hategame logo
THQ с финансови затруднения, уволнява 240 души
пуснато на 03 февруари 2012 от pseto
THQ
Слуховете за уволнения в THQ се оказаха истина, след като беше обявено, че 240 души ще се разделят с работните си места в близко бъдеще. Съкращенията ще се случат в множество от отделите като административния, този за продажби и т.н. из целия свят.

Заедно с това ,шефът на компанията Брайън Фарел ще получава 50% по-малко кинти отсега нататък годишно - 359 250 долара. Пичът е ударен не само в парите, които ще взима, но и в евентуалната бъдеща компенсация при уволнение. В оригиналния му договор се казва, че при слаби резултати трябва да получи 3 пъти сумата на базовата си заплата+годишен бонус за най-силната от миналите години. Сега той ще получи само 1 годишно възнаграждение – или с други думи, едва 359 250 долара. Хм, дали вече не му кроят шапката на Брайън Фарел?

Иначе, всички тези ходове идват като резултат от тревожно съобщение, изпратено на THQ от NASDAQ. То гласи, че ако акциите на гейм гиганта не се продават за повече от 1 долар в 10 поредни дни, то те ще бъдат извадени от американската фондова борса. В момента книжата на THQ се харчат за около 70 цента, при положение, че миналата година цената им е 6 долара.

Все пак, компанията има време да се справи с всичко това – крайният срок за завършване на фондовия ден с цена на акциите от 1 долар или повече в продължение на 10 поредни дни е 23 юли тази година. Какво ли ще се случи с THQ в противен случай обаче?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл