hategame logo
BioWare се извинява за фактологически грешки в книгата Mass Effect: Deception
пуснато на 06 февруари 2012 от pseto
mass effect deception
През миналата седмица, BioWare за пореден път в последно време изпадна в неблагоприятна ситуация. Става дума за одобрената от тях книга Mass Effect: Deception, базирана на култовата игра... в която се оказа, че има някои сериозни фактологически грешки.

Сред тях бяха такива моменти като остаравяне с 6 години на персонажи като Ник и Джилиан от действията в книгата Ascension, въпреки че реално са минали едва 3 години. Други грешки бяха грешно описани раси, както и други подобни проблеми, очевидно причинени от недостатъчна запознатост на автора Уилям С. Дийтс относно Mass Effect вселената.

Разбира се, всичко това предизвика сериозен отрицателн отзвук при хардкор феновете на ролевата серия, което в крайна сметка накара BioWare да се извини за грешките. От компанията „благодарят на геймърите за отдадеността им към Mass Effect” и обещават „множество промени в бъдещи издания на книгата”. Което очевидно значи, че тя ще трябва да бъде купена отново, за да бъде фактологически вярна... хитро.

Иначе, Deception е първата книга от общо 4 досега, която не е писана от Дрю Карпишин. Интересно, пичът е бил прекалено зает с това да твори диалозите в Star Wars: The Old Republic и заради това не списва четивото. Любопитно, Mass Effect 3 също ще мине без неговото сериозно участие... дали това няма да окаже видимо влияние?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл