Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
266
...
272
>
LethianDream
Цитиране
07 януари 2025
lyubohar написа
Е що се хабиш, ти отдавна вече си си решил, че е лайно, след като е спечелил пред любимия ти филм. И както всички знаем, ще го гледаш с цел да не ти хареса и да го нахраниш утре

Такива неща не си решавам предварително Целта винаги e -като гледам филм- да ми хареса и да ми е интересен. Конклавът вероятно ще ми допадне като игра и филм, но ми е интересно с какво толкова е по-велик като сценарий от Субстанцията, че да спечели в тази категория- вероятно с нищо

lyubohar
Цитиране
07 януари 2025
Да бе, да, дори и в тоя коментар казваш "вероятно ще е еди-какво си"
LethianDream
Цитиране
07 януари 2025
Вероятно не значи, че ще е факт Просто си предполагам.

Събирам мнения за Baby Reindeer, че много противоположни мнения чувам от приятели - от откровен възторг до огромно разочарование. Някой ако го е гледал да сподели как е..

Rostik79
Цитиране
08 януари 2025
Мернах фалшив постер за Матрицата 5, който си личеше, че е поредният фейк като за много други филмови продължения, обаче за мое учудване се оказва, че май наистина се подготвя пета част, което е леко шокиращо след меко казано странната четвърта част, която така и не догледах.
Rostik79
Цитиране
09 януари 2025
Снощи нещо не можех да заспя и докато скролвам из платформите, гледам всички Роки филми ги има в МАКС и си викам я да видя четвъртата част с Долф Лундгрен - знам го от мемето "If he dies, he dies" - никога не съм го гледал обаче. Като малък всички гледахме първия Роки "на видео" и беше култов, но след него не съм гледал никоя част.
Та изгледах го с превъртане за около половин час и даже и за 80-тарски филм изглежда направо нелепо
LethianDream
Цитиране
09 януари 2025
Аз нито едно Роки не съм гледал, може да си ударя маратон скоро
Veluvian
Цитиране
13 януари 2025
Гледахте ли новия Nosferatu?
Аз съм много впечатлен. Очаквах да е просто хубава картинка, но освен задължителните внимателно подбрани визии, имаше много автентични усещания, сцените в Капратите, циганите, и особено ритуалните, които показваха. Краят си беше цялостен ритуал и се усещаше, че се прави от хора, които са проучили много неща, нищо че все пак става въпрос за дарк фентъзи история, която не трябва да я взимаме твърде насериозно.
Имах някои естетически забележки, но това не сваля филма, очевидно имаше моменти с набъбнали звукови ефекти, които можеха да се спестят, като дишането на Графа, но нали трябва да привлекат повече аудитория, прощава се.
Оригиналът е оригинал. Аз имам личен сантимент към втория филм на Вернер Херцог. Но трябва да кажа, че за този сегашният филм ще се говори и то с хубаво. Просто от много време не сме имали нормален вампирски филм, който уважава оригинала, но добавя своето и най - вече отвратиелния немъртъв Носферату, който казва, че е Апетит, а не е романтичен готик пичага, по който мацките с корсети да въздишат.
Уилям Дефо разбира се е Номеро Уно.
Rostik79
Цитиране
13 януари 2025
Представям си, ако бях на 8-9 години някъде края на 80-те и видя реклама на този филм, със сигурност щях да пикна малко в гащите от кеф и ще го смятам за най-великия филм на света. Сега ми изглежда обаче някакъв евтин и глуповат филм, на който сигурно само с трейлъра ще остана.

LethianDream
Цитиране
13 януари 2025
Мила Йовович ми липсваше, идеално ще влезе този буламач в моите вени - микс от Resident Evil и Влакът-беглец, пардон другия влак, дето задните вагони ядат лайна - Snowpiercer.
И пак ще е по-хубав от последните два Mad Max-a.
Ще се изкефя и макар реално да е за 3/10, ще му дам петица или шестица с чисто сърце
Не знаех, че Джордж Мартин е писал и пост-апокалиптични неща.
А за пост-апокалипсис един от много любимите ми филми, макар и минал леко по периферията си остава "Книгата на Илай" с Дензъл и Гари Олдман. Или по-детинския, но също много як - "Петата вълна", който има и страхотен саундтрак. Препоръчвам и двата, ако случайно сте ги пропуснали.
Rostik79
Цитиране
13 януари 2025
Книгата на Илай беше нещо като се появи, но сякаш не бих го гледал отново. Този Петата вълна само като име май съм го мяркал.

Аз за тази година чакам 28 years later като стана въпрос за пост-апокалипсис, обаче ми е много чудно и разочароващо, че Килиан Мърфи го няма в каста. Подозирам, че и самият филм ще е разочароващ.

nightwarrior
Цитиране
13 януари 2025
Мартин има солиден бекраунда във sci-fi. Даже първите 2 епизодa на Outer limits са базирани на негов разказ(Sand Kings).

Това е и една от причините да има доста теории, за A Song of Ice and Fire, че всъщност е sci-fi, а не фентъзи, и че магическата част е неразбрана технология. В поредицата има намигвания към генетични манипулации, пътуване във времето, паралела на валирианската стомана с дамаската стомана. Даже гледах някакви анализи, че кометата в края на първи сезон/първата книга, всъщност била сателит.

Не знам колко хляб има в теориите и дали някога ще разберем, при все че Мартин отказва да завърши поредицата, но бекраунда му в sci-fi и липсата на книги вече 10+ години, правят някои от теориите поне любопитни за четене.

Иначе да, филма ще го гледам, вероятно ще е траш, но не всичко трябва да е висше изкуство, че да ме забавлява.

lyubohar
Цитиране
13 януари 2025
Един от най-бруталните пост-апокалиптични филм за мен е The Road с Виго Мортенсен...Има там едни сцени с едни канибали - още ме побиват тръпки.
LethianDream
Цитиране
14 януари 2025
Пътят не съм го гледал, мерси, Любо, записвам го. И пак зверски покрай тоя разговор ми се догледа Снежния снаряд "Snowpiercer", който е невероятен филм. Опитах се малко да гледам сериала по него, основно заради Дженифър Конъли, която обожавам, но изтраях две-три серии и се отказах- нищо общо със силата и магията на филма. А режисьора на Снаряда е и режисьор на великия Паразит... Колко напред минаха корейците- просто правят всички холивудски опити жалки за гледане...
lyubohar
Цитиране
14 януари 2025
Рядко сме на едно мнение, но и Snowpiercer и Паразит и Jennifer Connely са супер

Но аз не бих обобщавал за корейците и Холивуд. Обективно, например, Калмарите са посредствен сериал. Много далеч от нивото на класиките на HBO. Сюжет, игра, диалози - нищо ново, нищо интересно, елементарно ниво. Добре направен, добре сниман, гледаем, но нищо повече от "guilty pleasure" сериал. Всичко в него Стивън Кинг го е написал в Дългата разходка още 1979г. и то доста по-добре. Паразит е класи нагоре.

LethianDream
Цитиране
15 януари 2025
О, аз Калмарите го обожавам, любим сериал ми е. По-младежки е, а и в Разходката нямаше толкова много детски игри Още не съм започнал втория сезон, както се кумя, нищо чудно и третия да излезе, докато се наканя.

А вчера гледах някакво превю (още няма трейлър) на филма Until Dawn, очаквам епохален провал, като гледах нищо общо нямат героите с тези в играта, а са ги направили всички политкоректни- китайче, чернилка и т.н. А русата кукличка (която ми беше и най-любимата героиня) хептен я няма
Но ми се доигра зверски играта, трябва да видя дали са намалили новия римейк в PS стора.. Ако не, ще се цъка старата версия

<
1
...
266
...
272
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.