hategame logo
Bethesda продължава да потъва
пуснато на 07 декември 2018 от pseto
fallout 76
Може ли Bethesda да се омаже повече покрай скандала със спортните сакове за 200-доларовото колекционерско издание на Fallout 76, оказали се найлонови торби? Изглежда не. Поредният етюд се разви по-рано през седмицата, като се оказа, че... имаме изтичане на лични данни.

За какво иде реч? Изглежда бъг в системата на Bethesda, в която потребители пускат своите оплаквания е позволила всички от тях да са видими за случайни потребители. Например снимката над статията е от Twitter, в която случайна дама получава достъп до частта, предназначена единствено за служители на Bethesda.

Изтеклите оплаквания включват лична информация като имена, имейли, никове, а също и адреси на потребители. В някои случаи се виждат и последните четири цифри от кредитните/дебитни карти на част от хората.

Доколкото изтичането на информация – за което Bethesda признава – бива спряно бързо, то говорим за пореден провал спрямо потребителите в последните седмици. В които едно от водещите студия днес изглежда аматьорски.

Всичко започна от колекционерското издание на Fallout 76 за 200 долара, в което се обещаваше спортен сак, а вместо това бе предложен найлонов плик. Bethesda направи всичко възможно, за да не го достави – първо мълчеше, после се опита да предложи компенсация за фантастичните 5 долара във виртуална валута за Fallout 76. Накрая, когато започна да се оформя съдебно дело за лъжлива реклама в САЩ компанията обяви, че в неопределен момент в бъдещето ще достави обещаните сакове на потребителите. И когато скандалът леко започна да затихва... имаме и това изтичане на данни.

Какво ли още ни готви Bethesda в следващите седмици тогава?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл