hategame logo
PS5 едва ли ще бъде забавен заради коронавируса
пуснато на 26 март 2020 от pseto
sony 1
Sony не вярва, че премиерата на PlayStation 5 ще бъде забавена от върлуващия в момента коронавирус COVID-19. Това бива споделено от компанията на скорошна среща с акционери.

Така японският гигант ще продължи по план с приготовленията за пускането на конзолата в продажба през есента. Засега точната дата на премиера не е известна.

От компанията споделят също, че гейм отделът им засега не е особено засегнат от COVID-19, но все пак вътрешните студия на Sony биват следени отблизо, особено тези в Европа и САЩ.

Със сигурност геймингът е една от индустриите, които може да мине по-леко покрай пандемията. В софтуерния сектор е съвсем възможна дистанционната работа, като отлагания на игри са вероятни, но все пак разработката още си тече, а не спира изцяло, както е в други сфери.

От друга страна много други бизнеси на Sony ще пострадат сериозно. Някои производствени мощности на гиганта бяха затворени, а пък кино и звукозаписните отдели също ще запишат скромни приходи при затворените кина и невъзможността за провеждане на концерти.

Коментари
HighFist avatar
HighFist
28 март 2020
Японците така казваха и за Олимпиадата... Лично за себе си съм 100% убеден, че ще я отложат. Толкова много безработни в целия свят се очакват, че това със сигурност ще повлияе на продажбите, а от Сони не са глупави.

В същото време не могат да я забавят драстично, защото конфигурацията ще остарее. Моето предположение е, че около март 2021 ще излезе.

Не със същата сигурност, но също така очаквам и рязък спад в интереса към гейминга като цяло след отшумяване на вируса. Повечето обикновени хора просто ще се наситят от безкрайна игра и стоене вкъщи.

pseto avatar
pseto
30 март 2020
Аз не съм сигурен дали ще се наситя. Но е сигурно, че постоянното стоене вкъщи дори и за прилично асоциален човек като мен започва да става депресивно. Това ще е по-големият проблем, не игрите. Дай ми достатъчно време и гледай какво става.

Иначе си прав, че икономически не е ясно какво ще се случва тази есен. Но пък от друга страна когато човек е заклещен вкъщи вероятно ще намери начин пари за конзола (особено в САЩ, където все пак 500 долара не са като тука 500 долара). А и кой знае, може би ситуацията ще е отшумяла до есента... а може и да се е влошила.

Но пък вече прекалено много е заложено на карта за Sony, предвидени са печалби, ала-бала, производството вече трябва да тече. Няма как току-тъй да се смени чипът, не и след като беше обявен официално... според мен и да се продава под очакванията пак ще я пуснат.

HighFist avatar
HighFist
01 април 2020
Затова написах "обикновените" хора. Ясно е, че ние, геймърите, ще продължим малко или много да си играем и да купуваме
pseto avatar
pseto
01 април 2020
Дам, за това си прав. Въпреки че ако се замисля - новите конзоли разчитат предимно на "баш" геймърите в първата си година, година и половина може би, после вече като паднат цените с едни 200 долара, дойдат там слим моделите, намалее като цяло цената на производството и завалят промоциите - тогава произволни хора започват да купуват импулсивно (имах куп колеги, чиито PS4-ки просто сбираха прах, там решили на някой Black Friday или прочее да си ги купят, я поиграли една-две игри, я не и това е).

Тъй че мисля, че Sony горе-долу са си направили сметката, въпросът е ние, геймърите, как ще сме с кинтите до есента.

Miro avatar
Miro
29 март 2020
Трудно е да отложиш продук за който вече си произвел милиони бройки и си направил разчет да ги подаряваш за $500 с идеята да си ги избиеш от продажба на игри.Особенно с безработициата в САЩ и незивесното какво ще стани с долара след като напечатат трилион долари
pseto avatar
pseto
30 март 2020
Дам, производството на новите конзоли вече трябва да е в разгара си. Може да попроменят малко числата, да поръчат малко по-малко бройки, ама само това.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл