Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
460
...
464
>
Rostik79
Цитиране
06 октомври 2025
Йотеи съвпада до голяма степен с очакванията ми. Не може да надмине Цушимата, но предлага отново зрелищни битки в красив свят. В някои аспекти има подобрение - например елементът на изследване тук е по-силен - пещеричка, мисийка, някаква активност, олтарче ... всичко е добре навързано и имаш усещането, че вършиш все смислени неща, а не е сляпо тършуване. То и в Цушимата беше така, но тук е малко подобрено. Прогресията и новите умения се отключват чрез мисии и откривателство. Ако само се биеш с рандъм противници не получаваш нищо, освен редовния луут.
Историята е най-големият минус. Няма го силното начало на Цушимата. Там поемаш пътя на победен самурай, нагърбил се със задачата не само да върне честта си, но и да спаси родината си от чуждо нашествие, но в хода на историята разбира, че ще трябва да избира между двете. Доста по-епично. Тук е банално, жалко отмъщение в някаква семейна драма. Поради това и не мога много да усетя главната героиня - безличен, клиширан образ. Надявам се да има някакъв обрат и да ме опровергаят, че няма да е толкова опростено.
Графично е леко разочароващо - отново е същият красив свят, но тази красота идва повече от умело боравене с цветова палитра и атмосфера. Моделите на дрехи и оръжия са топ, но на моменти изглежда остаряло като технология. За физика изобщо не може да се говори. Изобщо този елемент в съвременния гейминг сякаш почти отпадна за съжаление.
Бойната система е това, което е гвоздеят на играта за мен. Няма такъв кеф да попаднеш в меле и след няколко прецизни удара и парирания да изтръскаш катаната от кръвта и да я прибереш докато последният противник още не е паднал на земята. Включването на вълка също е много добро попадение и понякога много отваря битките.
The_Doctor46
Цитиране
06 октомври 2025
Гледах доста стриймове,че съм болен сега и ми се видя доста добре Йотей-а.Най-вече като комбат.Графично изглежда супер красива,но като се загледаш в текстурите е доста зле.Точно както първата,което следва да покаже,че арта и начина на използване на цветовете е много важен.Елдън Ринг примерно има графика на игра от 2015 ,но пак изглежда красиво заради невероятния арт.Е,най-добре е като в Cyberpunk,баш си добра графика,но пък там трябва сериозна машина,а всички Сони портове хвърчат.Аз поне не съм имал порт,който да не върви с 150+ кадъра,при положение,че за PC ги ъпгрейдват.Не знам каква е причината Sucker Punch да ползва по-стара технология,но това грам не пречи играта да изглежда добре.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
06 октомври 2025
Rostik79 написа
но тази красота идва повече от умело боравене с цветова палитра и атмосфера.

Е то това беше основен минус и на Цушимата, и там беше така. Мега-красива, ама като погледнеш в земята и виждаш, че се редуват 2 вида мега-прости текстури за пръст
Rostik79
Цитиране
06 октомври 2025
Даже на едно място попаднах на трева, която беше направо част от 2-Д текстурата - като в първия Халф Лайф
Сигурно са я забравили.
Каот вървиш по кал, не оставяш следи. Това даже в Цушимата не беше така.
Уж все се правим, че "графиката не е най-важното", но мен ме дразнят такива архаизми в модерни, високопрофилни заглавия.
The_Doctor46
Цитиране
06 октомври 2025
Абе дразнещо си е малко.На места Цушимата изглеждаше нелепо зле.Графиката не е чак толкова от значение,но пък,когато е добра,понякога седиш и само се звериш я в пейзаж,я в някакви други елементи.Друго е усещането.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
06 октомври 2025
Малко може скоба да отворим за графиката - за мен от доста време вече няма нещо, за което да се плесна почелото. Мисля, че достигна своеобразен връх технологията в това отношение и се тъпче на едно място. РДР2 (2018) за мен е все още една от ненадминатите топ графики.
В Цушимата може да се каже, че се плеснех по челото, когато за пръв път се разкрива поле с червени цветя, сред което препускаш с коня, а небето почернява в предстояща буря. Беше як момент. Сега, естествено уоу-елементът го няма, защото виждаш пак почти същото. Отдавна не се е случвало да спра някъде и да погледам нещо, просто защото изглежда красиво анимирано.
Тази година може би ме впечатли единствено феерията в Dead Stranding 2 (там се поогледах така):

The_Doctor46
Цитиране
06 октомври 2025
Не е баш така.HFW, Cyberpunk, новия Death Stranding са по-добре графично от RDR2 ,всички очевидно излезли след нея.Има си развитие.Даже и Avatar със скритите настройки.На PC де.Сега има path tracing вече,но все още не го ползват много,щото ти трябва баш хай енд машина и пак ще върви с кофти кадри.Развива си се графиката,просто трябва и хардуеъра да е достатъчно добър,че да се ползва масово.
lyubohar
Цитиране
06 октомври 2025
Развива се, но и аз съм на мнение, че революциите спряха някъде около 2015-2016 година. След това с малки стъпки и еволюционно. Ако си на 2-3 бири или не разбираш, може и да не видиш голяма разлика между графиката на Tomb Raider 2016 и Death Stranding 2. Обаче преди това на всеки няколко години имаше брутални скокове, игра от 2006г. изглежда като от средновековието в сравнение с Tomb Raider 2016. Даже и с игра от 2010 ще е същото.
LethianDream
Цитиране
06 октомври 2025
Hotel Barcelona ми хареса доста, метроидвания-слашър, но готино изпълнен, със свежа история. Героинята е US Маршал, обладана от духа на сериен убиец, което е намек към всички игри, в които си герой с "добър" морален компас и колиш тонове "лоши" Препоръчвам я! Много забавна и весела игра. Има тонове препратки и великденски яйца към цялата модерна култура. Стигнах до първия бос и ме свитна, но ще си я цъкам с кеф.

Dragon's Dogma 2 от друга страна ме разочарова, още от същото, което видяхме в единицата. И разбира се, откачих на липсата на фаст травъл, буквално полудях, само като се сещам, че трябва да кеся поне един час от единия до другия край на картата, за да стигна до главната мисия...Вероятно има фаст травъл, ама още не съм го открил след 5 часа игра

nightwarrior
Цитиране
06 октомври 2025
Има фаст травел. Същия е като в първата. Имаш един кристали, които поставяш където решиш по картата(трябва да стигнеш на крак до мястото) и можеш да се портваш към тях. Ако си с делукса имаш такъв в инвентара веднага, другите се купуват в играта или са награди от куестовете. Мисля че имаше ограничение от 7 максимум за поставяне из света(ама може и да се бъркам). Можеше да ги местиш в последствие, но реално като ги сложиш из важните точки по света и става лесно. Освен това имаш каравани или както се казва. Едни каляски те карат между повечето важни места по картата. Но имай предвид, че особено в началото е по-добре, че няма fast travel щото един вид е "make your own adventure" положението със всичките дънджъни, пещери и босове по картата.

Иначе е нормално да я усещаш като нещо вече видяно. Тя не е точно втора част, а е един вид като римейк(не в смисъл на история, а на геймплей и системи). Директора беше казал, че това е Dragons Dogma каквато е искал да напави първата, просто тогава е бил лимитиран от технологиите.

tenga
Цитиране
07 октомври 2025
Аз уикенда минах Мафията, доста кратка игра, около 12-14 часа. Честно казано, бих и дал оценка 6/10. Историята нищо особено, през цялото време очаквах какво ще се случи. Първите часове ми бяха доста скучни, по едно време бях на косъм да я зарежа, но след средата става малко по-интересно. Някой неща са доста изпипани графично, например плодовете, зеленчуците, храната като цяло и най-вече лицата на хората. Играта ми дойде супер праволинейна. Почва мисията, мяташ се на коня или колата и не можеш да мръднеш от пътя, а уж е Open-world.
Има битки с ножове срещу всеки бос, като всички са напълно идентични. Фразата Figghi Buttana ми дойде too much. 6-7 часа играх Събота и 6-7 часа Неделя и при всяка престрелка като го кажат 15 пъти и Неделя вечерта като си легнах и само това ми беше в главата - Figghi buttana

Сега дочух че Alan Wake 2 ще я пускат към месечните игри на PS абонамента. Обмислям ако е вярно, да си го платя за 1 месец и да я мятам. После съм набелязал Kingdome Deliverence 2, AC Shadows, Ghost of Yotei и чакам Stalker 2. Доста игри има за минаване, като съм решил да дам и втори шанс на DS 1.

The_Doctor46
Цитиране
07 октомври 2025
Tenga, новата мафия е линейна игра,не е open world.
tenga
Цитиране
07 октомври 2025
Ясно. Някъде в reddit бях чел преди да си я купя че Mafia била като GTA V, но през 1900 в Италия. Затова я започнах с такива очаквания, а реално нищо общо няма с GTA.
Mitko6000
Цитиране
07 октомври 2025
В цялата поредица, Мафия почти никога не е била като GTA. Има отворен свят в който свободно можеш да караш коли, ама дотам. Акцентът винаги е бил историята и отвореният свят е създаден като комплимент на това.

Единствената Мафия, която има най-много прилики с GTA, е 3-ката. Иначе, нямат нищо общо.

Доколкото разбирам, новата Мафия пък дори няма отворен свят, а е изцяло линейна.

Rostik79
Цитиране
07 октомври 2025
Е, технически е отворен свят. Ако си между мисии или избереш от менюто Freeroam можеш да обикаляш където си искаш. Само, че е нещо като sandbox без почти никаква интеракция - няма мисии, нито активности. Единствено колектибъли може да се събират.
Но почнеш ли мисия, няма мърдане - но то е така и в РДР2 по време на мисиите.
<
1
...
460
...
464
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.