Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
04 декември 2025
Дойде време за поредната форумна класация за Игра на годината.
Вече за поредна година я правим и се радвам, че има все повече участници.

За целта от днес до края на годината (край на играта на 30 декември 2025 и теглене на наградите на 31 декември 2025) можете да пишете в тази тема личните си топ 3 игри, ДЕБЮТИРАЛИ ОФИЦИАЛНО НА ПАЗАРА ПРЕЗ 2025 ГОДИНА (НЕЗАВИСИМО ЗА КОЯ ПЛАТФОРМА).

Ако не сте играли достатъчно игри от 2025, можете да напишете топ 3 на игрите, които БИХТЕ играли.
По всяко време можете да променяте класацията си ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ КРАЙНИЯ СРОК 30/12/25.

Правилата са прости- всяко първо място носи 3 точки, второ място 2 точки, трето място 1 точка. Накрая на годината ще разберем кой е фаворитът на малкото ни скромно гейминг съсловие при събиране на точките от всички мнения. Защото за мен е важно какво мислите вие, а не някакви платени критици по чуждестранните сайтове.

В класацията ще участват класациите САМО на форумници ПОНЕ С 20 КОМЕНТАРА.

Наградите ще бъдат СЛЕДНИТЕ, като за тях ще участват ВСИЧКИ участници:

1/ играта Assasin's Creed Mirage за PS5

2/ играта Forspoken за PS5

3/ книга-тухла с твърди корици на Айзък Азимов, включваща 3 негови произведения

4/ специална награда от Чарчаро (той ще я каже, ако иска).

Очаквам вашите класации, нека направим готина и забавна тема, може и да коментирате надълго и нашироко какво точно ви допада в топ 3 игрите ви и какво ги отличава от гейминг плявата, за да могат повече хора евентуално да се докоснат до стойностните игри тази година.

Знам, че е трудно да изберете само ТРИ игри, но трябва да го направите.

ВИЕ СТЕ!

The_Doctor46
Цитиране
04 декември 2025
1. Ninja Gaiden 4-невероятна игра за феновете на жанра.Всичко,което може да искаш от NG игра,че и отгоре.

2.The First Berserker:Khazan-много добро соулс-подобно заглавие.Има си трески за дялане,но добър първи опит на корейците.

3.Clair Obscur: Expedition 33-ако някой ми беше казал в началото на годината,че turn-based игра ще ми е в топа,щях да се изсмея,но факт. Супер игра и може би ако беше в мой жанр,щеше да е на второ място.Пак си има неща,които не ми харесват типични за жанра.

Годината за мен беше силна.Заслужава си да спомена излезлите портове за PC на Final Fantasy 7 Rebirth,която ако беше излязла тази година,сигурно щеше да ми е в топа,The Last of Us 2,Stellar Blade,Rise of the Ronnin.Други загалвия като Shinobi,Borederlands 4,че дори и Wuchang.Blue Prince,Hades 2 ,абе много бяха.Аз съм доволен.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
04 декември 2025
Май за първи път играя толкова изгри, излезли в една година, мисля, цели пет заглавия и би следвало да се огранича в тях за избора си.

1. Death Stranding 2 - отново уникално изживяване от Коджима в истинския смисъл на думата "уникално" поради наистина оригиналните гейм-механики каквито няма в друга игра. Свят, в който с удоволствие ще се върна отново. Невероятен саундтрак, някои парчета ми влязоха в плейлистите за редовно слушане, технологично на топ ниво.

2. Kingdom Come Deliverance II - в момента я играя, но определено бие останалите заглавия от годината (без фаворита ми). Особена игра със сложни механики и тежък геймплей, но и много ангажираща и зарибяваща.

3. Ghost of Yotei - макар да отстъпва на предшественика си Tsushima и да има изключително плоска история, също предлага стабилен екшън-геймплей и много приятно приключение.

Както и Доктора отбеляза - силна година! От другите заглавия на 2025 играх също и Assassins Creed Shadows, но тя е доста разочароваща и няма да намери място за мен сред силните заглавия, макар и технологично да е на много високо ниво. Другото беше Mafia The Old Country - също забавна игра, която ми хареса, но твърде кратка и постна откъм съдържание, няма потенциал отново да я изиграя.
Други игри, които не съм играл, но е възможно ако ги играя да разместят класацията ми, но просто свърши годината и не остана време: Clair Obscur: Expedition 33, Cronos New Dawn, Borderlands 4, Atomfall.

dzhiny
Цитиране
04 декември 2025
Мислех да не участвам, понеже знам, че наградите са за PS5, но видях, че има и книги.

1. Clair Obscur: Expedition 33
2. The First Berserker: Khazan
3. Split Fiction

"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
lyubohar
Цитиране
04 декември 2025
1. Clair Obscur: Expedition 33
2. Indiana Jones and the Great Circle (играта технически излиза декември 2024, но официално си участва в тазгодишните GOTY награди, тъй като 2024 е пусната след като са минали - проверих)
3. Kingdom Come Deliverance II (реално сигурно е и №2, но съм прекалено в началото, а и немалко неща не ми харесват).

Друго не съм играл от тая година, иначе сигурно Silksong щеше да е 1.

nightwarrior
Цитиране
04 декември 2025
Aaa, dzhiny, никакви такива, и да не участваш за наградата, гласуването е задължително

Шегата на страна, моите 3 са:

1. Kingdom Come Deliverance II - страхотно продължение. Надграждат над първата. Системи които уж на хартия досадни, ме потапяха почти напълно с часове. Страхотна графика и прилична история. Най-досадния ми елемент от първата, а именно битките е подобрен, дотолкова че в двойката не ми се наложи да ползвам модове за битките. Вярно че съм и посвикнал, но и са поработили над това.

2. Clair Obscur: Expedition 33 - няма да си кривя душата, това ми е реалния победител за годината, но предвид впечатленията на другите съфорумници, очаквам да спечели и почти без моя помощ, пък ми се искаше KCD2 да е малко по-напред в класацията, защото наистина е много добро продължение. Експедиция показа, че и с малък бюджет и с малък състав, има ли желание, нещата стават. Страхотна игра и заедно с третата, разчупват конвенцията за жанра си. Може и в други игри с походови битки да има париране в реално време, ама аз поне не бях виждал

3. Death Stranding 2 - Коджима е луд и по-притеснителното е, че лудостта му ми допада. На хартия е побъркана игра със странен геймплей и абсурдна история, обаче трескаво исках да разнеса още една пратка, да изгледам още една кът сцена.

Mitko6000
Цитиране
04 декември 2025
Ето ги и моите топ 3. Мислих дълго как да ги подредя, но май че така е най-добре. Интересното, е че тези 3 игри, които споменавам, си ги купих и играх през последните 4 месеца. Преди това изобщо не бях пипал нищо тазгодишно.

1. Indiana Jones and the Great Circle - Ще последвам примера на Любо. Много ме изненада тази игра. Не мислех до последно, че Индиана Джоунс от 1во лице ще се получи, но не бях прав. Страхотна графика, забавни механики и просто е кеф да се играе. Просто беше приятна изненада за мен.

2. Silent Hill f - Бях готов да пропусна това заглавие за момента, но афинитетът ми към японски ужаси, през последните години и възхищението ми от римейка на 2 миналата година, ми промени решението. И това което получих, е японска психария с художествени елементи. Каквото ми харесва. Това си е най-добрата оригинална Silent Hill игра от последните 20 години, сигурно. Историята, чудовищата. Минах я веднъж, но има общо 5 края, така че, със сигурност бих я изиграл пак. Най-слабото звено на играта, е бойната система, но дори тя не е непременно лоша. По-добра от предишните, преди 2 remake.

3. Metal Gear Solid Delta: Snake Eater - Най-чаканата от мен игра за тази година, като фен на оригинала. Графиката, механиките, подобренията; определено правят това най-добрата версия на "Змиеяда". Слагам я на трета позиция, само защото няма особени подобрения по историята. Сцена по сцена, и звук, са си взети директно от оригинала. Хубаво е, че са ги запазили, но ако бяха добавили нещо от себе си, щеше да е още по-добре. Но, това не я прави по-малко от чудесна игра.

Добра година откъм игри, като цяло. Което е добре, защото в личен план ми беше отвратителна, както бях споменал.

Успех на всички! Аз лично, AC Shadows и Forspoken, не мислех да ги взимам, но ако спечеля една от тях без пари, няма да се оплача.

The_Doctor46
Цитиране
04 декември 2025
Cronos,Mafia и Silent Hill f ги забравих напълно.И трите заслужават поне едно изиграване.Silksong и аз ще я мъча следващата година,че тази време не остана.Абе много игрици имаше.Нямах грам време да мисля:"Абе сега какво да играя".
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
nightwarrior
Цитиране
04 декември 2025
Аз имах, ама не от гледна точка на "няма какво да се играе", а от "нямам време за всичко, кое да играя сега".
Mitko6000
Цитиране
04 декември 2025
Това не е проблем за годината попринцип, а част от живота на всички геймъри 25+
Charcharo
Цитиране
04 декември 2025
Евалата Lethian. тъкмо се чудих къде е темата!

Наградата от мен е STALKER 2 Ultimate Edition за която платформа искате. PS5 / Xbox / Steam / GOG / EGS / Windows Store

Моите:
1. Dispatch
2. DOOM The Dark Ages
3. Jurassic World Evolution 3

Не съм минал Expedition 33 все още.

BloodDagger
Цитиране
06 декември 2025
При мен както винаги няма голямо количество от заглавия, от които да се чудя

1. Clair Obscur: Expediton 33 - Каквото и да кажа за тази игра ще е малко. По моите стандарти такава игра излиза веднъж на 10 години.
2. Ghost of Yotei - Това, което AC Shadows трябваше да бъде ако Уби бяха къдърни. Да, откъм история е по-слаба от Tsushima, но надгражда абсолютно всичко останало и ме накефи на макс.
3. Doom The Dark Ages - Страхотен екшън, нищо повече, нищо по-малко. Някои, от по-отворените нива ги намирах за изтощаващи, но като цяло ми хареса.

Тази година ме е яд, че нямах време да играя повече игри от тези трите (и AC Shadows), но колкото толкова.

morgoth_srs
Цитиране
09 декември 2025
Ето ги и моите - и трите ме изкефика на максимум:
1. Clair Obscur: Expedition 33 - страхотни герои, сюжет, арт и музика
2. Trails in the Sky 1st Chapter - перфектен римейк на любимо JRPG с невероятни герои, свят и история
3. Silent Hill f - Стана ми една от любимите Survival Horror игри след Resident Evil 2 remake.
tenga
Цитиране
10 декември 2025
Аз тази година наблягам повече на игри от предходните години които не съм изиграл, но от 2025 мога дал следната оценка.
1. Clair Obscur Expedition 33 - номер 1 за мен, музика, история, света който са създали е невероятен.
2. Ghost of Yotei - за съжаление не съм играл още, но нямам друга игра от 2025 която да съм играл. Затова я слагам на второ място, като преценката ми е на база коемнтари и отзиви които съм чел. Предполагам, че единствено историята е нещото което може да спъне тази игра за да бъде номер 1.
3. Mafia: The Old Country - давам и 1 точка заради историята, която биваше, най-вече заради краят. Като цяло нищо особено, но може да се изиграе за един уикенд ако нямате какво да играете.

Следващите игри които съм забелязал са AC Shadows, Death Stranding 2.

nightwarrior
Цитиране
10 декември 2025
Аз като ви казвам, че експедицията ще спечели... трябваше да я сложа трета
lyubohar
Цитиране
10 декември 2025
Че Alan Wake 2 не е ли от преди 2г
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.