hategame logo
Bungie: Activision не са зли
пуснато на 25 август 2019 от pseto
destiny 2 expansion
По-рано тази година и някак изненадващо Bungie и Activision развалиха споразумението си относно Destiny серията. Разпространителят даде възможност на гейм студиото да разработва играта си самостоятелно... като имаше някои въпроси.

Например какви са отношенията между Bungie и Activision? И как точно се е случила раздялата?

"Мисля, че трябва да оборим мита, че Activision са някакви робовладелци, които не са ни позволявали да правим яки неща", казва Дейвид Даг, отговарящ за връзките с обществеността в Bungie. Той споделя, че раздялата между двете компании е била по взаимно съгласие без лоши чувства.

Даг добавя, че е имало нужда от промяна при Destiny 2. Бяха обявени интересни неща, например free-to-play версия, която не е сигурно дали Activision биха одобрили.

Но пък какъв ли е бил диспутът, довел до раздялата между двете компании?

Имаше слухове, че Activision не са доволни от приходите, които носи Destiny и че са натискали за повече експанжъни и микроплащания. Може би темпото е било прекалено високо за Bungie? Които отбелязваха многократно покрай скандалите с преработване в гейминга, че не искат да поставят служителите си в подобни ситуации.

Е, едва ли ще научим истината. А и Bungie са достатъчно стара компания в индустрията и знаят, че не печелят нищо, ако говорят лошо за предишни свои партньори. Кой ли знае - може би някой ден те е работят пак с Activision?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл