hategame logo
OG спечелиха 15 милиона долара в Dota 2
пуснато на 25 август 2019 от pseto
the international 2019
The International 2019 приключи. За поредна година турнирът има най-големият награден фонд в електронните спортове, задминавайки своето собствено постижение от миналата година - 34.3 милиона долара!

И победителят тази година се казва OG. Също както и миналата. Което е нов рекорд в Dota 2 - за пръв път виждаме отбор да печели The International два пъти. Но не само това - става дума за поредни години!

Всъщност още тази сутрин стана ясно, че който и да спечели ще имаме двукратен победител. Тъй като другият финалист беше Liquid - шампионите от 2017-а (когато бе седмото издание на The International), в чийто състав е и Иван Иванов, по-популярен като Mind_Control. Така въпросът бе единствено кой ще се справи по-добре.

И това беше OG. Те взеха финалната серия с 3:1 игри, в които практически не оставиха шанс на Liquid.

Началото бе добро за отбора на Mind_Control. Liquid взе първата игра, която бе равностойна в по-голямата си част. В нейния край OG изглеждаше така, сякаш почти сигурно ще я вземе, но прибързана атака по базата на Liquid доведе до бърза контраатака и унищожаване на тази OG.

И след това всичко се обърка за Liquid. В следващата игра OG подходи с огромна агресия, обикаляйки картата и унищожавайки героите на противника при всяка възможност. В 20-тата минута OG вече имаха над 20 убийства, доминираха и изглеждаха така, сякаш мачът им е в кърпа вързан. Те предпочетоха да не избързват с финалната атака, като на моменти изглеждаше така, сякаш те просто се забавляват с Liquid и си играят с тях като котка, хванала мишка.

В крайна сметка за малко повече от 30 минути втората игра приключи. Liquid имаха надежди за по-силен трети мач, но те се оказаха напразни. С агресията си и страхотното представяне при отборните битки OG успя да затвори третата среща за само 23 минути.

Така навлизайки в четвъртата партия Liquid изглеждаха донякъде отчаяни и загубени. Въпреки това мачът тръгна по-добре от предишните два и някъде около 15-тата минута Liquid изглеждаха все още в играта. Но тогава последваха няколко загубени отборни битки, OG започна да натиска и четвъртата игра бързо влезе в руслото на предходните две. Liquid бяха унищожавани, независимо какво опитваха и в крайна сметка мачът отново приключи изключително бързо - са малко под 25 минути.

Всичко това донесе на OG 15.6 милиона долара. Или по повече от 3 милиона на човек! С което членовете на OG са взели над 5 милиона долара всеки само от The International. Внушителни суми не само за Dota 2, но и за електронните спортове като цяло. Всъщност и не само - в немалко "традиционни" спортове малцина са онези, които успяват да спечелят толкова пари от наградни фондове. Което показва, че геймингът може да върви единствено напред.

Макар и OG да показаха сериозна доминация през турнира - същевременно успявайки да разсеят всички съмнения, че са взели миналогодишния The International на късмет, напипвайки правилните тогава стратегии - е редно да отбележим, че и Liquid сътвориха едно малко чудо. След лошо представяне в груповата фаза на турнира те попаднаха в долната схема (Loser Bracket). Тогава мнозина ги бяха отписали. Но последва силна серия от 7 поредни победи срещу 5 отбора, която гарантира минимум четвърто място на Liquid. Така на финала в долната част от схемата Liquid имаше трудния опонент PSG.LGD, които озориха OG в горната половина на схемата, но загубиха. Китайците не оползотвориха и втория си шанс да стигнат финала срещу Liquid и загубиха с 2:1 сутринта българско време днес. Така за тях остана третото място, а Liquid се превърнаха в първите, стигнали до финал, започвайки от самото начало на долната половина на схемата. Но не им достигна класа, за да се справят и с OG.

Сега остава въпросът - какво ще се случи догодина на The International? Вероятно наградният фонд пак ще е рекорден, но кой ли ще е най-добре представилият се отбор? Дали отново OG няма да са на ниво? Може би Liquid ще вземат титлата този път? Или някой друг фаворит ще се представи най-силно?

Коментари
bojosan avatar
bojosan
28 август 2019
Няма сила на света която да ме убеди че някой от тия льольовци заслужава 5 милиона долара за това което прави,най малкото че това което прави има точно 0 % обшествена значимост.Това е важно за човечеството точно толкова колкото и факта че Кардашян е взела миналата година 100 мил. долара само за да си показва дебелия и разплут задник на разни воайори с криворазбрано чувство за сексапил.Колкото повече живея в тая " демокрация" толкова по голям комунист ставам.
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 август 2019
Това е развлечение. Доста от наградния фонд е от хора, които гледат/играят играта. Тях явно ги удовлетворява. Дай да махнем музика, филми, книги, игри, ако ще рисуваме с дебелата четка. Щото подобно на теб сега, други са спорели за "обществената значимост", все едно това има връзка.

И ще ме прощаваш, но от идеите ти изразени в сайта като цяло не личи комунизъм, а лъха на нихилизъм.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
28 август 2019
Bojo,мейт,защо въобще влизаш в сайт с гейминг насоченост и коментираш?Не ме разбирай погрешно,не се заяждам,просто съм любопитен.Знам,че играеш/играеше игри,но последните ти постове ме карат да си мисля,че това не е за теб.Не ти харесва и не одобряваш,че тези хубавци са взели 3 млн всеки,а с миналата година общо 5.ОК,твое мнение,но nightwarrior е прав.
igra4 avatar
igra4
28 август 2019
Не одобрява, несправедливостите в днешния модерен свят, щото има лекари, погарникари спасяващи животи и т. Н. Професии които не взимат нищо, а тия на една убита игра взимат милиони, но в днешно време е така.
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 август 2019
Във всяко време е така, актьори, музиканти вземат повече от лекари. Не e нещо ново, няма нужда да преиграваш.
pseto avatar
pseto
29 август 2019
То кога в човешката история не е имало финансови несправедливости? Леонардо да Винчи, куп откриватели, учени и тъй нататък са разчитали на подаяния от някой богаташ, докато същевременно най-обикновен главорез-войник е взимал солидни заплати. Публичните домове винаги са били на плюс в човешката история и винаги ще бъдат. Финансова справедливост не може да има.

А и в крайна сметка тук говорим за услуга. Геймърите изплащат наградния фонд на The International, сигурен съм, че почти всички Dota 2 фенове ще кажат, че турнирът беше невероятен - значи OG (и останалите) са си заслужили милионите.

vanmx avatar
vanmx
30 август 2019
блиц.бг комунистите ги има и в във форумите за видео игри
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл