Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
170
...
274
>
lyubohar
Цитиране
26 февруари 2021
Даже поне 3 епизода, но то на LethianDream attention span-ът му е около половин час, това сме го установили вече по коментарите му Не го казвам с лошо, и аз съм така, но се научих да се насилвам и поне в половината случаи си е заслужавало и е компенсирало загубеното време в останалите 50%
nightwarrior
Цитиране
26 февруари 2021
На мен задължителни стандарт е 3. Ако трейлър или сюжет ме е хванал на първо четене - 3 епизода давам и тогава решавам ще се продължава ли. Силен първи епизод може да те подлъже, същото е и със слаб втори и т.н. Не че 3 читави епизода ти гарантират хубав сериал, но добиваш повече представа.
Art3mis
Цитиране
28 февруари 2021
Хора, аз се шегувах, вие го приехте буквално за бройката на епизодите
В интерес на истината, всичко зависи от типа сюжет, целта на създателите,моментното настроение ако щеш...
Но няма спор, че не е толкова трудно да направиш силен първи епизод, колкото да поддържаш нататък нивото.Оттам мога донякъде да приема, че ако първи не те грабне, нататък е още по-малко вероятно, особено ако в момента ти се върти да гледаш нещо друго , което ти чопли мозъка и не ти дава мира най-малкото от любопитство.Аз съм така с игрите - ако има няколко, които в момента искам да почна и подхвана нещо, което не ме грабне, съм много по-склонна да не му дам голям шанс и да премина на следващата, отколкото, ако вниманието ми е съсредоточено около една игра.
lyubohar
Цитиране
28 февруари 2021
Повечето велики сериали като the wire, sopranos, mad men и много други започват бавно и трудно и изискват известна инвестиция на време. Не съм срещал някой да го е грабнал подобен сериал от първи или втори епизод.
Charcharo
Цитиране
28 февруари 2021
При мен почти всички неща, които са ми любими са имали бавно започване.

Много рядко нещо, което ме радва в първият епизов му завършвам сезона.

pseto
Цитиране
01 март 2021
Fringe го гледах аз, но ми беше съвсем посредствен през цялото време. Ама щом е фантастика - гледа се и това е. Ана Торв главно ме крепеше. Този сериал още помня как в първия сезон загатваха едни неща, после във втория сезон изобщо ги заебаха и забравиха, накрая се сетиха за тях в трети или четвърти. Тогава се почнаха алтернативни вселени и пътуване във времето - двете неща, които в 99 от 100 случая съсипват научнофантастичен сериал. Освен Dark не знам дали има нещо с пътуване на времето и алтернативни вселени, които да има смисъл. Но при Dark уловката е, че очевидно краят е бил измислен още в началото, докато при Fringe се вкараха тези неща за плънка.

Апропо защо Debris се води, че е от създателите на Fringe? Не е на Джей Джей Ейбрамс, другите двама също ги потърсих и не са листнати като създатели. Или нещо не търся както трябва. (Естествено ще го гледам, както казах - щом е фантастика се гледа.)

Досиетата, между другото, не съм ги гледал никога втори път. Едно време бяха религия за мен, ама и бях дете като излизаха. Мисля да им хвърля едно око пак като дърт човек. И Туин Пийкс трябва да пусна пак.

Сега съм си пуснал до мен за фон Вавилон 5. Бива, естествено антично откъм ефекти, но някои интересни сюжетни нишки. Актьорската игра е посредствена до лоша, забавно е колко много се е вдигнал стандарта в сериалите за 3 десетилетия. Днес те изобщо не са някаква Б-група за добрите актьори, докато през 90-те и преди това са били направо трета окръжна.

А за започването на сериалите - това е дълга тема. Първият и вторият епизод трябва да ти хванат окото. The Wire почва ударно с Макнълти дето разговаря с един негър. Просто те хваща веднага. Breaking Bad - пак за 2 епизода става супер много. Аз като почвам да го гледам не се беше навъртял целия хайп, беше просто поредният нов сериал, и след тези 2 епизода си казах - "Този сериал има потенциал да е велик.

Mad Men - бога ми, коли ме, стреляй ме, не мога да го изгледам това. На 5 пъти пробвах да изгледам 10 епизода. Най-вече заради големите хвалби отвсякъде за него. И майка му много му се кефи и ми повтаря как трябва да го гледам. Мега скука. Някакви добре облечени, зализани хора пушат по цял ден, пият от сутринта, псуват евреите какви са мизерници и жените как не стават за нищо. Това общо взето е целият сериал (поне от това, което помня от него).

JakePaulKOsConor
Цитиране
01 март 2021
На мен ми беше много интересен Mad Men, защото се интересувам от реклама и от това как да продадеш някаква идея.

Развитието на героите в Mad Men е най-доброто, което съм гледал в сериал. Има неща, които се случват в първия епизод на първия сезон и няколко сезона след това се загатва за тях. Продукцията и автентичността на времевия период също са от световна класа, нищо не изглежда евтино и претупано.

Btw 90% от съвременните реклами - Soulless

Иначе наскоро изгледах The Sopranos

Това е най-добрата сцена от сериала! Yes or yes?
lyubohar
Цитиране
01 март 2021
JakePaulKOsConor написа
Развитието на героите в Mad Men е най-доброто, което съм гледал в сериал. Има неща, които се случват в първия епизод на първия сезон и няколко сезона след това се загатва за тях.

Вероятно не си гледал The Wire Иначе и Сопрано и Mad Men са ми в топ 5.
lyubohar
Цитиране
01 март 2021
pseto написа
Mad Men - бога ми, коли ме, стреляй ме, не мога да го изгледам това. На 5 пъти пробвах да изгледам 10 епизода. Най-вече заради големите хвалби отвсякъде за него. И майка му много му се кефи и ми повтаря как трябва да го гледам. Мега скука. Някакви добре облечени, зализани хора пушат по цял ден, пият от сутринта, псуват евреите какви са мизерници и жените как не стават за нищо. Това общо взето е целият сериал (поне от това, което помня от него).

За малко си се разминал с момента, в който се разбира за тайната на Дон, което е първият WTF момент, с който лично мен сериалът ме спечели. Вторият е последната сцена
JakePaulKOsConor
Цитиране
01 март 2021
Гледал съм го разбира се.

Класацията ми е следната:

1. The Sopranos, Mad Men, The Wire;
2. Breaking Bad;
3. Curb Your Enthusiasm, The Twilight Zone;

pseto
Цитиране
02 март 2021
lyubohar написа
За малко си се разминал с момента, в който се разбира за тайната на Дон, което е първият WTF момент, с който лично мен сериалът ме спечели. Вторият е последната сцена

Кой знае, може би съм изпуснал точно старта на "интересното". Но и при мен има нещо друго - нямам идея защо, но когато модерни филми се развиват в 60-те, 70-те, 80-те и т.н., по някаква причина ме дразнят и ми трябва време да свикна с тях. Нямам никакъв проблем да гледам филми от тези времена, но когато модерен филм/сериал се връща назад в миналото ми се струва... някак неестествено и фалшиво. Обикновено 3-4 епизода само свиквам с връщането в миналото. И в Boardwalk Empire беше така. Но пък и там действието се развиваше по-бързо (в двата смислени сезона, после сценаристите се изчерпаха и почнаха да списват някакви пълни безумия).

П.С. Curb Your Enthusiasm - туй не съм го гледал, май трябва да наваксам.

lyubohar
Цитиране
02 март 2021
Curb Your Enthusiasm: особен хумор е, изгледах 1 сезон и после не съм се сещал, но не защото не е хубав. По-скоро изтървах да се съберат прекално много сезони и сега вече не ми се занимава
darkblue
Цитиране
03 март 2021
за малко се стреснах, че главният няма да е негър

The_Doctor46
Цитиране
03 март 2021
Аз сериали не мога да гледам, освен комедийни чат пат. Просто винаги стават някаква сапунка в края. Гледам си само филми,но напоследък и тях ги спрях. Когато имам време,винаги избирам да играя нещо и те така. Не мога да се сетя последния сериал,който гледах,толкова отдавна беше. Може би That' 70s или IT Crowd.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
04 март 2021
Напоследък и аз все по-малко филми гледам. Ако си направя статистика на гледаните филми, май излиза нещо от сорта на на 5 гледани филма, 4 са филми, които вече съм гледал и пак си ги пускам и един нов (който в повечето случаи разочарова).
Оня ден си пуснах Хобитът-Неочаквано пътешествие и странно ми се стори по-добре, отколкото като го гледах преди. Последните дни гледах за пореден път и Last Action Hero и Хрониките на Ридик.
<
1
...
170
...
274
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.