърших. Този сериал го правеха 3 (трима) герои - ЦЕРСЕЙ (Лена Хийди), ТАЙВИН (Чарлз Данс) и МЕЛИСАНДРА (Карис ван Хутен). Е, те играха мамата да си ебе. Всичко останало е за кофата- герои, сценарий, туистове и т.н. Да не говорим, че в момента логични нишки няма, търсят се евтини плот туистове, което направи съдбите на някои герои смешни и жалки. Сега ще снимат предистория, 5000 години преди GoT с Наоми Уотс в главната роля. Обожавам Наоми, знам, че ще играе като лъвица, но сериалът пак няма да струва това треперене, хайп и мания в световен мащаб, което вероятно ще му бъде устроено.
nightwarrior
Цитиране
14 май 2019
Манията по него е обяснима. Удари няколко категории - жени примирали по рицари, хора падащи си по политически игри, фенове на фентъзито (макар и умерено). Сериали имащи поне едното са били успешни - Тюдорите, House of cards. Тук се обединиха трите. Отделно тук се преобръщат очаквания, не се бягаше от бруталността, а се прегръщаше.

Въпросът е, че когато имаше плот-туист от Мартин, после като се върнеш назад, имаше логика. Сега е плот-туист, щото не сме имали плот-туист последните 20 минути. Двата дебила не разбират какво направи сериалът им интересен.

Отделно първите сезони почнаха с по-добър актьорски състав.

Но най-лошото стана към пети - настигнаха книгите и качеството на историята взе да пада. Казваха, че Мартин им е казал как ще свърши, явно те е трябвало да пълнят дупките и е зле. Нямам проблем, че Денерис се превръща в това, лично го очаквах заради писаното в книгите. Яд ме е за начина, по който го стигнаха. Герои се държат алогично и противно на това което ни бе показано за тях. Плот пойнти отиват по дяволите, щото глупаците не знаят как да ги вържат.

Лесно беше, докато преразказваха книгите, но сега показаха колко много не стават. Впрочем Бенихоф е ко-сценарист на Х мен origins Wolverine... Дам, нещата си идват на мястото.

Lost беше известен заради лошия финален епизод, BSG също донякъде. Тук надскочиха всички, целия сезон е щета.

pseto
Цитиране
14 май 2019
LethianDream, мисля, че във втори и трети сезон имаше прилично количество добри актьори, повечето от които загиваха скоропостижно. Това беше част от магията на сериала - че се изграждаха персонажи, които не ти се иска да умират, ама те умираха.

За съжаление сапунката уби всичко. Сладникавите катили с телешки погледи стил Джон Сноу (ей, как не се научи да играе този пич за толкова години, също като дръвото от Под прикритие) и Денерис останаха на линия. Или пък Санса, която изглежда така, сякаш постоянно е в брутален цикъл. Вкараха нови посредствени персонажи, новите нишки бяха любовни сапунки... и дотам. То това цялото не е никак нестандартно развитие, напротив, супер типично е за американските сериали. Там сапунката е спасителният сал, в който всички скачат в момента, в който е нужна баластра за запълване на епизодите. Но в Game of Thrones допълнително домакините се разпищяха и цензурираха сериала, циците изчезнаха, бруталността също и това беше всичко.

Аз продължих да гледам по диагонал, щото както съм писал съм маниак на тема сериали и мога да им прощавам много неща най-вече заради основните нишки. Но ето, че продуцентите на Game of Thrones се оказаха пълни идиоти, вероятно те са одобрили лайната на сценаристите. В резултат ме е яд, че гледах всички сезони след трети на Game of Thrones, щото нищо не стана в тях, а като за капак и от "важните" им нишки нищо не стана.

Ама Мартин печели, де, това е ясно. Всичко е в негов плюс. Хората ще чакат идните книги, ако ще дойдат, с яко нетърпение. Да видят "истинския" край. Тъй че той се радва на тъпотията на HBO и продуцентите.

П.С. Като сме заговорили за сапунки - Cobra Kai както здраво го похвалих, така и той втория сезон здраво се сапуниса и ме разочарова. Същото, което казах и горе - свърши съдържанието, свършиха идеите, запитаха се какво да правят сценаристите - отговорът ясен, сапун.

DragonSlayer
Цитиране
16 май 2019
Точно когато си мислех, че след екранизацията на Властелина и Хобит, и след това с продължението на Междузвездни Войни, съм преживял най-големите си разочарования в киното, идва последният сезон на Троновете, за да ми покаже колко много съм бъркал.
Не е задължително да има смисъл във въпросите. Това е задължително само за отговорите." Сюзън Смърт
nightwarrior
Цитиране
17 май 2019
А D&D(Дебил 1 и Дебил 2) ще правят и филм по Star Wars... Това вече има потенциала да счупи киното.
bojosan
Цитиране
17 май 2019
Най любимия ми филм за всички времена ми е Завръщането с Ди Каприо.
На второ място е Титаник
После следват Изкуплението Шоушенк,Зелената Миля,Return to Paradise,Тhe Cuonselor и Requiem for a Dream
SpiderSharp
Цитиране
17 май 2019
Сериали - Supernatural, The Flash, Reaper и Gotham. Филми - вече не излизат яки.
баннат съм несправедливо :D
pseto
Цитиране
17 май 2019
Добре, че не съм фен на Star Wars. Че щеше да е болезнено да наблюдавам какво ще направят двамата некадърници с него. Даже не знам как са им дали този проект, след като показаха тотална некомпетентност с Game of Thrones. Поне Ейбрамс успява за един-два сезона да направи някакъв интересен сюжет, преди задължително да се оплете в простотиите си. Тези двамата, като ми дадоха свобода, и това не направиха. Ясно е, че те могат да правят само сапунени опери и това е (въпреки че GoT беше и лоша сапунка в последния си сезон).

@DragonSlayer, защо пък Властелина чак толкова те е разочаровал? Наистина имаше разминавания и изключени сцени, някои от които големички, плюс цялата липсваща секция от книгите в края им със Саруман. Но все пак беше по-скоро прилична адаптация. Хобита... не го четох, не гледах и филмите, там нямам мнение.

Ама от друга страна Властелина никога не ми е била супер любима книга. Поради тази причина филмовата адаптация нямаше как да ме обиди достатъчно.

BundyBari
Цитиране
17 май 2019
@SpiderSharp - Arrow не го ли гледаш и ако "не" защо? PS: Gotham ми е топа на сериал по комикс.

@pseto - Не вярвам вече някой да се впечатли от кофти сериал по Star Wars, хората претръпнаха от последните няколко филма, вече всичко нататък ще си е очаквана боза

SpiderSharp
Цитиране
17 май 2019
Пробвах да го гледам Arrow, но даже не изгледах и първия епизод нещо не ми допадна.
баннат съм несправедливо :D
DragonSlayer
Цитиране
18 май 2019
Псе, не ме карай да влизам в рейдж режим, че като стане дума за Властелина и паля от четвърт, пък на никой няма да му е интересно да чете фен рант за Властелина. Моят проблем там основно е с неразбиране на персонажите и представянето им в крива светлина.
Не е задължително да има смисъл във въпросите. Това е задължително само за отговорите." Сюзън Смърт
LethianDream
Цитиране
20 май 2019
Троновете свършиха, и по-добре. Изключително разочароващ финал, достоен за огромното количество хора от кол и въже, които гледат сериала. Няма да ви спойлвам, но за мен по-добре да бяха свършили още около 5 сезон. След това почна едно изсмукване, едни драми, едни сълзи, типична сапунка, както каза Псето. Жалко.
Ще сложа и личната си оценка за ниво на игра на някои от по-важните актьори през всички сезони, не знам дали ще се съгласите (не ми и пука особено.)
Джон Сноу (Кит Харингтън)- 3/10
Санса (Софи Търнър) - 4/10
Денерис Таргариен (Емилия Кларк) - 6/10 (поне смени малко израженията последния сезон, има надежда за нея)
Тирион (Питър Динклидж) -5/10 (бахти безинтересния герой, едва ли съм гледал сериал с по-безличен герой)
Джейми Ланистър (Николай Костер Уандау) - 6.5/10
Церсей Ланистър (Лена Хийди) - 8/10
Мелисандра (Карис Ван Хутен) - 8/10
Всичко друго е тотална леш за кладата в Кралски чертог, включително женската версия на Джеймс Кук Аря Старк

<
1
...
115
...
273
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.