hategame logo
EA навлиза още по-дълбоко в кежюъл игрите, хвърля пари за нова компания
пуснато на 04 декември 2011 от pseto
dragon age legends
Както всички знаем, в последните години EA хич не е в цветущо финансово положение. Напротив, в последните няколко години американците задължително са на загуба, въпреки че имат някои доста успешни поредици от рода на Mass Effect, Dragon Age, Medal of Honor, The Sims и т.н.

Явно Electronic Arts имат намерение да обърнат тези загуби... нахлувайки в сегмента на кежюъл игрите. Иде реч или за Facebook чикии тип FarmVille, или пък за заглавия за смартфони – с други думи цъкалки, които са подходящи за абсолютно всеки.

Може и да ви прозвучи изненадващо, но това са най-бързо развиващите се типове заглавия в днешно времеи неслучайно EA ще разчита на тях.

В контекста на това лирично отклонение почти забравих да спомена, че новата придобивка на американците носи названието KlickNation, като е отговорна за игрите SuperHero City, Age of Champions и Six Gun Galaxy.

Отсега нататък, това гейм студио ще се нарича BioWare San Francisco. То ще се присъедини към BioWare Sacramento – компанията, отговорна за Facebook играта Dragon Age Legends. Тези фирми ще формират нов бизнес отдел в EA – BioWare Social, който ще прави само кежюъл помии (и очевидно ще очернява името на култовото гейм студио със същото име).

Така остава човек да се запита едно... ще успее ли EA да излезе на зелено с тея свои ходове?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл