hategame logo
Само в Япония: Разработчиците на Dark Souls се извиняват за лошия фреймрейт в играта
пуснато на 31 януари 2012 от pseto
dark souls 3
Помните ли някога западен разработчик на игри да се е извинявал за лош фреймрейт в свое заглавие? Или за каквито и да е други хардуерни и софтуерни проблеми? Аз не, поне не и на първо четене.

Пичовете от From Software обаче показват несъмнено, че са японци, извинявайки се на всички притежатели на хитовата им игра Dark Souls за лошия й фремрейт.

„Да, ние имахме някои технически трудности”, казва креативният директор на играта Хидетака Миязаки. „Не мисля, че е окей да имаме такива, но говорейки реалистично, това беше доста мащабно заглавие – дори ако говорим за бюджет и очаквания”.

„Така ние доста съжаляваме за проблемите, които са причинени по наша вина. Dark Souls е заглавие, което не изпробвахме в цялост във всичките му аспекти и поради тази причина останаха някои елементи, при които техническата част не успя да издържи мащаба на играта – подобно на постоянно разтяща пъпка”, допълва Миязаки.

Е, мога да кажа... че аз лично приемам извинението! Фреймрейтът на Dark Souls е доста лош на някои места, като отвреме-навреме се играе постоянно и с под 20 кадъра в секунда, което е престъпно за конзолно заглавие. Все пак, когато някой си признае за подобни неща... няма как да не му простиш.

Разбира се, все още продължавам да смятам, че Dark Souls е хипер прехвалена игра – но в случая това не е по вина на From Software.

Иначе, Миязаки допълва леко мелодраматично, че „компанията е сигурна, че може да се поучи от грешките си и да направи още по-добър Dark свят, но не знае дали потребителите ще й простят предишните грешки”. Сякаш супер добрите продажби и почти изцяло положителните ревюта за играта не говорят ясно, че продължение ще има.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл