hategame logo
Създателите на League of Legends с куп нови игри
пуснато на 16 октомври 2019 от pseto
legends of runeterra
Студиото Riot представи куп нови игри през седмицата. Това се случи по време на събитие, посветено на 10-годишнината на League of Legends – най-популярното заглавие на компанията.

За повечето от проектите всъщност не знаем почти нищо, като имаме само кодово название, а датата им на премиера е неопределена. Но научаваме, че Riot очевидно смята да навлезе сериозно в гейминга и да не разчита вечно единствено на League of Legends.

Та, какво бе представено?

Първо, Legends of Runeterra. Става дума за картова игра, която можете да видите и от снимката горе, конкурент на Hearthstone. Датата на премиера е 2020-а, а пък платформите – PC, iOS и Android. Интересното при заглавието е, че няма да има луут кутии под никаква форма (включително и отваряне на тестета с карти). Вместо това всичко ще се купува директно или с реални пари, или с виртуална валута.

Също догодина ще видим нещо любопитно – Esports Manager. Става дума за... да, мениджър игра, която ще ни вкара в обувките на мениджър на отбор, посветен на електронните спортове. Ние ще трябва да набираме подходящи кандидати за всяка позиция и, естествено, печелим турнири. Като имаме предвид, че в момента спортните мениджъри горе-долу се изчерпват до ежегодните издания на Football Manager, то Esports Manager определено звучи интересно.

Чакат обаче и още продукти.

Играта с кодово название Project A ще е тактически шутър, явно доста подобен на Rainbow Six Siege (но с анимационен визуален стил). Акцентът ще е на уменията, които има всеки клас войници. Засега дата на премиера няма, но Riot ни казват да не очакваме играта скоро. Редно е да отбележим също, че тя няма да се развива в League of Legends вселената.

Project L, от своя страна, ще е файтър. И за него дата на премиера нямаме, но знаем, че ще е част от света на League of Legends. Всъщност инфото за играта е малко, като става ясно, че тя ще е „мрачна“.

Последната обявена игра е Project F. Тя ще е с мултиплейър насоченост, като прилича доста на екшън RPG (но все още не е ясно дали това е жанрът). И нея можем да очакваме в неопределеното бъдеще.

Интересно е, че Riot пусна само една игра за цяло десетилетие съществуване. League of Legends. Втората – Teamfight Tactics, видяхме преди няколко месеца. Но тя е версия на популярния мод Dota Auto Chess – реално не говорим за нищо наистина оригинално. Може би обаче точно Teamfight Tactics е убедил Riot, че могат да изкарат много пари и отвъд League of Legends?

Коментари
TheAlpha534 avatar
TheAlpha534
17 октомври 2019
Най-накрая ще си заслужат името- Riot GAMES.
rosniak avatar
rosniak
18 октомври 2019
Важно да не забравяме е, че Riot Games ги държат, даже по-здраво, китайците от Tencent, които държат Близ и Епик !!!
pseto avatar
pseto
19 октомври 2019
Ще се учим да говорим китайски и туйто. Тоя английски за какво ни беше досега да се чуди човек.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл