hategame logo
Жалко: Създателите на MotorStorm: Apocalypse пред гибел заради кофти продажби
пуснато на 30 ноември 2011 от pseto
motorstorm apocalypse bez qponiq
Създателите на играта MotorStorm: Apocalypse – пичовете от Evolution Studios – е възможно да загинат заради слабите продажби на това заглавие. Ако случайно сте забравили, то ще ви припомня, че излизането на рейсъра съвпадна със зловещото земетресение в Япония през март тази година, ранило и убило хиляди и довело до сериозни проблеми с ядрената електроцентрала Фукушима-2.

„Бяха трудни последни няколко години за нас, особено началото на тази”, казва шефът на студиото Мат Саутърн. „Направихме игра, от която наистина сме горди (MotorStorm: Apocalypse), но заради някои наистина сърцераздирателни причини, нещата не се развиха много добре. Погледнато в перспектива, няма нищо, за което да съжаляваме”, добавя той.

Наистина кофти – действието в MotorStorm: Apocalypse се развива в градове, съсипани от чудовищни земетресения. След като тази трагедия сполетя Япония, беше повече от логично премиерата на играта да бъде отложена (завинаги) в островната страна. MotorStorm: Apocalypse обаче не се появи и на множество други места, тъй като очевидно е било преценено, че след земетресението и цунамито в Япония някак не е подходящо да бъдат продавани цъкалки с такъв сетинг.

В крайна сметка Мат Саутърн завършва с думите, че „е доста възможно студиото да бъде затворено”. Дано Sony му дадат още един шанс – в крайна сметка, наистина тая игра се продаваше зле поради причини, независещи от Evolution Studios.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл