hategame logo
Sony очаква PS5 да продаде 5-6 милиона есента?
пуснато на 16 април 2020 от pseto
dualsense 2
Sony изглежда очаква PlayStation 5 да продаде не повече от 5-6 милиона бройки през есента. Именно подобно количество е било поръчано от японския гигант, твърди изданието Bloomberg, позовавайки се на източници от производствения сегмент в Китай.

Към момента и Sony, и Microsoft са твърдо уверени да пуснат PS5 и Xbox Series X през есента, независимо как ще се развие ситуацията с коронавируса COVID-19. Но несъмнено кризата, която вече започна, ще удари и по джобовете на геймърите. И е възможно продажбите на PS5 да не са чупещи рекорди.

Също така това конзолно поколение Microsoft изглежда са готови за война, което вероятно ще се отрази и на Sony.

Все пак 5-6 милиона бройки звучи като съвсем разумен брой поръчки от страна на японската компания. За сравнение в рамките на половин година PlayStation 4 продаде 7.5 милиона бройки. Така вероятно за 2-3 месеца около 6 милиона произведени конзоли ще са достатъчно.

Коментари
igra4 avatar
igra4
16 април 2020
Това е заради коронавируса. С тая измислица баа народ, ще дръпне назад.
bojosan avatar
bojosan
17 април 2020
Тая година ми е супер,супергадна, от камара време толкова каръшка година не съм имал, и накрая тая олигофрения Короната ми съсипа много важна сделка, и то така я съсипа че е необратимо, така че PS5 наесен само ако стане някакво чудо невиждано, не че ги нямам парите пречката ми е психологична, когато не изкарвам не харча за екстри.Тая година и за пръв път не си купих нова игра ( Doom/RE3). До сега винаги съм вземал всичко на премиерата, превъртам и ако няма мулти добро продавам с 40-50 лева разлика не ме бъркаше, сега обаче не ми се губи тая цифра, не че ще ми опраи живота, но психиката не ми позволява.
sClass avatar
sClass
16 април 2020
По-добре да го оставят за 2021.
Има още живот в PS4 а и не знам какви екзклузивки ще предложат...
Mitko6000 avatar
Mitko6000
17 април 2020
The Last of Us Part II и Ghost of Tsushima са на път. Но едва ли ще го оставят. Ако Xbox-а по някакъв начин е успешен, Сони ще загубят малко преднина. Както беше и с Xbox 360 и PS3.
pseto avatar
pseto
17 април 2020
Дам, няма как да го забавят. Ако зависеше само от Sony - да, ама и при излизане на Xbox Series X едно забавяне означава Microsoft да дръпне прилично.

То вече всичко си е решено, де, производството си върви и складовете се пълнят с PS5-ци. Няма връщане назад.

LiquidSnake avatar
LiquidSnake
18 април 2020
Аз ми се струва че до излизането на 5-цата вече ще сме забравили за тая корона глупост
Mitko6000 avatar
Mitko6000
18 април 2020
А дано да е така.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл