hategame logo
Контролерът на PS5 показан
пуснато на 08 април 2020 от pseto
dualsense 1
Контролерът на PlayStation 5 беше показан снощи. От снимките в статията можете да видите как изглежда джойстикът, който няма да се казва DualShock 5, ами има ново название - DualSense.

Правят впечатление няколко неща. Първо - дизайнът, който е по-тумбест и подобен на Xbox контролера. От Sony споделят, че са направили сериозен тест при геймъри с различни по размер ръце и са преценили, че това е най-ергономичният дизайн.

Друг любопитен момент е липсата на допълнителни бутони в задната част на DualSense. Имаше подобни слухове и изглеждаше почти сигурно, че Sony ще избере такъв подход, но явно от компанията са преценили, че няма нужда от добавянето им.

Новост е наличието на вграден микрофон в DualSense, макар че все още е препоръчително ако ще говорим много по време на гейм сесия да ползваме слушалки с микрофон.

Промени ще има и по двата тригера на контролера, които ще са адаптивни. Какво ще рече това? Разработчиците на игри ще могат да програмират съпротивлението на тригерите - например ако караме през кал в някой рейсър ще е нужно да ги натискаме леко по-силно. Целта е да се потопим максимално в дадена игра. Разбира се зависи от разработчик дали ще използва тази екстра и колко добре ще я интегрира (понеже например тъч секцията на DualShock 4 контролера се използваше по смислен начин в адски, адски малко PS4 игри).

И така - доволни ли сте от DualSense?

dualsense 2

Коментари
logout avatar
logout
08 април 2020
Интересно е, че са махнали цветовете на бутоните в дясно, освен ако нямат подсветка, която не виждаме.
hyper avatar
hyper
08 април 2020
Хах, дори не се бях загледах в този детайл.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
08 април 2020
Трябва да го хвана в ръка за да го оценя,на пръв поглед изглежда много яко с тоя футуристичен дизайн.Не е по-различен от стария като опции и възможности.Батерията дано да е по голяма,виждам че я няма тази светлина която помагаше за VR-а.Има подсветка под тъч пада виждам.Бутоните едва ли ще имат подсветка,но не им и трябва,PS Vita също беше без цветни бутони.
lyubohar avatar
lyubohar
08 април 2020
"Трябва да го хвана в ръка за да го оценя"
Както с всичко в живота
Mitko6000 avatar
Mitko6000
08 април 2020
Наистина изглежда по-голям, no pun intended. Аз лично не се кефя на факта, че са махнали цветовете от копчетата, което си е дребнаво, но все пак. Ако бял е главния модел, си представям как ще стане на гъз в ръцете на хора, които не си мият ръцете или ядат докато играят и са мазни. Махнали са Light bar-а, което може да е плюс, макар че на мен лично не ми пречи на Dim режим. Надявам се да направят нещо повече с тоя тъчпад в игрите, защото помня как при DS4 беше уж супер футуристична функция, а се използва в игрите, предимно да си движиш картата, иначе си беше един огромен select бутон и в днешно време е само това. Speaker-а мисля, че е безмислен. На DS4 още беше безмислен. Да, хубав e ефекта в някои игри да излиза звук оттам, но винаги е бил минимален. Надявам се, да е удобен, но както казва LiquidSnake, трябва да се хване в ръце.
Rostik79 avatar
Rostik79
09 април 2020
Точно спийкърът мен много ме кефи, но и точно в три игри е бил функция, но и в трите ефектът беше много як. За първи път го чух в The Last of Us, когато на запис един започна да говори. Щях да изтърва контролера. В HZD също се чуваха машините и опъването на лъка, а в Death Stranding оттам се чуваше бебето като плаче или се смее.
Но във всички случаи имаше много immersive ефект и ми е чудно защо не го използват повече разработчици.
nightwarrior avatar
nightwarrior
09 април 2020
Rostik79, мисля че е защото не всеки го усеща. Един приятел играе само със слушалки и като му казах за бебето в Страндинга ме гледаше невярващо, щото не го беше чул.
pseto avatar
pseto
12 април 2020
Не знам, спийкърът ми беше малко фифти-фифти, в някои игри беше що-годе добре, например в Death Stranding, но в други като Days Gone беше доста кофти. Там имаше едни записи, които бяха надути до супер макс през говорителчето, направо кънтяха през цялата стая и нямаше как да се намали звука... аз направо запушвах дупката, като ги имаше тях.

Виж, изходът за слушалките винаги ме е радвал. Това вече си е съвсем яка екстра.

sClass avatar
sClass
08 април 2020
kb+m or die!
vanmx avatar
vanmx
10 април 2020
Трябва да се види на живо, за да може да се каже някакво мнение. Ако ще се комбинират два цвята, най-дебилния избор е черно и бяло според мен.
logout avatar
logout
10 април 2020
https://twitter.com/farouknasri/status/1247991569577279494/photo/1
pseto avatar
pseto
12 април 2020
На мен липсата на цвят за бутоните не ми прави впечатление, наистина си е част от чара на PlayStation контролера, ама така или иначе никога не ги гледам по никаква причина. Благодарение на God of War на PS2-ката научих перфектно бутоните, то всъщност се съмнявам някой конзолен фен да има проблем с това къде е триъгълникът и къде хиксът. Но аз принципно си падам по изчистените неща, тъй че това, което предлагат засега ми допада.

Интересно само как ще изглежда конзолата (макар че както стана дума не е най-важното нещо в света).

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл