Такива неща не си решавам предварително Целта винаги e -като гледам филм- да ми хареса и да ми е интересен. Конклавът вероятно ще ми допадне като игра и филм, но ми е интересно с какво толкова е по-велик като сценарий от Субстанцията, че да спечели в тази категория- вероятно с нищо
Събирам мнения за Baby Reindeer, че много противоположни мнения чувам от приятели - от откровен възторг до огромно разочарование. Някой ако го е гледал да сподели как е..
Аз за тази година чакам 28 years later като стана въпрос за пост-апокалипсис, обаче ми е много чудно и разочароващо, че Килиан Мърфи го няма в каста. Подозирам, че и самият филм ще е разочароващ.
Това е и една от причините да има доста теории, за A Song of Ice and Fire, че всъщност е sci-fi, а не фентъзи, и че магическата част е неразбрана технология. В поредицата има намигвания към генетични манипулации, пътуване във времето, паралела на валирианската стомана с дамаската стомана. Даже гледах някакви анализи, че кометата в края на първи сезон/първата книга, всъщност била сателит.
Не знам колко хляб има в теориите и дали някога ще разберем, при все че Мартин отказва да завърши поредицата, но бекраунда му в sci-fi и липсата на книги вече 10+ години, правят някои от теориите поне любопитни за четене.
Иначе да, филма ще го гледам, вероятно ще е траш, но не всичко трябва да е висше изкуство, че да ме забавлява.
Но аз не бих обобщавал за корейците и Холивуд. Обективно, например, Калмарите са посредствен сериал. Много далеч от нивото на класиките на HBO. Сюжет, игра, диалози - нищо ново, нищо интересно, елементарно ниво. Добре направен, добре сниман, гледаем, но нищо повече от "guilty pleasure" сериал. Всичко в него Стивън Кинг го е написал в Дългата разходка още 1979г. и то доста по-добре. Паразит е класи нагоре.
А вчера гледах някакво превю (още няма трейлър) на филма Until Dawn, очаквам епохален провал, като гледах нищо общо нямат героите с тези в играта, а са ги направили всички политкоректни- китайче, чернилка и т.н. А русата кукличка (която ми беше и най-любимата героиня) хептен я няма
Но ми се доигра зверски играта, трябва да видя дали са намалили новия римейк в PS стора.. Ако не, ще се цъка старата версия