1. First Berserker - Khazan.
Към тази игра нямах особери очаквания, още повече, че демото не ме впечатли особено. Тъпото е, че то обхваща първите 2 зони в играта, а тя се разгръща ТОЧНО след тях. Единственото яко в първите 2 зони е босът във втората - Фантома. Той наистина е жесток бос и само той загатваше за това колко яка ще е всъщнсот тази игра. Но след това почти няма слабо, просто велика игра. Геймплеят е смея да твърдя по-добър дори от този на Sekiro, който е еталон за този тип соулслайк игри, залагащи основно на дефлект. Изиграх играта с огромен кеф до НГ+2, след като я купих около велик ден. А преди месец, изиграх новия hardcore mode също с огромен кеф до нг+2 (най-високото в тази игра). А този мод е наистина тегав, освне че вразите са още по-корави от предишната най-висока трудност, нямат дори healthbars, което допълнително ни затруднява. И то доста повече, отколкото може човек да си предтави. Защото някои босове, особено дракона, трябва да си ги биеш стабилно поне 4-5 минути, и за това време единственият ти ориентир до къде си стигнал са смените на фазите на босовете. Но пък и беше голям кеф понякога както си мислиш, че имаш да бъхтиш боса още 2-3 минути, той изведнъж да падне.
2. Elden Ring - Nightreign
Повече от успешен опит, спрямо първоначалните очаквания, но огромна черна точка, че дори да играеш само сингъл, трябва да плащаш PS+ за да имаш достъп до по-интересните режими, което е скандално. Буквално се чувствам ограбен от Фром в това отношение, при положение, че съм платил цялата игра, а не получавам цялото съдържание.
3. Wuchang
Супер готин китайски опит за Соулслайк. Играта доста ми хареса, има нелош потенциал, но и някои решения, които могат да сговнясат доста експириънса. За това и не успя да се пребори с Nightreign за второто място, въпреки че и там имаше с какво да нахраня.
Докторе, не помнех, но значи си бил прав. Играта рязко става яка точно след фантома... Всъщност именно първите 2 зони за мен са най-слабото от нея, от там нататък става мега топ.