hategame logo
Rocket League с над 1 милион играчи едновременно
пуснато на 25 септември 2020 от pseto
rocket league 2
Rocket League записа нов рекорд – над 1 милион души са играли заглавието в един и същи момент. Това се случва за пръв път откакто футболът с автомобили дебютира – но причината е в смяна на пазарния модел.

Преди броени дни Rocket League се превърна във free-to-play предложение. С това популярността на заглавието се увеличи още повече.

Разработчиците Psyonix ни разкриват също, че в момента Rocket League има над 75 милиона регистрирани играчи – също внушително постижение.

Разбира се при free-to-play модела има един сериозен въпрос – колко души прибягват до микроплащанията. Обикновено малък процент от хората влагат реални пари в безплатни заглавия. Но все пак – с подобен брой потребители едва ли Psyonix имат за какво да се притесняват в близко бъдеще.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
25 септември 2020
Няма я в СТИЙМ вече.
igra4 avatar
igra4
26 септември 2020
Не е голяма загуба, тая игра писва на 5-6 час.
Enetor avatar
Enetor
26 септември 2020
Тоя играча е голям шегаджия
sClass avatar
sClass
26 септември 2020
igra4 е прав, взех я на намаление и едва докарах до 8 часа.
Вярно, може да е била оригинална като замисъл, но е скучна. Бих играл нещо такова, ако количките имаха оръжия и беше безмозъчен deathmatch.
А навремето бях навъртял доста часове на flatout 2 мулти и беше фън да се блъскаме.
sClass avatar
sClass
26 септември 2020
igra4 е прав, взех я на намаление и едва докарах до 8 часа.
Вярно, може да е била оригинална като замисъл, но е скучна. Бих играл нещо такова, ако количките имаха оръжия и беше безмозъчен deathmatch.
А навремето бях навъртял доста часове на flatout 2 мулти и беше фън да се блъскаме.
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 септември 2020
Може би не всички игри са за всеки? И на мен ми е свирепо скучна, но много хора я играят и вкарват сериозни часове. Играта се развива има турнири e sport сцена. Това че на нас ни е скучна, не значи че е тъпа или скучна, значи че не сме и в целевата аудитория.
igra4 avatar
igra4
27 септември 2020
Найтчо, ти си ПК геймър искаш да се харесаш на всички, не харесва тая игра, но се изказва политически коректно. Няма как нормален човек да бози 10 часа тва лайно, вместо да играе примерно мафия1, тлоу 2, гоуст ъф тушима и т. Н. Има и такива които играят само онлайни цс, танкове, рокет лийг и подобните. Говорим за хората тук, които играят сингъл, стори игри, те няма как да не цъкат добри игри, а да си губят времето с това
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 септември 2020
Боли ме фара на кой ще се харесам. Смятам, че само ти я таиш тази заблуда. Като коментирам нещо, изказвам мнението си, не провеждам онлайн PR. Някой път ти се чудя на мисленето, но това отива при големите хитове като импресии и т.н.

Да, играта не ми харесва, скучна ми е, но това не я прави тъпа игра. Не виждам защо това в главата ти е политическа коректност. Почти същото казах и за RDR2, с разликата, че там в някои от самите мисии имаше достатъчно екшън, че да я изиграя.

Ще те шокира, ама хората могат да се забавляват със сингъл и с мулти игри. Да ги редуват и разнообразяват. На теб никой не ти казва, че си губиш времето като преиграваш линейна, сторидривън игра, нали?

Да наричаш хора ненормални понеже играят онлайн е нова низина е репертоара ти, продължавай да дълбаеш.

Enetor avatar
Enetor
28 септември 2020
Това, че някой харесва игра като Rocket League (която си е тотално тип игра easy to pick up, hard to master) по никакъв начин не оначава, че не се кефи на story driven single player игри като любимата ти ТЛОУ2, Мафия и т.н Само това ли са качествените игри според теб? Интерактивните филми? Бива бива да си ограничен, но това твоето преминава всякакви граници. Често ти чета простотиите и гледам да не се намесвам, защото е безмислено. Заядлив кон с капаци, който по никакъв начин не търси диалог.
pseto avatar
pseto
28 септември 2020
Или тролва играча, или наистина не осъзнава, че е възможно човек еднакво да се зариби и от линейна сингъл игра, и от мулти заглавие, и от някоя цъкалка тип мобилните игри, в която се залага на някакъв вид еднообразен, но много зарибяващ геймплей, в който можеш да вкараш десетки часове. Rocket League си е стабиларка, прекарах едно десетина часа, докато усетя, че изобщо започвам да правя нещо по-смислено. И да, като видиш някой супер изрод си казваш - "Баси, колко мога да прогресирам още".

Ама и това си е донякъде футбол, аз съм прекарал толкова часове пред футболни игри... само защото е футбол ми дава бонус точки. Ся тея дни ще излиза FIFA, даже ми се играе, понеже съм зажаднял за футболна игра... разбира се като почнат скриптовете пак ще хейтя, ама въпреки това я очаквам.

П.С. Rostik79, те още могат да я цъкат в Steam хората, просто са я свалили от магазина. Сигурно и по-стари ключове, ако можеш да си намериш в някой сайт, пак ще се активират.

Rostik79 avatar
Rostik79
28 септември 2020
А, псе, изобщо не ме притеснява, че я няма вече за продажба в Стийм, не съм от фенбойчетата и нямам против и в ЕПИК или други магазини да си пазаря/играя.
Просто ми се стори интересна подробност, че тъкмо като стана FtP играта и я смъкнаха от Стийм.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл