hategame logo
Събития, пачове отменени заради бунтовете в САЩ
пуснато на 02 юни 2020 от pseto
usa riots
В края на миналия месец пореден чернокож стана жертва на американската полиция, а това доведе и до масови безредици в САЩ. В момента те се разгарят с пълна сила, като освен мирни протести имаме и повсеместно разграбване на магазини и вандализъм.

В резултат на това Sony реши да отмени плануваното за 4 юни събитие, на което трябваше да видим първите PS5 игри. Засега не знаем новата му дата.

Заедно с това Activision отложи и съдържание за три свои игри – Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty Mobile и Call of Duty: Warzone. Очакваше се през седмицата да започнат нови сезони за тях – с нови неща за фармене, включително оръжия, скинове и т.н. Но Activision отбелязват, че „сега не е времето за това“.

В последните години при всяка жертва на насилие в Щатите започват безредици, но проблемите не биват разрешавани. Спорно е дали и сега ситуацията ще се развие по различен начин.

Коментари
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
03 юни 2020
Някои сайтове, като rockpapershotgun и vg247, са обявили 24 часа мълчание в подкрепа на #BlackLivesMatter.
sClass avatar
sClass
03 юни 2020
Повръщам. Време е да ги BLACKlist-на.
pseto avatar
pseto
03 юни 2020
Да, доста от сайтовете, които гледам, са го накичили това, въпреки че точно този хештаг ми е бил много, много притеснителен през годините. Айде за белите не е ясно, ама със сигурност по гетата и латиносите го ядат корав, ама засега нямаме #LatinoLivesMatter.
sClass avatar
sClass
03 юни 2020
"Очакваше се през седмицата да започнат нови сезони за тях – с нови неща за фармене, включително оръжия, скинове и т.н. Но Activision отбелязват, че „сега не е времето за това“. "

Точно сега е времето, за да се приберат част от нигърите вкъщи.

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
03 юни 2020
sClass avatar
sClass
03 юни 2020
Всички отлагат, да ги еба в джендърите. Просто не гледайте и не купувайте нищо, отложено заради нигърските погроми.
sauron93 avatar
sauron93
03 юни 2020
Ми арестуваш полицаят убил човека и се приключва. Защо трябва да се вършат вандализми и тн. Магазините баш със какво са виновни,трябва да нападнат управляващите а не магазини по улици. По едно време пак имаше подобен случай там някакъв застрелян ли какво.... Абе май не са толкова подредена държава,колкото се опитват да се изкарат пред света.
rosniak avatar
rosniak
03 юни 2020
Щот ще го пуснат. И пак няма да е решение. Щот не е нито първият, нито последният такъв случай, а е поредният от редица такива, къде на полицаят му се разминава. И след време- пак същото. Хем трябва да се борят за правата си и да не ги избиват по улиците, хем кат се борят да не ги избиват по улиците пак недоволни. Вандализмите (част от тях) са инспирирани от бели.
Хич не са толкова подредена и цивилизована страна... да не кажа че там положението е много зле.
pepito avatar
pepito
03 юни 2020
това "black lives matter" дет са го изтипосали по всички сайтове тия дни е най-расисткото нещо, което съм виждал наскоро... всички lives matter, a подобни изказвания дето делят на черни, червени и пембяни са изключително неуместни и силно расистки. но това са щатите, родината на фалша и лицемерието, там не можеш да кажеш на негъра, че е негър ми трябва да му кажеш черен. Аз ако бях негър и някой ми каже черен щях да му прасна един по муцуната. Съвсем друг е въпроса, че доколкото си спомням думата негър идва от латински и означава черен...
rosniak avatar
rosniak
03 юни 2020
Всички животи са важни, но в Америка точно черните, въпреки всичките борби за свобода и равенство дет са ги извоювали, все още има и за какво да се борят! Черните са били роби, били гледани от високо от белите и думата негър е била използвана като обида и принизяване на черният. За тва те приемат тази дума като обидна ако е изречена от бял! Ако някой ти каже черен, което на латински е негър, ти ще го праснеш- това значи ли че ако ти каже негър пак ще го праснеш?
sClass avatar
sClass
03 юни 2020
Гледай в ютуб nigger prank. Като кажеш на някой черен nigga и ония веднага тръгва да те бие и убива, някои вадят нож, друг пистолет...
pepito avatar
pepito
04 юни 2020
вадят нож и пистолет, ади ся ми обясни кой нормален човек носи в себе си нож и пистолет, за да е готов да ги извади веднага, ако му кажеш нещо накриво... американците са скочили от едната крайност в другата, от робство и геноцид към толериране до степен да им се разминават престъпления и да си ходят въоръжени без да се притесняват насам натам.
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 юни 2020
Нали знаеш, че в САЩ почти навсякъде е разрешено да носиш огнестрелно оръжие, стига да имаш разрешително, което буквално е само документално? И не това не е правило само за чернокожи...
lyubohar avatar
lyubohar
04 юни 2020
"Не само черните" е много меко казано, вижте тази колекция от снимки

https://www.facebook.com/pg/pucktography/photos/?tab=album&album_id=2631724950482182&__tn__=-UCH-R

Реднеците ако не бяха толкова тъпи и можеха да се организират, сигурно щяха да са превзели държавата досега.

Charcharo avatar
Charcharo
04 юни 2020
Е чак толкова добре въоръжени не са, но наистина могат поне с полицията да водят война.
rosniak avatar
rosniak
04 юни 2020
Много искате да знаят pepito, sClass и igra4. Стига им че "RDR2 нема излезе за PC"/ "Sony da best"/ "Fuck the grass in The Witcher, long live the grass in RDR2"
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 юни 2020
😂
pepito avatar
pepito
05 юни 2020
аз РДР и другите шитни на рокстар не мога да ги понасям, отделно ми се драйфа от безмерната им алчност. Също така за РДР2 съм на 200% съгласен със hate-статията, даже можех да добавя още 1-2 противно реализирани неща ама вече съм забравил подробностите. А вещера 1 и 3 са ми в личната топ 10 класация, но убий ме не се сещам каква беше тревата, още по-малко пък се сещам за тревата в РДР2, за РДР2 специално колкото по-бързо забравиш толкова по-добре.
А рокстар са си негърска компания, ГТА си е съвсем явен негърски симулатор, затова сигурно точно сега я пуснаха безплатно в епик стор.
igra4 avatar
igra4
03 юни 2020
Блек лайф дазънт матър, тия човекоподобни в 90 процента са като нашите цигани. Това в Русия няма как да се случи, както каза Саурон, вкарват полицая в затвора и случая приключва.
Charcharo avatar
Charcharo
03 юни 2020
Леле ако Naughty Dog те чуят...
pepito avatar
pepito
03 юни 2020
Naughty Dog да не са негри?
rosniak avatar
rosniak
03 юни 2020
Щото igra4-а познава всичките черни в Америка! А полицаят в затвора нема как да стане- ми пък и да го осъдят- забравете!
Charcharo avatar
Charcharo
03 юни 2020
@Pepito
Naughty Dog имат виждания за света, които не могат да се впишат с тези на Играч. И да, имат и черни в екипа.

Та да, ако те видят писанията му, повечето от тях ще се погнусят от Играчкин.

Rostik79 avatar
Rostik79
03 юни 2020
Бе горе-долу е прав играча за черните в Америка. Не че съм бил там, но достатъчно хора са били и разказват, че тамошните черни квартали са си точно циганска махала. И поведението им е такова.
sClass avatar
sClass
03 юни 2020
В кръвта на нигъра е да руши, краде, бие и убива. Освен това най-големите расисти са именно нигърите. Същевременно търсят и най-малкия и безобиден повод да се изкарат дискриминирани и да те нарекат расист. То се вижда от видеата в leakreality истинската им същност - смъртта на дрогирания рецидивист е само повод, за да покаже нигъра истинската си природа на престъпник. Престъпленията от нигъри са в пъти повече от тези, извършени от бели/жълти. Нигър може спокойно да премине нощно време през бял квартал, но обратното - бял човек да премине безопасно през нигърски квартал вечер, изглежда немислимо - в пъти по-голям е шанса да бъде ограбен, и ако се размине само с това ще е късметлия. Самата среща на случаен бял със случаен нигър е предпоставка за престъпление. Има и нормални чернокожи, естествено, но това което виждате тия дни да вандалства по улиците, си е точно НИГЪР!
Rostik79 avatar
Rostik79
03 юни 2020
Black lives matter.
All lives matter.
"Nothing else matters."
Miro avatar
Miro
03 юни 2020
За Хонконг наказваха и банваха, сега отлагат и си слагат надписи , арогантни лицемерни парчета.
sauron93 avatar
sauron93
03 юни 2020
Neighbourhood-a е ясно ,там са ужасни . Крадат,бият се ,пушат трева ,наркотици и тн .. Но има и цивилизовани нигота които не са расли във хууд-а и те са обикновенни хора като всички останали.

Росниак , черните трябва да са благодарни че въобще са били докарани във Америка , иначе във Африка щяха да умрат от глад ,те и до ден днешен там си умират от нямане , пък си представи какво е било навремето когато световната икономика е била още по-слаба от днес . За мен полицаят със доживотна в затвора и държавата да се извини на всички чернокожи за случаят и всичко трябва да свърши ама те си знаят де . Във Сирия измряха сигурно милиони хора със тая война но не видях някой да е тръгнал със #arablifematters или нещо подобно ,или случаят със 50те убити във Финландия ,пак не видях реакция от света, сега един дрогиран починал по полицейска грешка и айде целият свят е във сълзи и сополи . Е не сме ли хипократи ние човеците ?

rosniak avatar
rosniak
03 юни 2020
Те са благодарни, само че искат да се разхождат спокойно из целият град, а не да ги гърмят и душат по улиците, щот е така. Пак ти казвам- има достатъчно случаи, в които бял полицай, убива черен/негър/ цветен или както искаш го наричай и полицаят се ИЗМЪКВА с невероятно тъпите извинения, дето на нормален човек, знаещ че ще бъде наказан с цялата строгост на закона няма да си ги позволи, а в Щатите си знае че закона нема да го хване и ръсят дивотии. Войните, за влияние и ресурси, като тази в Сирия, са съвсем друга тема, различна от това да те обиждат, крадат и убиват по улиците само щото си черен или бял (да, тва го има, само че в други държави- например Южна Африка), особено като се има впредвид че говорим за една развита демократична страна, която би трябвало да е преборила тези предразсъдъци и различия. Това, определено не е полицейска грешка- даже се и вижда задоволството на полицаят.
pseto avatar
pseto
03 юни 2020
САЩ са полицейска държава и си държат на милицията, точно както е и в България. Там се прави абсолютно всичко възможно полицаите да се измъкнат, само в някои екстремално крайни случаи с неопровержими доказателства, практически разстрели, случили се пред дашкамовете, се стига до осъдителни присъди и те пак едва ли ще са толкова сериозни, колкото като хванат някое негро с малко повече наркотик (провинения, за които известните личности, които транспортират цели аптеки, не получават и ден в затвора).

Там проблемът е не дали този въпросен полицай ще го издуха, което ще стане. Въпросът е във всички останали случаи. Малко като случая на Милен Цветков - тоя сопол може и да лежи в затвора, но всички останали - няма.

Протестите са разбираеми, даже напълно разбираеми, но разграбванията на магазини са си пълна варварщина и там трябва да се намеси армията. И това е другото - вероятно мнозинството от грабителите са точно чернокожи и точно хора със солидни досиета, които вероятно всеки път оказват съпротива при арест и са потенциалните следващи жертви, но въпреки това продължават цикъла.

Но ситуацията в Щатите може да е обект на километрични анализи, защото в Щатите не е баш като тука. В моята настояща работа разбрах, че съм имал колега, който е имал висящо дело за убийство и в крайна сметка е бил вкаран в затвора след това. Някой ще ти иска ли свидетелство за съдимост, ако си програмист? Нъцки. Тук всеки може да е всякакъв, шепа са работите, в които ще ти се затворят врати, ако си осъждан затворник. В Щатите с 1-2 грешни стъпки и целият ти живот може да се преобърне наобратно без право на обжалване. Изобщо не говоря и за техния sexual offender списък, дето нали ако става дума за педофили - супер, перфектно, само дето в много щати те квалифицират като sexual offender ако са те хванали с (пълнолетна) проститутка. После цял живот трябва да обявяваш, че си сексуален престъпник и често не се знае педофил ли си или си отишъл на курва. Техният начин на живот си е специфичен, ние си съдим от нашата камбанария, но определено подобни ситуации като настоящата показват колко е крехко положението в САЩ.

lyubohar avatar
lyubohar
03 юни 2020
САЩ са много далеч от полицейска държава. Бил съм много пъти на различни места и съм прекарвал някакво време. Разходи се в Москва да видиш полицейска държава
pseto avatar
pseto
03 юни 2020
Говоря за демокрациите, очевидно, не за авторитарните държави. Те са съвсем друга ракия.
lyubohar avatar
lyubohar
03 юни 2020
Дори и сред тях не е, но зависи какво вкарваш в думата "полицейска" де. Ако си представяш, че има полицаи на всеки ъгъл или някой ще те спира за проверка - няма такова нещо. Освен това полицаите са супер найс - за разлика от нашите тумбаци.

В Ню Йорк съм спал една седмица в напълно черна част на Бруклин - нито е ставало нещо, нито съм чувал сирени, нито дори си спомням да съм виждал полиция. Говорим за квартал с работещи афро-американци, не гето.

Бил съм и по няколко супер-селяндурски щати на югозапад - същата работа, няма видима полиция.

Edit: сега се сетих - бил съм и в Балтимор, където се развива The Wire и живеят 60% черни. Един от основните проблеми, на който се дължи и полицейската бруталност (и който е застъпен и в The Wire между другото), е прекаленото използване на голи числа за измерване на успеха на полицейската работа. Колкото повече арести имаш - толкова по-добре се представяш, независимо, че може да си арестувал абсолютно невинен човек, който просто си ходи по улицата. Това е супер-порочен измерител и неизбежно води до проблеми като настоящия. Ако това наричаме "полицейска държава" - да, така е.

pseto avatar
pseto
04 юни 2020
Имам предвид, че полицията се ползва със сериозни протекции от държавата и много често им се разминават разни неща. Особено често се е случвало преди да вкарат дашкамовете (доколкото съм чел). Примерно в Балтимор имаше случай как някакъв негър докато го транспортират до управлението си чупи мистериозно врата - и в крайна сметка са казали, че едва ли не нищо нередно не се е случило. А всеки знае, че това си е общо взето убийство. В конкретния случай, който обсъждаме - там страничен човек снима с телефон и да, това си е просто убийство, тоя полицай трябва да лежи в затвора поне 10-15 години, но не е ясно как щеше да се развие всичко, ако го нямаше този запис.

Но, разбира се, от Америка до Америка има огромна разлика, тъй че е трудно да теглим общия знаменател. Лос Анджелис или други градове от Калифорния не са Мейн. Аз бях там на бригада - ми, там негрите са колкото в България вероятно. Някаква екзотика направо. Къщите не се заключват, полицаите бяха едни такива тюфлеци, в сравнение с които нашите са професионални атлети. Същевременно приятели бяха в Атлантик Сити, там такива истории ми разправяха... изнасилени момичета, всякакви пребити и обрани хора, мой близък приятел разправяше как 3-4 пъти виждал как се засилват иззад храсталаците чернокожи да го бутат от колелото и да го обират... та така.

igra4 avatar
igra4
04 юни 2020
Псе, ей заради хова и полицията ги трепе. Сам виждаш - няма негри, хората не заключват, има негри - изнасилвания, кражби и прочее. Пак казвам, тоя не е агънце, а полицая е глупак, което си е факт. Другото с тия протести е джендъро-соросоидска пропаганда за простолюдието.
lyubohar avatar
lyubohar
05 юни 2020
@pseto: И аз това щях да кажа - огромна държава с федеративно управление, от щат до щат разликите са огромни.
igra4 avatar
igra4
03 юни 2020
Абе никой невинен няма да бъде арестуван. Знаем ти тия наивните, друсат се, вдигат шум и после полицията им е виновна. Убития негър е бил същия, никой няма да му седне на врата, ако не се съпротивлява, надрусан като говедо оказва съпротива и след тва полицая си превишава правата, но и ония не е агънце. После протести, за да се краде и чупи. Да се спасяват, за това са ми смешни джендърчетата които величаят до припадък божествения запад и в частност САЩ. Тука сме в пъти по-добре от там.
Charcharo avatar
Charcharo
03 юни 2020
TLOU 2 ще разбие мечтите ти
sauron93 avatar
sauron93
03 юни 2020
Не , прави са неграта . Сега гледах видеото и научих че е го е задушавал в продължение на 8 минути . Това си е директно мъчително убийство. Не бях запознат със случая и се изказах но не бях прав.
Veluvian avatar
Veluvian
04 юни 2020
Никой от елитната ниша няма интерес към бързо разрешаване на конфликта и правилни арести. Ако всичко се разреши, обществото трудно ще се дели на порции и да се завладее. Случаят с жертвата на полицейско насилие е ужасен. Ако антифа признаят, че сред тях има вредни изроди и хулигани, които само се възползват от протестните процеси и рушат каквото им падне, може най - накрая да се започне някакъв диалог. В момента нито една страна от спора е напълно адекватна, но едно е сигурно - необходимост от протести има. Да, расизмът не е като през 60те и по - рано, но все още понякога има наченки. Дали е проява на расизъм или не, тъпото ченге трябва да си поеме цялата наказателна отговорност и да си гние в затвора.
Иначе компаниите ако щат да си отлагат събитията и премиерите, но винаги ще има някакъв проблем на дневния ред. Дали ще е вирус или показателна полицейска некадърност, утре друго ще дойде до главата на хората.
lyubohar avatar
lyubohar
04 юни 2020
Е този път поне тъпото ченге би трябвало да го отнесе...
sClass avatar
sClass
06 юни 2020
Истината за бандита джордж флойд:

https://thecourierdaily.com/george-floyd-criminal-past-record-arrest/20177/

Хайде плачете още за него

Charcharo avatar
Charcharo
06 юни 2020
Дори и да е истина не променя, че смъртта му е абсурдна.
vldir avatar
vldir
07 юни 2020
Кой е този Джордж Флойд?

КРИМИНАЛНИ ДЕЛА има този човек от 1997 година:

(тези дела са в щата Тексас) - 9 криминални дела.
- две дела за разпространение на наркотици - кокаин,

- две кражби от частни лица и домове,

- незаконно проникване в частен имот,

- през 2005 - още едно дело за притежание на кокаин до 200гр.

Последното дело от 2007г. е за въоръжен грабеж срещу... бременна жена.

Нападението е в къщата на жената, като с още един се представят за служители от департамента за управление на водите.

Когато жената отваря и вижда, че това не са истински служители се опитва да затвори, но двамата я избутват и влизат вътре.

В същото време до входа на къщата спира черен форд, от който излизат още 5 души като него, влизат в къщата и Флойд опира пистолет... в корема на жената.

Изтарашили са къщата за пари и ценности.

Делото е приключило в 2009г с присъда 5 години затвор.

В никакъв случай не мога да оправдая агресията срещу него, но когато полицаи арестуват такъв криминал, как ли стои в очите им той?

Напълно съм сигурен, че реакцията изобщо не е била на расова основа - те просто знаят срещу кого отиват!

И сега се опитват такава личност да я представят като герой? Мъченик за свобода и демокрация?

Този рецидивист? Този престъпник? Извинете ме, но не мога да приема това!

Mitko6000 avatar
Mitko6000
07 юни 2020
Тва много ми напомня на историята за Жоро Плъха, който беше застрелян от един доктор, който защитавал семейството си, макар и да го е убил преди да направи нещо застрашително. После го изкараха, че знаел английски, полиглот вече, че бил висшист че бил влязъл в двора само да се изпикае и какви ли не глупости, че и тук така.
igra4 avatar
igra4
07 юни 2020
Въоръжен грабеж над бременна и 5 години затвор, доста странно, по принцип за подобни провинения дават 15-20 години. Тоя може и да е бил информатор или с връзки. По-рано писах, едва ли е бил агънце и сигерно е оказал сериозна съ ротива при ареста, за да се стигне до това. Пак някаква сороска схема де разиграва, най-вероятно да дестабилизират управлението на Тръмп.
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 юни 2020
Не знам някой да твърди, че е слънчице(може и да има, не съм виждал), но това значи ли, че трябва да бъде убит? Това, че е престъпник и това, че полицая го е довършил не са взаимно изключващи се неща, бе, хора.

Няма нужда да е връзкар или информатор, зависи в кой щат е направено. В някои щати за въоръжен грабеж дават 20 години максимум, в други 3.

И не ми се обяснявайте за съпротива при арест. 4ма полицаи са там, не могат да го одържат ли? Затискан е 8 минути, съпротивлявал се е през цялото време ли? Полицаите са извикани не заради въоражен грабеж, нападение или наркотици, а за предполагаема фалшива банкнота. Очиевидно полицаите не са си свършили работата, това прави ли този герой, не, но той е символ. Като детето дето го застреляха, щото си играе с пистолет играчка в парка или оня дето го гръмнаха щото беше откраднал пакетче Скитълс. Даже по Крумовите закони кражбата не се е наказвала със смърт...

Дали са прави да рушат и вандалстват сега тези, не мисля, но очевидно с мирни протести нищо не се променя никъде...

pseto avatar
pseto
07 юни 2020
Те действията на полицията са ясни, едва ли някой ще тръгне да ги защитава. То и от видеото само ги виждаш полицаите, 2-3 така изглеждат, че в България няма да ги вземат и за портиери. Убиецът се опитва да го играе супер ченге със закопчан човек, не преценява, че така ще го задуши. Ще го осъдят минимум на 20 години в пандиза. Най-вече защото това е мъчително убийство. Туйто.

Въпросът е дали този конкретен случай показва, че има чак толкова повсеместен расизъм, защото ако това същото, едно към едно, се беше случило с бял човек - нямаше да се случи същото, което и сега. Ето това по-скоро е проблемът.

Ето, сега пак безброй време ще има BlackLivesMatter, гледам куп сайтове правят и дарения за инди разработчици, състоящи се от чернокожи. Което според мен е по-скоро мечешка услуга и позьорство - значи някакви чернокожи хора са се изучили, занимават се с разработка на игри и някой ще им даде пари, само защото са негри - при положение, че не е сигурно дали имат нужда от тях. Същевременно онези чернокожи в гетото, които са попаднали в един цикъл, от който няма измъкване, пак си остават в гетото, пак ще крадат, пак ще се съпротивляват, полицията пак ще ги убива и цикълът пак ще се върти вечно... именно заради това не съм любител на всички хештагове и подобна подкрепа тип мечешка услуга - ако не можеш да помогнеш за един проблем, мълчи си, вместо да "помагаш" позьорски и косвено да го задълбочаваш.

П.С. Щяло и митинг за циганите да се прави тук - напомни ми как майка ми беше учителка в крайно софийско училище и там директорката, заместничката и още 1-2 учителки отиваха да се молят на някакви цигани да се запишат в училище, че да има паралелки, едва ли не им обещаваха дипломи за нищо, само и само да са в клас, онези викат - "Не ме занимавайте, не ми се учи"...

nightwarrior avatar
nightwarrior
07 юни 2020
Въпрост е, дали на бял щяха да му седят на врата за предполагаема фалшива банкнота. Честно казано не знам, знам че в САЩ като навсякъде има расизъм. Знам че има полицаи, които не са за тази работа, но системата е такава, че ако се издъниш и те уволнят в някой окръг, работиш другаде без проблеми. И за издънка не говоря тип закъснял за работа. Гледах за някъв, сменил пет работи, като от последната напуснал, защото отказал да даде проба за наркотици.

Да не говорим, че доста от тях са бивши военни, с години учени как да обезвреждат смъртоностно противник, което явно се отразява и като преминат в полицейските редици.

Както казах, не знам дали щяха да се държат различно, ако човека беше бял. Не знам дали съм съгласен и с бунтовете. Дразня се на престореното поведение на куп компании - в Call of Duty зареждащи скрийнове с BLM, Rockstar сприрали сървърите на GTA и RDR2 в памет на Флойд... това не ми допада. Намесих се с коментар, просто защото се прокрадва нотка - ама той е престъпник, какво от това, че са го задушили. Това ми е проблемът. Пак казвам, този е поредния случай. Не за първи път има протести, преди не помня в кой щат беше. При предишните случаи полицаите в най-лошия случай бяха уволнени(и повечето назначени другаде). В някои случаи просто минават counseling и неплатен отпуск. Ето затова се случват тия неща, щото явно вече е докипяло. Престъпник или не има право на живот. Да не говорим, че умира за предполагаема фалшива банкнота, дори не знам дали са потвърдили, че реално е била фалшива.

pseto avatar
pseto
07 юни 2020
Дали за бял реакцията щеше да е същата - няма как да отговорим. Вероятно не. Но и шансът бял човек да извърши престъпление в САЩ е много, много по-нисък от това чернокож да извърши престъпление. Заради което има и различно отношение от органите на реда. Бас държа, че и чернокожите полицаи използват повече сила от позволеното срещу други чернокожи, просто защото шансът те да са закоравели престъпници е по-голям. Това не е расизъм, това е статистика (и факт).

Това е пипкавата част, за която не се говори толкова много. Защо чернокожите извършват толкова престъпления? Защото те са попаднали в един цикъл на мизерия на много места, от който няма излизане. Роден си в гетото, за да преживяваш преминаваш към престъпен живот... докато си престъпник правиш деца, тези деца порастват, ама баща им е обирджия, взломаджия, продава наркотици - рано или късно отива в затвора или загива, децата остават без баща и без пари и цикълът продължава. Тук не ти е виновен расизмът или онзи некадърен полицай, убил Флойд. Тук е виновна държавата, че с десетилетия не прави нищо, за да промени положението. Именно и заради това американската държава винаги е окей да се играе расовата нотка и да не се задълбава наистина дълбоко в причините. Защото трябват коренни промени в немалко сфери на обществото, които не могат да станат току-така и изискват много, много пари.

Да се хванем ли на бас, че и след 10 години ще има подобни случаи, и след 20, и след 30? Ще ги има, защото има адски много чернокожи престъпници. Които биват задържани десетки пъти по-често. Когато биват задържани десетки пъти по-често, шансът да се случи нещо подобно като с Флойд е десетки пъти по-висок. Това също не е расизъм, а статистика. Тази статистика ще се промени, когато се изкорени причината за нея... което едва ли ще стане в рамките на нашите животи, ако и изобщо.

Charcharo avatar
Charcharo
07 юни 2020
"Това не е расизъм, това е статистика (и факт)."

Има и други статистики, които са 100% истина Pse (уви)...

И са спомагателни за този кръговрат, но с генно инженерство ще ги оправим след време. Културата не можем.

lyubohar avatar
lyubohar
08 юни 2020
@pseto: всичко това е така; но не само, че не прави нищо държавата, но и активно поддържа това положение. Но не е точно "държавата" в смисъл на президент и правителството, а по-скоро лобистки групи около републиканската партия през годините чрез най-различни закони.

Защо? Защото черните гласуват традиционно за демократите. Съответно по-добре да са в затвора по време на избори Как да ги вкараме в затвора? Много лесно - супер-тежки наказания за дрогата на черните - crack и другите произтичащи от хероина. В същото време ако взимаш кока - дрогата на белите - няма особен проблем. Затворите в САЩ са частни и са в ръцете на същите богаташи-републиканци. Така черните не само не гласуват за лошите, ами и генерират милиони докато бачкат в частните затвори И да, пускат ги по-рано заради работата, но никой няма съмнения, че ще се върнат до няколко месеца, защото системата си функционира. Това ако не е модерно робство, не знам кое е.

Така е поне от 60-те години; даже има конспиративна теория, че дрогата нарочно е допусната в черните квартали, за да ги държат в постоянна зависимост и контрол с the war on drugs, стартирана от Nixon и продължаваща до ден днешен. Извън конспиративните теории - тогавашните черни квартали са били почти като на белите - нищо общо с гета; еднофамилни къщички на работещото население в годините на икономически бум. Гетата и projects идват с дрогата.

pepito avatar
pepito
08 юни 2020
Ами и тука е същото с нашите мангали, развъждаме си ги за да гласуват за правилните хора, всички го знаят и какво се е променило, нищо за толкова години. Научихме ги че "имат права", но никакви отговорности и при най малкия повод се събират тълпи с брадви и колове. При комунизма при все всичките му недъзи нямаше такова чудо, и някакси този проблем не съществуваше и даже нямаше "расизъм"
pseto avatar
pseto
08 юни 2020
lyubohar, да, така е, като го има и другият детайл - никъде никой не иска хората да са прекалено обединени. Именно защото много по-често може да се случва това, което става сега - всички да излязат вкупом на протести. Важно е да има разделение, тези срещу онези, негри срещу бели, селяни срещу граждани и т.н. Има го това навсякъде, включително и у нас. Абсолютно във всеки момент в България, в който тръгва да става напечено веднага се вади расовата карта като ултимативен коз. Даже и сега покрай цялото мазало, което се случва очаквам да се раздуе някой подобен скандал, че да се отмести фокуса.
lyubohar avatar
lyubohar
09 юни 2020
Няма нужда да отместват фокуса, тук сме много далеч от нивото на развитие, в което мнозинството би излязло да защитава някое малцинство. Виж само коментарите в тая тема
vldir avatar
vldir
07 юни 2020
Черни ще продължават да мрът от ченгета и в бъдеще. Такава им е природата.
lyubohar avatar
lyubohar
07 юни 2020
Вас по-добре да ви поливаме вече, няма смисъл да хабим храна...
sClass avatar
sClass
09 юни 2020
https://leakreality.com/video/2925/trump-all-lives-matters-not-just-black-lives
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл