Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
494
...
504
>
dzhiny
Цитиране
15 февруари 2026
Тази metroidvania Shinobi: Art of Vengeance, някой пробва ли я, яка ли е?
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
nightwarrior
Цитиране
15 февруари 2026
Oт демото в Стийм останах с добри впечатления и си я добавих в wishlist-a, ама не съм я взел още, че много игри и малко време... Искам да поотмента някакви неща преди да правя още покупки, особено сега като взех Ниото и Код Вейна за които нямам време да им се накефя на макс, че приятелите не ме оставят на спокойствие
The_Doctor46
Цитиране
15 февруари 2026
dzhiny написа
Тази metroidvania Shinobi: Art of Vengeance, някой пробва ли я, яка ли е?
Аз писах отзиви още миналата година.Много добра метроидвания.Малко е различна обаче.Зоните не са свързани като на другите игри от жанра.Няколко зони,които са по-малки,но всяка си има неща за откриване.Арта е супер.Комбата е силната страна на тази игра.Комбо базирана е за разлика от повечето метроидвании.Имаш и магии,обикновени и специални.Имаш неща за мятане.Има си предизвикателства поставени по нивата,има и прилично трудни платформинг секции.Единствената ми забележка беше,че босовете бяха леснички,но не е кой знае какво оплакване.Тя тази игра се явява рестарт на Shinobi игрите,но досега не са били метроидвании.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
16 февруари 2026
Навъртях 10+ часа на Borderlands 4 и съм доста доволен от новата версия. Новите механики по геймплея са съвсем на място - придвижване с въжето, гранатите са с нова механика, можеш да грабваш разни контейнерчета от разстояние и после да ги мяташ по вразите, имаш jet-pack...
Общо взето промените са тъкмо колкото да има известни новости да се освежи франчайза, без да се чупят основните механики на това, което прави Borderlands игрите това, което са.
Историята е слаба, мисиите са обичайните отиди там, избий де каквото мърда и донеси еди-какво-си, но както и в соулс игрите, кой ти гледа историята - идеята е якото пуцане. Само в BL2 историята беше на място и имаше един от най-яките злодеи изобщо в гейминга, но двойката си остава ненадминат шедьовър и така или иначе нямам надежда да бъде надграден.
Диалогът е доста слаб, дори по-слаб от тройката - до момента няма и интересни персонажи. Няма го Маркъс, доктор Зед, Малката Тина. И май няма и да се появят и съответно липсват простотиите от предните игри. Само Клаптрап ръси простотии от сорта на "Murder is the best solution to every problem"
Графично е много добре - този стил на графика спестява много детайли, без да изглежда грозно.
Не съм сигурен дали ме кефи отвореният свят. Някак си много се губи инерцията при това бродене и срещане на разни неща по пътя. И я няма тръпката от предните игри като излизаш от някоя зона в друга да се питаш "какво ли ме очаква като зареди новото ниво".
lyubohar
Цитиране
21 февруари 2026
Навъртях 10-на часа на Death Stranding 2. На хартия играта е по-добра от първата, но не знам защо не ми харесва толкова. Уж всички механики са подобрени, обаче някак си я няма "магията" на първата. Историята също ми се струва доста по-зле до момента.
igra4
Цитиране
21 февруари 2026
Защото е още от същото в една скучна, празна вселена, затова я и няма магията, нищо ново.
Rostik79
Цитиране
23 февруари 2026
Нормално да я няма магията вече. Вече знаем какво е Death Stranding феномена (поне донякъде), познаваме злодея, който е същия, познаваме бебето Лулу, Америка е свързана, знаем как се бият BT-тата, знаем механиките, изобщо цялата вселена и т.н... В първата игра това беше уникалното. Не, че и сега пак не е уникална игра, защото няма други с подобен комплекс от механики, но се усеща като продължение. Освен това е и доста по-лесна от предната. Може би заради това и Коджима е вкарал тук някои шокиращи, да не кажа нелепо изглеждащи кът-сцени и елементи.
За мен въпреки това си остава сред топ-любимите заглавия и изчаква ново изиграване рано или късно.
Rostik79
Цитиране
23 февруари 2026
Още малко поиграх на Borderlands 4 и за съжаление се трупат повече негативи с времето
И то най-вече заради елемента на отворения свят. Чисто бойните механики по стрелби, умения и оръжия са си супер. Все същият фън си е.
Но за времето, което прекарах досега в 4-ката, в тройката вече бях сменил 3 биома, всеки със своята естетика, врагове, лейаут. А тук е все едно и също - същият ландшафт и врагове.
Тройката имаше критики заради кринджавите тик-ток злодеи-инфлуенсъри и тоалетния хумор, но сега бих предпочел тях, пред напълно безличния злодей в четворката и сухи, неинтересни и не-смешни диалози. Историята сигурно няма как да ми е по-малко интересна и все по-малко внимание ѝ обръщам. Само гледам на картата къде да отида и това е.
С други думи - критиките ми са повече към емоционалната, сценарна и естетическа част на играта, не толкова към чисто геймплей-механиките (които пак да кажа си работят отлично).
The_Doctor46
Цитиране
23 февруари 2026
Чисто комбата е подобрен и е най-добрия в сериите,но всичко останало е много под нивото на старите игри.Не бих казал,че ландшафта е еднакъв навсякъде.Има си разлика,но вразите са еднакиви да,хумора е зле,историята е още по-зле,диалозите тоже.Общо взето едва ли ще стигнат пак нивото на 1 и 2,особено на двойката.Отворения свят не ми се струва подходящ точно за Borderlands,както и за соулс-подобните заглавия впрочем.Колкото и да обичам ER,колкото и интересен свят да има(а света наистина е невероятен),за концепцията на този тип игри е по-подходящо да е поне малко по-линейна.Същото за Borderlands.Старите игри имаха перфектен баланс.Големи,отворени зони,всяка със собствен характер и гадове,но не баш отворен свят.Това според мен де.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
23 февруари 2026
The_Doctor46 написа
Отворения свят не ми се струва подходящ точно за Borderlands,както и за соулс-подобните заглавия впрочем.Колкото и да обичам ER,колкото и интересен свят да има(а света наистина е невероятен),за концепцията на този тип игри е по-подходящо да е поне малко по-линейна.

Амин.
LethianDream
Цитиране
23 февруари 2026
Идвам да похваля една игра, през отпуската я поцъках около 10 часа и адски много ми хареса - Echoes of The End.

Като гледам са я разглобили от критики, а играта е страхотна! Главната мацка е озвучена супер, най-накрая стабилна героиня-рейнджър-боец с очертани мускули, а не пастърма, на която й излизат циците докато се бие като в Стелар Блейд. Историйката е много приятна, не е нещо изключително, но е добре и приятно разказана, без да дразни.

Пъзелите на моменти ме поизнервиха, но засега успявам да се справя и без помощ от тубата.

Има си приятно предизвикателство, играя на нормална трудност и ме убиват чат-пат.

Интересни босове, без играта да те разкъсва и унизява излишно с надписи "Умрел си, умреляк" като загинеш като соулс игра- типичен класически екшън адвенчър, може би най-силно вдъхновен от последните два GoW.

Играта е линейна- мобчета, пъзелчета, бос накрая- идеално всички части от играта се допълват.

Препоръчвам я, поне я пробвайте, има я вече в Премиума!

dzhiny
Цитиране
23 февруари 2026
И на мен ми се виждаше читава, но performance-а беше У-Ж-А-С за PC, когато излезе. Ти нали не харесваше бавен комбат, при тая е доволно муден
The_Doctor46
Цитиране
23 февруари 2026
dzhiny написа
И на мен ми се виждаше читава, но performance-а беше У-Ж-А-С за PC, когато излезе. Ти нали не харесваше бавен комбат, при тая е доволно муден
Играта е доволно насолена от медиите и играчите,а това за Летиан автоматично значи добра игра.
LethianDream
Цитиране
23 февруари 2026
Много повече ми хареса от всяка друга подобна игра, дори по-яка ми е от последните два GoW.

Не ми е никак бавен комбата, напротив, има си страхотни скилове като отключиш- арки с меча и т.н. Супер игра е!

Има си хубаво отскачане, нямам забележки по комбата. Няма забавени цигански удари, които да те насекат на дребно ала Елдън Ринг или Нио.

"Играта е доволно насолена от медиите и играчите,а това за Летиан автоматично значи добра игра"- Не е задължително. Обикновено игрите се солят от малките педалчета, на които не им тръгва като хората дадена игра на жалките PC-та.

Вече грам не ме вълнува какво мислят пишлеметата, пускам и играя.

Джини, може би хубавите ми впечатления се дължат на това, че играя оправената и фиксирана от бъгове версия на PS5 - Enhanced Edition.

dzhiny
Цитиране
23 февруари 2026
Доктору, още съм във втората зона на Shinobi-то и по мое мнение платформинга се очертава да си е предизвикателен. Сега не знам дали ще е хард, колкото беше в Принца, но тръгва добре... Никак не лоша Metroidvania е за сега. Само типичната източна музика и какафония ме дразнят леко, защото по принцип не се кефя, но пак е приемливо. Други направо съм ги спирал още на трейлъра.
<
1
...
494
...
504
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.