hategame logo
Team Liquid с нашето момче Иван Иванов спечелиха The International 2017
пуснато на 13 август 2017 от pseto
team liquid
Team Liquid са новите шампиони на Dota 2. Отборът, от който е част и нашето момче Иван Иванов, спечели седмото издание на водещия турнир The International рано сутрин българско време.

Постижението донесе на Team Liquid голямата награда от 10.8 милиона долара – или по 2.16 милиона долара на всеки член от отбора. Общият награден фонд на The International 2017 пък беше 24.7 милиона долара – отново рекорд за виртуалните спортове.

Естествено предишният носител на постижението отново е Dota 2 – в предходното издание на турнира бяха раздадени 20.7 милиона долара. И както бихме се уверили всяка година сумата се покачва.

Що се отнася до Team Liquid, те успяха да спечелят финалния мач убедително с 3:0 игри срещу китайците Newbee. Отборът изглеждаше много по-освободен и в трите срещи, а ключова роля за успеха им отново изигра изборът на герои. В последните мачове от турнира опонентите на Team Liquid сякаш нямаха отговор на решенията, които взимаше капитанът Куро „KuroKy“ Такасоми в драфтовете.

Първата среща беше спечелена убедително от Team Liquid за малко под 27 минути и почти тотална доминация. Вторият мач пък до един момент се развиваше доста добре за Newbee, които до 15-тата минута имаха преднина от 10:0 убийства и сериозен контрол върху глобалната карта. Team Liquid обаче запазиха спокойствие, като бавно, но сигурно се върнаха в срещата. Без Newbee да бяха направили някаква фатална грешка те трябваше да напишат GG на 35-ата минута.

Определено третият – и оказал се последен – мач беше най-оспорван. В него изглеждаше, че Newbee са направили по-добрият избор на герои, а освен това китайците контролираха положението през почти цялото време. Ключова се оказа битка при Рошнан на 28-ата минута, която обърна везните на мача. И за пореден път показа, че Team Liquid са най-добрите в отборните битки на тазгодишния The International. Дори в моментите, в които изглеждаше, че са били надхитрени в draft-а те успяваха да обърнат мачовете в своя полза.

Освен всичко друго Team Liquid имаха и солидната подкрепа на публиката в Сиатъл, САЩ, където по традиция се провежда The International. Те бяха единственият отбор в топ 4, който не беше китайски, поради която причина често чувахме публиката да скандира името им. Нерядко гарнирано и с викове „USA” – макар че българинът Иван Иванов, германецът от ирански произход Куро Такасоми, финландецът Ласе „MATUMBAMAN” Урпалайнен, ливанецът Марун „GH” Мереж и йорданецът Амер Ал Баркауи са доста далеч по произход от Щатите.

Макар и да останаха на стъпка от върха Newbee ще приберат близо 4 милиона долара от наградния фонд. Интересно е да отбележим също, че китайците бяха шампиони през 2014 година и до финалния мач се справяха безупречно в елиминационната фаза. Но Team Liquid ги надви убедително в края. В резултат все още The International не е печелен от един и същи отбор два пъти.

Челната четворка се оформя от LGD и LGD.Forever Young, които си поделят съответно 2.6 и 1.7 милиона долара.

Коментари
Macks avatar
Macks
13 август 2017
Честито да му е на момчето и да си харчи парите със здраве и разум!
tajnamajnaloshkasmet12 avatar
tajnamajnaloshkasmet12
14 август 2017
Браво на момчето! След Grubbi и Insomnia имаме нова легенда
Ето едно видео с него:
https://www.facebook.com/pg/dota2bg/videos/
bojosan avatar
bojosan
14 август 2017
Тва Дота нещо като Дебило ли е ? Дееба и олигофренските игри.Тия на снимката ,кат ги гледам начело с оня бузестия пухчо дет гледа лошо през цайса (явно е некой дота безживотник),требва всека заран като станат от кревета,да падат на колене и да благодарят на Бога че ги е погалил по главите,та сега поне с тия кинти и некоя курва ще могат да си хванат.
hyper avatar
hyper
14 август 2017
Един Сникерс да ти дам, че не си ти, когато кибичиш безцелно пред копютъра?
LethianDream avatar
LethianDream
15 август 2017
Нямат време за леки жени (и жени изобщо) тези момчета. Всяка сутрин ставаш и почваш да играеш една-единствена игра.. И така цял живот. За мен винаги гейминга е бил развлечение, ето за тях е професия. Лошото е, че готови пари лесно се харчат, а курвите са до време. Така че съм напълно съгласен в случая с хейта на Божо
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 август 2017
"... и така цял живот?"

По една или друга причина повечето профи геймъри поемат по друг път след 20 - 22 годишна възраст (приблизително, разбира се, и в силна зависимост от полето на изява). За активния и интензивен профи гейминг при StarCraft пикът е 18 - 20 години, след това са доказали, че човек губи някакви стотни от времето си за реакция, което за този стил интензивен гейминг е от значение. Не че няма да видите мъже за женене в про гейминг сцената, но очевидно са изключение. Про МОБА игрите може да е малко по-разтеглена тази възрастова граница, не знам.

Така че общо взето е точно обратното - профи геймингът е до време, а курвите идват лесно с готовите пари

Освен това нямам нищо против хейта на Божо, това си е неговата позиция, но той прави една грешка - тези момчета не са се събудили един ден и случайно са установили, че Бог "ги е погалил по главите" и ги е надарил с качества, които са ги издигнали над останалите няколко милиона играчи. Тези пъпчиви, очилати и бузести дечковци са си скъсали гъзовете от бачкане, за да са едни от най-добрите в това, което правят. Съответно печелят добри пари, който покрива целият им труд и лишения.

Като се замисля, колко от нас така или иначе си скъсват задниците от бачкане, а нито са особено добри в това, което правят, нито особено харесват това, което правят, нито особено печелят от това, което правят? Да не се окаже, че хейтването има далеч по-лесно обяснение от очевидното "тея са дебили с цайси, дето играят малоумни игри".

Между другото, ДОТА2 и МОБА жанрът са ми безинтересни, така че не мога да бъда обвинен в пристрастия. Просто споделям гледна точка.

LethianDream avatar
LethianDream
15 август 2017
За мен пичовете са сбъркани, но няма лошо Всеки е сбъркан в една или друга степен. Просто лично аз като човек с въображение не мога да играя една и съща игра, това значи да стана като някой китаец, който работи като центрофуга на поточна линия и прави едно и също година след година. Чел съм до какви психопатщини води профи-гейминга, напълно съм съгласен, че това са хора, които всеки ден се лишават от много неща (включително от нормален живот) само и само да бъдат номер едно в профилигите. Ако ми кажеш, че е нормално да ставаш сутрин и да правиш преди турнири по 20-часови маратони с отбора си (защото съм чел лична изповед на един от най-добрите профи играчи на CS), значи и ти си сбъркан. А за парите, на мен лично грам не ми пука, че някой имал десетина милиона. Както казах, пак не може да има пълноценен живот такъв човек. Разбира се, споделям гледна точка, никой не хейти тук заради самия хейт Аз също грам не се интересувам от такива комерсиални игри като DOTA. Виж дай ми индита, днес например излиза Observer и я чакам с нетърпение - киберпънк-хорър
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 август 2017
Е, не може да си съвсем нормален в тези среди, така е. Трябва да си леко сбъркан, за да си някой в тези среди. Но пък нормалните никой не ги знае по име/ник и не печелят милиони от турнири.

Между другото, всеки тук е правил (по няколко последователни) 20 часови маратони в един или друг момент, и то просто заради зарибяването по дадена игра. Някои в клубове с приятели в мрежа, други, още по-чалнати - като мен, в къщи солово. Трябва да си леко чалнат, за да превъртиш Tie-Fighter на hard с всички бонус мисии или почти да превъртиш Jagged Alliance 2 с един персонаж. И не само да не ти плащат за това, ами и никой да не разбере, а ей-така, защото защо не.

Синът ми играе активно LoL, цели се там в някакви силвър/голд лиги (не ги знам там техните класирания), чете, гледа клипове, опитва се да става по-добър. Същевременно добре осъзнава каква е разликата между обикновения играч (който играе в почивката между уроците и училище) и онези, които гледа по турнирите. Може би по-добре от мен осъзнава какво време и усилия се иска, за да си ТОП 10 в LoL измежду останалите 100 милиона играчи.

В тази тема исках да кажа, че да си пръв сред няколко милиона останали, които се съревновават в нещо, си е постижение, зад което стои много труд и лишения. Това е избор, който не всеки може да направи, още по-малко са тези, които са склонни да жертват това, което е необходимо, за да го постигнат, а малцина са онези, които изобщо ще издрапат до края.

Дали ще си най-бързият на пътеката за бягане или ще си най-добрият в даден турнир, е второстепен въпрос. И в двата случая пътят до там не е лесен. Паричната награда е най-разбираемото количествено измерение на успеха, редом до символичните купи, медали и световно признание.

Това исках да кажа - че в някаква степен тези момчета заслужават респект заради това, което са постигнали. Защото не им е поднесено под формата на куфарче с пари или заради името на тате.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 август 2017
п.п. Прегледах я тази OBSERVER, ама ми идва малко повече шубето. Предпочитам нещо по-софт.
BossOfGermany avatar
Босът На Германия
15 август 2017
Цъкам за забавление или да убия времето, но за мен това да цъкаш по над повече от 10-15 часа за да си про и да печелиш чрез e-sports е нечовешко и абсурдно според мен.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 август 2017
Абсурдно и нечовешко? Да печелиш с упорит труд в е-спортове е абсурдно и нечовешки?

Баща ми "разцъкаше" по 10-12 часа на строежите след като се пенсионира, притиснат от нуждата да издържа семейство и желанието да им осигури нормален живот. Това е абсурдно и нечовешки, когато си блъскал цял живот и пенсията ти не стига за нормални старини. Младежи да си изкарват в пъти повече пари с различен труд може да е неразбираемо за него(и очевидно неприемливо за теб), но чак пък нечовешко?

Моля те, бъди по-отговорен в употребата на българския език и недей да обезценяваш тези прилагателни "нечовешко" и "абсурдно", като ги ползваш за щяло и нещяло. Това е чудесен начин да ги изкараш от нормална употреба, като ги ползваш извън смисъла им.

nightwarrior avatar
nightwarrior
15 август 2017
Това е сбъркана представа. Рядко играят повече от 5-8 часа и това най-вече около турнири. Лесно може да се провери особено например за Дота и ЦС(стийма дава много инфо).

Мит е и възрастта или поне вече е мит. Рефлексите/скоростта са важни, но опита далеч не е без значение.

В ЦС-а(по-интересен ми е и наблюдавам) в началото на годината отбор с 3 играчи над 25 стигна финалите на два големи турнира(вторият от които спечелиха). Най-старият играч в момента е на 30.

Е-спорта не е това, което беше - играят големи пари, телевизионни права. Футболни клубове(Европа) и баскетболни(САЩ), си купуват или основават е-спорт отбори. Бивши играчи стават треньори и т.н.

Мисълта ми е - не ги грижайте, за момента е спорта е в чудовищен възход.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 август 2017
За възрастта не случайно отворих скоба, че основно споделям мнение за StarCraft BW, понеже там имам повече наблюдения (изцяло на любителско ниво), а и по мое мнение това е най-интензивният от всички е-спортове. Опит, мултитаскинг, рефлекси - всичко е от критично значение за успеха там. Говоря за големите имена в BW, не за регионалните мачлета.

МОБА жанрът видимо не е толкова интензивен и изискващ откъм рефлекси или мултитаскинг, така че е нормално активната възрастова граница да е по-висока. За CS си нямам грам идея

Нямам идея и там колко е нормалният тренировъчен ден на МОБА/ЦС про геймърите, но големите имена в SC в пиковите години на играта имаха/са имали 8-10 часов тренировъчен ден минимум. С почивка от половин, до един ден на седмица. Покрай турнири тренировките са били по-интензивни. Нооо... пак казвам, говорим за ЦС, пък и да не забравяме, че говорим и за азиатци (понеже те са традиционно на върха там), а те са си сбъркани на "ниско ниво" )

Абсурд да мога да открия сега източниците, от които съм чел тези неща преди време, даже вероятно от предпазливост занижавам малко часовете, но факт е, че тренировките са интензивни по върховете напро гейминга. Четох, че в някои случаи една и съща стратегия се отиграва не с дни, а със седмици - едно и също нещо пак, и пак, и пак, по цял ден, седмици наред, докато се отработи перфектен тайминг.

Но това са си избрали пичовете, плащат си цената за известността и парите, които си заработват.

nightwarrior avatar
nightwarrior
15 август 2017
Вероятно зората на ЦС/Дота е била същата, доста се променят нещата. То и старкрафт сцената вече е доста по-малка(ако не се лъжа), хората се насочват към моби(ЛоЛ/Дота) и донякъде шуутъри(ЦС/Овъруоч). Както казах, доста са се изменили нещата. Заиграха парите и това се отразява. Даже се втрещих като видях за първи път отбор по цс със отборен психолог... но вече и тва не е нещо ново.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 август 2017
SC2 донесе много промени в SC про сцената, повечето от които на мен не ми допадат и сега. Все още предпочитам да гледам BW отколкото Двойката, само че Двойката доминира. Понякога си пускам някой скорошен турнир, но без предишната стръв.
bojosan avatar
bojosan
15 август 2017
Пичове,за да ме разберете правилно,какво всъщност искам да кажа.На първо място и преди всичко нямам нищо против тия момчета,и заклевам се,не ги мразя.Завиждам им в границите на нормалното.Нищо повече.Учудването и яда ми са насочени по скоро към съвременната система тип Неймар/Риана.
Ще ви дам един пример.
Срещу нас има една бригада млади циганета,строители.На по около 24-28 години са.Строят една къща в момента.Кота нула,дренаж,първа плоча,декофрират,вървят нагоре,зидат,втора плоча,покрив,после вата,фугирана зидария отвън,отвътре гипскартон,плочки,шпакловка.Само ВиК и Електро не правят.На обед посядат,пушат мълчаливо по цигара и продължават.За няколко години бригадата им е построила 4 двуетажни къщи и първи етаж от Болнично крило.Спукват се от работа и пушат контрабандни евтини цигари.Изкарват колкото да хранят децата си и евентуално за някоя голяма "плазма" за Нова Година.Много са млади,а вече толкова много са оставили зад себе си.Нещо осезаемо,което се вижда и което ще се ползва десетилетия от доволни хора.
Е на такива момчета се възхищавам,и ме е яд ,когато с такива като тях се подиграват,не ценят труда им,а някой продуцент,чалгар ,шоумен или просто водещ получава за месец толкова,колкото тия бачкатори за по цяла година не могат да получат.Яд ме е че,една аптекарка ,флегматична фльорца ,чистичка и с бяла престилка ,на климатиче,която не разбира повече от баба ми от лекарства и химия,взема по 1400 лева,а всеки един от тия пичове,който е по цял ден под слънцето и ръцете му са станали грапави кат шкурка,взема едва наполовината...
Примери мога до утре сутринта да давам,дано сте ме разбрали.....
igra4 avatar
igra4
16 август 2017
Аз затова не ме кефят и програмистите щото нищо на среща ти, а една торба мангизи. Такъв е света в днешно време, то и аз на мойта работа клатя краката и взимам що годе сносни пари, така че нямам право да съдя. Съгласен съм с теб обаче.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
16 август 2017
Явно за теб или "програмист" е много разтегливо понятие и включваш в това число момчетата по окабеляването и оня, който държи кварталното интернет клубче или всички програмисти, които познаваш, са верно зле.

Трима от най-добрите ми семейни приятели са в тази сфера. И тримата са от скромни семейства, изучиха се и тръгнаха буквално от нулата. Единият до скоро работеше в централата на Сони в Лондон, нещо по вътрешна мрежова осигуряване, другият работи за различни европейски компании, разработва и поддържа софтуера, който управлява цели производства (от енергийни напитки до техника), третият доскоро работеше в Европейската централна банка във Франкфурт, нещо по софтуерното осугуряване на външните им проекти. Съвсем не са онези очилата нърдове, които са вързали два компютъра в мрежа или са инсталирали Линукс и хоп!, са вече от Ай-Ти средите.

Нали разбираш, че те не са от тези, дето "няма нищо насреща ти"? Глупаво е да генерализираш така, показва ограниченост.

Виж Божо, разбирам гледната му точка и в много отношения има резон да е така настроен. С някои неща не съм съвсем съгласен, например с това, че сравнява заплащането на фармацевт с това на строителен работник, но той не казва, че всички строители са здрави бачкатори, честни и съвестни. Говори за конкретна бригада. Аз имам наблюдения за друга бригада, българи, които пък правиха ремонта в нас. Палачори. Срам за съсловието. Всичко опира до човека, а генерализирането е за ограничените.

bojosan avatar
bojosan
16 август 2017
@DragonSlayer,хората които правиха покрива ми,и ремонта в къщи също са срам за съсловието.Абсолютни шляпатарници,и направо недоумявам как е възможно човек да е толкова голям измекяр,за да поиска пари за помиярщината която е оставил след себе си.Не съм бил там когато са срали,не съм ги наемал и аз.И това го казва човек ,който по принцип не е голям манджия,толерантен съм,и прощавам дребни пропуски,не съм някой каприз..Представи си какво са направили...
Но в горния си пост визирах яки бачкатори,отхвърлящи много и качествена работа.Нека не влизаме сега в спорове за некадърните програмисти,аптекари и строители.Мисълта ми беше,че е малко нечестно заплащането при различните категории.Има много несправедливости които ме дразнят.Някаква страховита пропаст се получава в обществото.Над мен живеят семейство фриц от Икономическа полиция,който след две години ще се пенсионира,въпреки че няма един бял косъм на главата си,ще вземе 40 000 лева накуп,800 лева пенсия,на 50 години,но въпреки това ще си остане на службицата прибирайки по 1500 заплата,която няма и да тегли дори,както и правят до сега,поради факта че се издържат от заплатата на жена му която е съдийка и взема над 2400 лева.Тия само се чудят в Гърция ли да отидат на почивка, в Турция или Италия ли,а през уикендите най редовно обикалят СПА центровете в областта.Все неща,които един тракторист,строител,монтажник или какъвто и да било друг човек на физическия труд , с безмерно по висок принос за обществото от тях,не би могъл и да сънува.Яд ме е,че разни професии се преекспонираха,за сметка на други.Съседа на село работи в Напоителни системи.По цял ден коси тревата по дигите,залесява с млади тополи изсечените участъци,грижи се за техническата поддръжка на две помпени станции,8 часа на ден не сяда.Заплатата му,която не взема редовно при това е минималната - 460 лева.Епа да му еба майката...Толкова вземат и работещите в краварника по Европроект в съседното село.Четирима гледат,хранят и чистят 60 крави.За по 500 лева.А ако ги няматия хора няма да ядем сирене.Сдухване на без пари....
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
16 август 2017
Няма какво да възразя срещу това, което казваш. Специално за полицейските служители, напук на собственото убеждение за генерализирането, съм тотално склонен да поставя масата под един знаменател. Готов съм да стисна ръката на всеки съвестен и честен пилицай и да му благодаря за службата, сега да попадна на такъв. Ето, явно аз не мога да пипадна на такива, не че вероятно ги няма.

И за разликата в плащането си прав, но това е белег на болното ни общество и кривите ни ценности. Навсякъде има разлика в заплащането, един хирург винаги и навсякъде трябва да взима повече от един водопроводчик. Работата е там, че водоороводчикът в белите страни с честен и усилен труд може да живее достойно.

Кофти тема захапахме, аз лично избягвам да се терзая за несправедливостите в живота, защото това рядко е резултатно, предпочитам да се съсредоточа в обстоятелствата около моя живот, как мога да съм успешен с мирогледа и ценностите, които съм развил и гледам да науча на това и сина си - да не гледа твърде много на неправдите около себе си, за да не развие отношение на жертва, а да се развива и просперира въпреки тях.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл