hategame logo
EA са спрели Star Wars игра миналата година?
пуснато на 23 февруари 2020 от pseto
star wars battlefront 2 5
EA са спрели необявена Star Wars игра миналата година, твърдят шест анонимни източника пред изданието Kotaku. Заглавието е било шутър, спиноф на Star Wars Battlefront - като това е всичко, което се съобщава за него.

Като причина за спирането са посочени два проблема. Първият - пропускането на множество срокове. Явно след значителното фиаско Anthem от EA са решили, че нямат нужда от негативния маркетинг и са решил да спрат друг проект със затруднена разработка, без да стигне до пазара.

И второто - самият процес на работа е бил сложен. Което също напомня на Anthem. На книга студиото-лидер в разработката е трябвало да бъде Criterion, докато EA Vancouver са били във второстепенна роля. Проблемът идва от отдалечеността на компаниите. Criterion са базирани във Великобритания, а EA Vancouver - в Канада (както бихте се досетили по името на компанията). Заради часовата разлика разработката не е вървяла никак добре, като се споменава, че "в кухнята е имало прекалено много готвачи" - което намеква, че част от хората във Ванкувър са решили да вземат нещата в свои ръце.

Заради това проектът бива спрян. Наскоро пък научихме, че Criterion са получили нова серия, за която да се грижат - Need for Speed ("нова" е малко силно казано - тъй като компанията вече направи няколко игри в нея, преди щафетата да бъде поета от Ghost).

Що се отнася до спряната Star Wars игра, тя е трябвало да се появи в края на тази година за новото конзолно поколение.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл