Част от славата й, бих казал, идва заради това, че няма точно друга такава игра. С Monster Hunter, единствената прилика, е че имаш огромни чудовища с които да се биеш. Толкова. Друга причина по която я хвалят, е че всъщност за първи път е излязла за PS2 и е изгледждала впечатляващо за времето си. След това, май към 2011, пуснаха порт за PS3, с подобрена графика и в пакет с ICO предишната игра на студиото разработчик.
PS4 римейка (или ремастър, защото играта е същата, със значително по-добра графика и подобрения в контролите), е най-добрията начин да се играе. Но пак, не е за всеки вкус.
Освен 12-те колоси (май бяха 12, не помня вече), други врагове няма. Само ти на коня, с меч и стрели, се придвижваш от една грамада към друга. Трябва да мислиш и да им търсиш слабите места, като междувременно ти става малко жал, защото докато не ги нападнеш, грам не им пука за теб. Това е магията на тази игра. Ти ги трепеш за да спасиш възлюбената си, а те тези същества нищо не са ти направили и нямат вина за твоите проблеми.
Който ще я играе, PS4 версията е истината. Другите две за времето си бяха ок, но кадрите в игра като тази, си казват думата.
The Last Guardian всъщност беше планирана за PS3, но излезе няколко години по-късно на PS4 директно. Така, че не е заклещена на PS3.
Колкото до Infamous, дори и без PS3, с добър компютър, можеш да цъкаш първата с RPCS3. Някои визуални ефекти липсват, но иначе работи супер. Infamous 2 вече, още не работи добре на емулатора. Поне от моите тестове.
Иначе и аз имам една загубена конзола. PS2 Slim бял, донесох го за сестра ми през 2009 от Щатите, заедно с микрофони за караокето на Сони (което май вече не съществува). Един приятел ми го хакна, беше много сложна и фина работа тогава - запояваше се чип някакъв, който беше много малък. Като се преместихме в Редута преди 2г. исках да го взема да си го сложа на нърд-рафта до фалшивия ми NES от 90-те (който работи!), но се оказа, че го е затрила някъде и не се намери