hategame logo
Създателят на Minecraft си взима почивка от разработките по играта
пуснато на 05 декември 2011 от pseto
scrolls-the-elder-scrolls

Маркус „Notch” Перссон, създателят на Minecraft, ще си вземе почивка от разработката по играта. Отсега нататък, тази задача ще бъде поета от Йенс Бергенстен. Интересно е, че този ход бива обявен много кратко след пускането на Minecraft 1.0, което отбеляза края на една от най-дългите бета версии в историята на гейминга изобщо.

„Работим заедно по Minecraft от вече 1 година и съм смаян от синхрона, който имаме, що се отнася до разработките по играта”, казва Notch за Бергенстен. Той добавя, че ще продължи да взима решения относно популярната игра, но ще съсредоточи основните си усилия върху нови проекти.

Въпреки че не бива разкрито кои са те, почти сигурно става дума за Scrolls – игра, заради чието название избухна спор между Перссон и Bethesda. В крайна сметка, той беше разрешен успешно по-рано тази година. Освен всичко друго, разработчиците на The Elder Scrolls V: Skyrim показаха ясно, че няма лоши чувства между тях и Перссон, като в хитовото RPG може да се види забавна препратка към правните диспути - предмет с име Notched Pickaxe (Notch от прякора на Перссон и Pickaxe - основният инструмент в Minecraft).

Е, само можем да се надяваме и следващият проект на Notch да е толкова успешен, колкото е Minecraft.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл