hategame logo
Разработчик във Valve банва съотборник в Dota 2
пуснато на 24 ноември 2020 от pseto
dota 2 15
Dota 2 може да изпили нервите дори и на най-големия стоик - но в някои случаи ако става дума за служители на Valve е възможно да видим и банове. Това се случва наскоро на геймър с ника Minijuanjohndoe. След неблагоприятно протекъл мач той се оказва в low priority queue - мястото, където попадат токсичните играчи или онези, напускащи мачове преди края им.

Minijuanjohndoe обаче спори, че не е направил нищо нередно. Единственото нещо, което се е случило в последния му мач, е да призове отбора си да отиде до една от кулите в средата на картата. Негов съотборник - Vanaman, не се съгласява, смятайки, че това е лошо тактическо решение.

Вероятно след това мачът е бил загубен. А пък Vanaman се оказва служител на Valve, който има достъп до инструментите за банване на играчи и се възползва от тях, за да накаже Minijuanjohndoe.

Интересно е, че след избухване на скандала самите Valve, които обикновено са мълчаливи, ако става дума за банове, се извиняват на пострадалия геймър. Наказанието му е отменено, но не само това - компанията разкрива, че ще забрани на своите кадри да ползват инструментите за налагане на наказания.

Самият Vanaman всъщност е Шон Ванаман - съосновател на студиото Campo Santo. Компанията е известна с играта си Firewatch, след успеха на която бяха придобити от Valve през 2018-а. Но ето, че Ванаман не влиза в светлините на прожекторите по правилния начин.

Може би прекалено очевидният му ник го е издал?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл